Lindgren veivasi upean ratkaisun – Kerholle kaksi pistettä Oulusta!

Kärpät-HPK 2-3 vl. (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 0-1)

HPK haki revanssin Oulusta. Kapteeni Otto Paajanen viimeisteli varsinaisella peliajalla kaksi osumaa. Voittolaukauskilpailussa Kerhon sankareita olivat Teemu Turunen ja Jesper Lindgren.

Ottelu alkoi HPK:n kannalta epäonnekkaasti, kun Oula Palven maila kohosi vahinkotilanteessa Miska Humalojan kasvoihin. Päätuomarit tulkisivat tilanteen tiukasti ja Palve ajettiin ulos. Kyseessä oli iso menetys Kerholle, sillä Palve oli joukkueen näkyvimpiä pelaajia sarja-avauksessa.

Näin Kerho joutui viiden minuutin alivoimalle, kun peliä oli pelattu vain puolitoista minuuttia. Kärpät sai ylivoimalla muutaman laadukkaan vetopaikan, mutta HPK taisteli vitosen mallikkaasti maalivahti Emil Larmin johdolla. Tolppaa lähemmäksi ei kotijoukkue päässyt.

HPK pääsi peliin mukaan vasta erän puolivälin jälkeen, kun jäähyt oli selvitetty. Lopulta HPK sai avauserässä neljä laukausta kohti Jussi Rynnäksen vahtimaan kotijoukkueen maalia.

Sailio suihkuun – Kerho takaa johtoon

Maalittoman avauserän jälkeen alkoi tapahtua. Kotijoukkue siirtyi johtoon ajassa 24:30, kun Ville Leskinen tarjoili ja vapaaksi jäänyt Saku Mäenalanen tälläsi suoraan syötöstä kiekon reppuun.

Kerho ei takaiskusta lannistunut, vaan nousi tasoihin heti seuraavassa vaihdossa. Kärppävahti Rynnäs torjui vaivoin Joonas Lehtivuoren laukauksen ja kiekko tippui kuin tarjottimelle maalin eteen. Otto Paajanen oli sähäkkänä paikalla ja kapteeni latoi pelivälineen varmasti sisään. Syöttöpisteen merkkautti Lehtivuoren lisäksi Kristian Vesalainen.

Tasoituksen jälkeen Kärpät hallitsi kenttätapahtumia ja HPK oli ajoittain ongelmissa omassa päässä. Larmi jatkoi hyviä otteitaan ja piti Kerhon pelissä mukana.

Erän puolivälissä Kärppien nelosketjun Jari Sailio taklasi HPK:n maalin takana Roope Laavaista päähän. Tuomarinelikko piti tilanteen jälkeen palaverin ja tuomitsi Sailiolle 5+20 minuutin rangaistuksen. Tuomioon pettynyt Sailio poistui pukukoppiin kypärä kallellaan ja mieli mustana. Katso video tilanteesta sivun alalaidasta.

Kerho pääsi näin ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Vielä viime kaudella Kärpissä pelannut Mikko Lehtonen oli viedä Kerhon johtoon, kun “Bambin” laukaus pomppi Rynnäksen torjunnan kautta maaliviivalle. Hetkeä myöhemmin parivaljakko Lehtonen-Jere Innala loi maukkaan tekopaikan, mutta Rynnäs kesti.

Lopulta HPK kuitenkin onnistui. Teemu Turunen tarjoili taidokkasti keskustaan Otto Paajaselle, joka ohjasi suoraan kiekon pömpeliin. Toinen syöttöpiste merkattiin Petteri Nikkilälle.

Illan kruununa taidokkaat rankkarit

Kärpät nousi tasoihin kolmannen erän alussa, kun Teemu Kivihalmeen löysähkö laukaus upposi sisään. Muuten loistavasti pelannut Emil Larmi ei varmasti ollut tyytyväinen.

Ottelun seiskapakkina aloittanut Markus Niemeläinen pääsi kolmannessa erässä kehiin, sillä Roope Laavainen ei pystynyt jatkamaan ottelua Sailion taklauksen jälkeen. Niemeläinen oli näkyvästi esillä erityisesti hyökkäyspäässä, lupaava Liigadedyytti nuorelta puolustajalta!

Päätöerä ja sitä seurannut jatkoaika eivät tuottaneet lisäosumia, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta. Teemu Turunen veivasi upean tuplaharhautuksen ja antoi Kerholle etulyöntiaseman. Kärppien Niklas Lasu tasoitti seuraavassa parissa, mutta Larmi onnistui torjumaan Saku Mäenalasen yrityksen. Näin HPK:n nuorelle Jesper Lindgerille tarjottiin avaimet ottelun ratkaisuun. Lindgrenin päätä ei kylmännyt ja ruotsalaispakki veivasi Rynnäksen totaalisesti primulaan ja kaksi pistettä HPK:lle!