Liikkuvampi TPS voittoon – HPK taisteli pisteen

Liigakiekko palasi maaottelutauolta vauhdikkaasti Hämeenlinnassa, kun HPK ja TPS iskivät yhteen Pohjantähti Areenan kirkkaiden valojen alla. Heikohkon alun jälkeen HPK oli kolmannen erän alun maalilla johdossa, kunnes TPS tasoitti yksilösuorituksen päätteeksi ja vei lopulta voittolaukauskilpailussa lisäpisteen Turkuun.

HPK-TPS 1-2 vl. (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Kuva: Teemu Hannula 

 

Lähdössä Kerho jäi telineisiin

Ottelun avauserä oli isänniltä vaikea, menohaluja olisi ollut, mutta kiekko poltteli lavassa ja syötöt karkailivat hieman minne sattui. Vierailija TPS sen sijaan oli kaikkea muuta kuin huono, se otti nopeasti pelin haltuunsa ja jo ottelun avausminuuteilta lähtien oli selvää, että HPK oli se joka pyrki roikkumaan pelissä mukana. TPS:n dominoinnista avauerässä kertoi myös kiekonhallinta prosentit, jotka menivät vieraille 31-69.

Ottelun avauserässä kummatkin joukkueet pääsivät kerran myös kokeilemaan ylivoimiaan. HPK:n lainapuolustaja Kalle Loponen sai rangaistuksen koukkaamisesta, kun hän yritti paikata omaa kiekon menetystään. Samaisesta syystä myös vierailijoiden Ruben Rafkin kulutti jäähypenkkiä.

Siinä missä HPK:n ylivoima oli tahmeaa, TPS esitti omallaan muutaman melko nopean syöttöketjun, mutta Daniel Lebedeff oli kuitenkin mies paikallaan isäntien maalilla.

HPK:n harmiksi Lebedeff kuitenkin loukkasi itsensä melko harmittoman näköisessä tilanteessa aivan ensimmäisen erän lopulla ja joutui jättämään leikin kesken.

Kuva: Teemu Hannula

 

TPS rynnisti, HPK sinnitteli

Ottelun toisessa erässä asetelmat eivät juurikaan vaihtuneet, TPS hyökkäsi monipuolisesti ja HPK:n rooliksi jäi vain puolustaminen, sekä kiekon purkaminen.

Aivan erän lopussa kuitenkin HPK sai pelijuonesta hieman kiinni ja sai aikaiseksi jopa muutaman pidemmän päätypelin. Tämä myös tuotti palkinnon, kun aivan erän lopussa TPS sortui vaihtovirheeseen ja kotijoukkue pääsi illan toiselle ylivoimalle.

Kotijoukkueen ylivoima ei kuitenkaan ollut pitkäkestoinen, sillä Markus Nenonen otti turhan jäähyn hyökkäyspäässä heti aloituksen jälkeen ja tasoitti näin pelikentän.

Kuva: Teemu Hannula

 

HPK puristi, TPS ratkaisi

Viimeisessä erässä saatiin myös vihdoin kuparinen rikki ja sen rikkoi HPK. Michael Joly kuljetti kiekon hyökkäysalueelle ja käänsi kiekon kohti maalia, pienten pomppujen jälkeen se päätyi Eetu Liukaksen lapaan, joka nosti sen ohi TPS -maalia vartioineen Lassi Lehtisen.

HPK:n johto ei kuitenkaan montaa minuuttia kestänyt. Steve Moses hukkasi kiekon keskialueella kesken oman joukkueen vaihdon, tästä kiitti Kalle Väisänen, joka ajoi aina HPK:n maalin eteen asti ja sijoitti rystyltä kiekon ohi maalille vaihdetun Sami Rajaniemen.

Ottelun varsinaisella peliajalla sekä jatkoajalla ei ratkaisua nähty, vaikkakin vierailija TPS pääsi yrittämään muutamaankin otteeseen ylivoimalla, joten edettiin voittolaukauskilpailuun. Siinä ainoana onnistujana oli TPS:n Mikael Pyyhtiä, joten lisäpiste matkasi Turkuun.

Tappio oli HPK:lle jo yhdeksäs viimeiseen kymmeneen otteluun, mutta sen onneksi seuraava peli tulee nopeasti heti huomenna, kun se matkaa Jyväskylään JYPin vieraaksi.

 

Lehdistötilaisuus 18.11.2022

18.11.2022 22:28

Jaa artikkeli: