Liuku pois ja perse alas! Nyt esitellään uudet oranssit!

Uudet pelaajat kiinnostavat aina. Jokainen pääsee tekemään oman analyysin lauantaina. Ennen sitä HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen pääsee kertomaan jokaisesta uudesta pelaajasta oman arvionsa. Tämän jälkeen on helpompaa virittää kahvipöytiin keskustelua… totta kai pullan kanssa!

Emil Larmi

On tuttu pelaaja nuorten MM-joukkueesta. Todella kovan asenteen omaava, työteliäs maalivahti. Teknisesti ei ole vielä niin hyvä kuin voisi olla. Yksi joukkueen kovimpia harjoittelijoita, varaus oli lähellä jo viime kesänä, minäkin sain useamman puhelun liittyen varaustilaisuuteen. Emil on  kehittynyt paljon ja tehnyt hyvää työtä yhdessä Lehtolan kanssa.

Nathan Lawson

Kokenut ja monessa sarjassa pelannut. Minulle ehkä se oudoin pelaaja uusista, en ollut nähnyt yhtään peliä häneltä, mutta saatiin hyvät raportit ja taustat. Pelaa hyviä pelejä, mutta ei pelaa tasaisesti. Tämä liittyy urheilullisuuteen ja ammattimaisuuteen, niissä pitää tapahtua steppejä, jos haluaa täällä pelata ykkösmolarina sen 50 peliä Liigaa.

Kirill Tulupov

Meille pienen riskin kokeilu. Mutta jos pelaat Hannu Jortikan KHL joukkueessa 30 peliä, niin ei voi olla huono pelaaja. Hyvä veto, syöttö lähtee jämäkästi, kamppailuvalmis, fyysinen turva. Se on itse asiassa sääli, että se nilkka on hoidettu niin huonosti alussa ja tehty väärä diagnoosi Pohjois-Amerikassa. Mutta malttia, mielenkiintoinen pelaaja, voi olla paljonkin annettavaa, kun saadaan nilkka kuntoon ja vauhdissa pysymään.

Niclas Almari

Hyvä haku Jussilta, on pääkaupunkiseudulla vähän joutunut vaihtamaan joukkuetta ja hakemaan paikkaansa. Tippui 18-v maajoukkueesta viimeisimpinä pakkeina, mutta ei silti liikkunut millään maajoukkuepelaaja statuksella. Tuli kesä ja varattiin NHL:ään kaikille yllätyksenä. Pelaaja, joka osaa kaikkea ja on hyvä kaikessa. Niin kuin nykyään pakkien pitääkin. Maailman huipulle päästäkseen pitää löytää vielä joku huippuominaisuus, millä erottua. Nikellä se voisi olla hyökkäyspelaaminen. Mutta on hyvä pelaaja tulossa.

Oskari Manninen

Kun kuulin, että pelaaja on vapaana, soitin Tomek Valtoselle, että millainen poika. Ja Tomek sanoi, että hyvä jätkä, ottakaa se. Olisivat itsekin pitäneet, mutta piti tehdä tilaa omille junnuille. Entinen hyökkääjä. Luotettava joka paikan höylä, joka on monessa meidän pelitilastoissa jo nyt top 3 pakki. Tulee ihan mieleen Arto Laatikainen, joka on minun mielestä aliarvostettu pakki.

Teemu Suhonen

Mitäs nyt Teemusta sanoisi, erittäin tuttu pelaaja. Luisteluvoima, hyökkäyspelitaidot ovat ehdottomia vahvuuksia. Osaa pelata ja puolustaa hyvin mailalla, on itse asiassa yksi vastaan yksi tilanteissa yllättävän vahva, lähinnä liikkeensä ansiosta, vaikkei isompi olekaan. Kiekoton puolustaminen on se heikkous tällä hetkellä ja ison jään puolustamisessa kehitettävää siinä tilanteen tunnistamisessa. Hyvä aihio, hieno asia että on Hämeenlinnassa nyt 2-3 vuotta. Pitkän polun käynyt ja osaa arvostaa tätä mahdollisuutta.

Joel Olkkonen

On vähän sellainen pellossa kasvanut poika. Osaa pelata, iso kokoinen, liikkuu hyvin, kaikki elementit ns. löytyy. Aina kun pelattiin vastakkain, oli hyvä meitä vastaan Jokipojissa. Sitten ihmettelin, että mitä hemmettiä se tekee Joensuussa ja ollut Suomi-sarjassa? Tuli kesällä tähän pyörimään ja tajusin miksi pelaa siellä, se jätkä oli ihan kadun miehen kunnossa. Se polku, missä Joel on pelannut, niin en ole yhtään varma, onko kukaan puhunut sille ikinä huippu-urheilusta mitään! Mutta suomalainen isokokoinen pakki, joka liikkuu hyvin, eihän tuollaisia ole, aivan kauhea potentiaali kaverissa. Jos laittaa itsensä kuntoon, niin todella mielenkiintoista nähdä missä viiden vuoden päästä. Jos ei laita, jää Mestis-pakiksi. Pelaa vielä tämän kauden opiskelujen ja kehittymisen takia Joensuussa.

Oula Palve

Monipuolinen pelaaja, vaikka hyökkäystaidot onkin selvä vahvuus. Intensiteetti on se haaste, vielä iso ero liigan kärkipelaajiin, jos Oula pystyy siinä kasvamaan, niin voi pelata missä vain myöhemmin. Matka jatkuu, tuli aikanaan Mikkeliin ja oli vajaa urheilullisuudeltaan. Hän laittoi sen kuntoon, peli oli jo, mutta sitäkin saatiin jämäköitettyä, nyt on seuraavan stepin aika. Liuku pois ja työtä.

Juho Keränen

Hyvä, että saatiin tänne. Pelannut Liigan kärkijoukkueessa nelosketjussa, joten on selvää, ettei me saada sitä tänne pelaamaan nelosketjussa. Seurasin viime kaudella useammassa pelissä ja minun mielestä on paljon monipuolisempi pelaaja kuin on ymmärretty. Joten valmiudet nousta uudelle tasolle löytyi meidän mielestä ja samaa mieltä oli myös Juho, kun asiasta keskusteltiin. Sen arvo, että tulee voittavasta ja ammattimaisesta kulttuurista, on tälle joukkueelle myös todella iso. Fyysisyys on myös tärkeä lisä tälle ryhmälle.

Jaakko Turtiainen

Jaakon oppivuodet. Nousi aikanaan A-junioreista Liigaan, koitti sitä, mutta ei lähtenyt. Sitten pitkä Mestis-keikka. Se on usein siitä poikki, mutta Jami kaivoi pään pinnalle ja valoa kohti. Mainettaan monipuolisempi pelaaja, tekee paljon asioita oikein jäällä. Todella hyvä alivoima pelaaja, nykyään fiksut pärjää alivoimalla, siellä pitää koko ajan lukea taustoja, mailoja ja monia asioita samaan aikaan. Jos vielä pystyy urheilullisuuden nostamaan ehdottomaksi vahvuudekseen, niin voi jonain päivänä olla jonkun Liiga-seuran kärkiketjujen hyvä yleispelaaja.

Niko Kapanen

Nikohan on varmasti kaikille ja myös meikäläiselle se tutuin tulija. Kun katsoo kenen kanssa on esimerkiksi pelannut Kazanissa viisi vuotta, niin siinä paikassa pitää olla huikea tai tulee lähtö hyvin äkkiä. Ihan sama missä Niko on pelannut, niin arvostus on kovaa luokkaa, kun kysyy asiasta vaikka Selänteeltä tai Koivulta tai keneltä tahansa, niin kovasta pelaajasta ja arvostuksesta puhutaan aina. Olemme luistelupuolella vielä vanhoillakin päivillä haettu uusia juttuja, jotta tekniikka ja sitä kautta jaksaminen paranisi. On hyvä lisä joukkueeseen, johtaja ja ennen kaikkea hyvä ystävä.

Janne Lahti

Mä olen aina tykännyt Jaskasta. Sellainen iso paskiainen, joka änkeää maalille ja menee maskiin. Kun vielä tiedetään, että on huippujätkä ja huippu-urheilija niin ei ollut vaikea päätös ottaa Jaskaa tänne. Me tiedettiin viime kauden ongelmat Raumalla, oli kämpässä homeongelmaa ja loukkaantumisia. Tiedetään, että kun nämä saadaan kuntoon, niin on paljon annettavaa joukkueelle.

Philippe Cornet

Tulee uuteen kulttuuriin niin pelin kuin harjoittelunkin osalta. Paljon outoja juttuja varmasti AHL taustaiselle pelaajalle. Mutta kun näkee tätä touhua, niin toivon, että alkaa arvostaa kestävyysharjoittelua. Näiden oivallusten kautta sitoutuu ja näkee mahdollisuuksia, sillä en näe mitään estettä, miksei voisi pelata joskus esimerkiksi KHL:ssä. On kumminkin hyvä pelaamaan ja osaa kaikkea tasaisesti.

Filib Krivosik

On kanssa vähän pellossa kasvanut poika. Iso, taitava ja omaa hyvät pelitaidot. Mutta sitten on se kysymys, että haluaako oikeasti ja ymmärtääkö mitä se vaatii. Näyttäisi siltä, että menisi ensi kesänä NHL draftissa kolmannella tai neljännellä kierroksella, oli ollut niin hyvä maajoukkueturnauksessa. Mutta annetaan aikaa, hyvä aihio, josta voi olla paljonkin iloa vielä jatkossa.

Teemu Turunen

Ollut parempi kuin odotin. Tehnyt kesällä todella paljon töitä, on yksi kova kuntoisimmista koko joukkueessa. Teme on todella taitava pelaaja, luonteessa paljon kehittymistä tukevia asioita. Todella kunnianhimoinen, helposti koutsattava pelaaja. Välillä pitää jopa jarrutella sanomisiaan, ettei mene yli tekeminen. Myös sellainen pitemmän ajan projekti, piti lähettää Mestikseen kasvamaan, mutta nyt näyttää siltä, ettei ole lähdössä mihinkään tästä.

Valmennus tietenkin vielä…

Timo Turunen

Ensinnäkin, kun tulin sinänsä uuteen paikkaan, niin halusin ehdottomasti tutut valmentajat avuksi. Ei tarvitse opetella alusta alkaen miten puhutaan ja miten peliä katsotaan. Jos toinen valmentaja huutaa samassa tilanteessa ylös ja toinen alas, niin kyllä pelaajat ovat siinä vaiheessa, että mitä h*lvettiä! Tämän takia todella helppo päätös pyytää jätkiä mukaan. Tumba on aikuinen mies ja kokenut ihminen, joka on nähnyt maailmaa. On toiminut ensipelastajana ja mielenterveysalalla, on katsonut kuolemaa silmästä silmään. Todella lojaali ja luotettava, Ihmisläheinen, joka tasopainottaa meikäläistä, jos menen joskus tulos edellä. Pirun pätevä, on ammattivalmentajaksi kouluttautunut jääkiekossa, yleisurheilussa ja lentopallossa.

Juha Lehtola

Tullut vähän kulman takaa Suomen veskarivalmentaja tapetille. On ollut pitkään Kanadassa opissa. On päässyt siellä laatupaikkoihin, laatuihmisten ja laatumaalivahtien kanssa, kehittämään itseänsä. On myös video puolella erittäin ammattitaitoinen. Meillähän oli sellainen tilanne, että meillä ei paukut riittäneet hankkimaan erikseen video- ja maalivahtivalmentajaa, joten Leksan osaaminen ratkaisi tämän ongelman hienosti. On erittäin hyvällä tiellä ja tulevaisuuden huippunimi minun mielestä ehdottomasti.

Antti Miettinen

Mun mielestä jokaisessa valmennustiimissä on pirun hyvä olla yksi, joka on juuri lopettanut peliuransa. Antin kanssa ollaan ystäviä ja sitä kautta kova luottamussuhde. Olemme jo monta vuotta puhuneet yleisesti valmentamisesta ja Antti oli jossain vaiheessa sitä mieltä, ettei kiinnosta. Mutta on ottanut koko ajan enemmän ja enemmän asiaa puheeksi ja kaivoi itse väyliä, missä voi kouluttautua. Näiden jälkeen oli helppo nähdä se palo touhussa ja nyt kun on seurannut jäällä niin, kyllä on paljon annettavaa. Jos meillä muilla on vähän isommat linjat asioissa, niin Mietsu pystyy antamaan pelaajille niitä pieniä hyviä vinkkejä, esimerkiksi miten päin hyökkääjän kannattaa jossain tilanteessa seistä ja pelata.

Avointa peliä – Marko Syrjänen

[db-video id=1w3glvey]

12.09.2016 18:00

Jaa artikkeli: