Liiga vauhtiin ryminällä

HPK-Pelicans 13.9.2013 klo. 18.30

Ilves-HPK      14.9.2013 klo. 17.00

Liiga-kiekkoilun alkamisen odotus päättyy vihdoin perjantaina, kun HPK aloittaa pelinsä harjoituskaudella tutuksi tullutta vastustajaa Lahden Pelicansia vastaan Hämeenlinnassa. Lisää herkkua on luvassa heti lauantaina, kun Kerho matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

Päivänpolttavat

HPK ja Pelicans kohtasivat harjoituskaudella peräti kolme kertaa. Otteluista kahdessa Kerho oli etevämpi ja kerran lahtelaiset pystyivät yllättämään HPK:n. Vaikka HPK ja Pelicans ovatkin kohdanneet jo useampaan kertaan, ei HPK:n päävalmentaja Kai Rautio osannut vielä tarkkaan analysoida perjantain vastusta.

– Erilainen Pelicans on joka kerta vastassa ollut. Kovasti päällekäyvä joukkue, missä puolustajatkin osallistuvat aktiivisesti karvaamiseen. Voimakas ja suoraviivaisesti maalille ajava joukkue tulee olemaan vastassa.

– Katsomme aamulla terveystilanteen ja päätämme sitten lopullisesti pelaavan kokoonpanon ja maalivahdin, Rautio jatkoi viitaten kysymykseen ketjukoostumuksista. Samalla Rautio kertoi, että HPK:n terveystilanne on tällä hetkellä hyvä mutta mitä vain voi aina ennen peliä tapahtua.

Pelicansin tehokkaimpia pelaajia harjoituskaudella ovat olleet Timo Pärssinen ja Radek Smolenak, jotka varmasti täytyy myös perjantaina ottaa erityisvartiointiin.

Vaakakupissa

Kerhon viimeisestä harjoitusottelusta on aikaa viikko ja Rautio kertoi joukkueen harjoitelleen ja valmistautuneen alkavaan kauteen hyvin.

– Valmistautumisaika on ollut riittävä ja huomenna ollaan valmiita. Viimeisen viikon aikana olemme keskittyneet erikoistilanteisiin 5-6 ja 6-5 vastaan tilanteita, sekä muita spesiaalikeissejä. Lähinnä se on ollut tunnelman hakua niin fyysisesti kuin henkisesti, “Ratu” kertoi kuluneesta viikosta.

Hämeenlinnaan palannut Joonas Vihko on luonnollisesti myös innoissaan liiga-kauden avauksesta.

– Kyllä into on piukassa, kun alkaa kunnon pelit, kauden kohokohta tähän mennessä. Eihän peli koskaan ole tässä vaiheessa vielä valmista mutta intoa kyllä riittää, Vihko intoili pelipäivän aattona.

– Jätkiltä olen kuullut, että hieno henki ja fiilis hallissa on ollut viime vuonna. Uskon ja toivon, että sama fiilis saadaan halliin tänäkin vuonna, sen eteen ollaan valmiita tekemään työtä, Vihko jatkoi.

Pelipäivän väitteet

– Väitän, että perjantaina Ritari-areenalla nähdään kauden ennätysyleisö tähän mennessä (4561 katsojaa)

– Väitän, että perjantai 13. päivä ei ole HPK:lle epäonnen päivä, vaan joukkue voittaa ottelun, tekee viisi maalia ja jokaisen maalin tekee eri pelaaja.

– Väitän, että lauantai-iltana HPK:lla on kasassa kuusi sarjapistettä.

13.9.2013 Ville Peltonen 

12.09.2013 13:28

Jaa artikkeli: