Liiga jatkuu – HPK pelaa kotiottelun ilman yleisöä 28.12.2020

Liiga ja seurat ovat päättäneet sarjan jatkamisesta 16.12.2020 alkaen. Joulukuussa pelataan 15 ottelua ilman yleisöä.

HPK pelaa joulukuussa kaksi ottelua ilman yleisöä. Ensimmäinen otteluista on alkuperäiseen sarjaohjelmaan merkitty HPK-SaiPa 28.12.2020 ja toinen vierasottelu Lukko-HPK 30.12.2020.

Kausikortin haltijoille tarjotaan katseluoikeus oman joukkueen kotiotteluihin myöhemmin ilmoitettavalla tavalla. Kausikortin merkittävän hintaedun vuoksi 1–3 ottelun peruminen tai ilman yleisöä pelaaminen ei oikeuta korvauksiin kuten aiemmin verkkosivuillamme kerroimme.

Ilman yleisöä 28.12.2020 pelattavaan HPK-SaiPa-otteluun ei ollut myyty irtolippuja ennakkoon yksityishenkilöille. Yrityslippujen tilaajiin ollaan yhteydessä alkavalla viikolla.

Liigan tiedote:

Koronavirustilanteen heikentyessä marraskuun lopulla uusia rajoitustoimenpiteitä yleisötapahtumien osalta otettiin käyttöön laajamittaisesti. Tämänhetkisiä rajoituksia on jo jatkettu usealla alueella tammikuun alkupuolelle asti. Liigan osalta rajoitukset olisivat tarkoittaneet joukkueille pahimmillaan kuuden viikon ottelutaukoa, mikä ei urheilullisesti tue ammattilaisjoukkueiden toimintaa. Liiga ja seurat ovat yhdessä etsineet tilanteeseen parasta mahdollista ratkaisua ja sopineet nyt 15 ottelun pelaamisesta ajalla 16.12.–30.12. ilman yleisöä.

–Tilanne alkoi käydä haastavaksi myös tavoitteeksi asetetun täyden runkosarjan pelaamisen osalta, joten aloimme kartoittaa seurojen kanssa mahdollisuutta pelata muutamia otteluita ilman yleisöä. Tämä ratkaisu tukee sarjaohjelman läpiviemistä sekä myös mahdollistaa kannattajille sarjan seuraamisen ilman pidempiä taukoja. Selvitämme vielä areenakohtaisesti mahdollisuutta pitää otteluiden aikana ravintolatoimintoja rajoitetusti auki, kommentoi Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi

–Raskaan alkukauden jälkeen halusimme kuitenkin pyhittää joulunajan läheisillemme ja jatkamme pelaamista vasta tapaninpäivän jälkeen, hän jatkaa.

Liiga jatkuu tammikuun alussa porrastetusti alueellisten rajoitustoimenpiteiden mukaisesti. Joulukuun pienemmästä ottelumäärästä johtuen runkosarjaa tullaan pelaamaan vielä huhtikuun puolella. Liiga julkaisee tammikuun otteluohjelman heti rajoitustoimenpiteiden selvittyä.

Joulukuussa pelattavat ottelut:

Keskiviikko 16.12.2020
Pelicans–TPS

Perjantai 18.12.2020
HIFK–SaiPa
TPS–Ässät

Sunnuntai 27.12.2020
Kärpät–JYP
KooKoo–Ilves
SaiPa–KalPa

Maanantai 28.12.2020
HPK–SaiPa
Jukurit–Lukko
Sport–Ässät

Tiistai 29.12.2020
JYP–Jukurit
Tappara–Sport

Keskiviikko 30.12.2020
KalPa–SaiPa
Ässät–KooKoo
Ilves–Pelicans
Lukko–HPK

Liiga Q&A tyhjille pelaaminen joulukuussa 2020

Mikä on muuttunut nyt, miksi pelataankin, vaikka on korostettu koko ajan, ettei pelata tyhjille katsomoille?

Rajoituksia on nopeasti tiukennettu tautitilanteen huonontuessa. Tämänhetkisiä rajoituksia on usealla paikkakunnalla jatkettu tammikuun alkuun, mikä voisi tarkoittaa jopa kuuden viikon ottelutaukoa. Tämä on ongelmallista joukkueiden toiminnan, runkosarjaohjelman ja tietysti myös fanien näkökulmasta.

Miksi nyt yhtäkkiä voi/pitää pelata?

Elämme poikkeusaikaa ja on pystyttävä tekemään päätöksiä sen mukaisesti. Katsoimme parhaaksi vaihtoehdoksi nyt sen, että jokainen joukkue pelaa nyt yhden kotiottelun. Tällä saamme pidettyä joukkueissa rytmin päällä eikä urheilijoille tule kohtuuttoman pitkää taukoa. Osaltaan tämä myös helpottaa kevään ohjelmaa. Lisäksi haluamme antaa kannattajille mahdollisuuden seurata Liiga-jääkiekkoa ilman pidempää taukoa.

Mitä tapahtuu keväällä? Koska kevään ohjelma varmistuu?

Sarja jatkuu normaalisti tammikuun alussa. Seuraamme tilannetta alueellisten rajoitusten osalta ja toivomme että voimme niiden mukaan porrastetusti jatkaa pelejä normaalisti yleisön turvallisuudesta vastuullisesti huolehtien kuten tähänkin saakka. Runkosarjan loppu tulee nyt siirtymään huhtikuulle, julkaisemme ohjelman lähiaikoina, kun saamme tammikuun alun tilanteesta lisätietoa aluehallintoviranomaisilta.

Miten seurat tähän suhtautuivat, eikö tämä ole taloudellinen katastrofi?

Päätös tehtiin seurojen kokouksessa yksimielisesti. Koko ammattiurheilu elää nyt hyvin epävarmaa aikaa ja joudumme valitsemaan käytettävissä olevista vaihtoehdoista parhaan.

Keskustelitteko asiasta Telian/MTV:n kanssa? Tuliko sarjan jatkaminen ehdotuksena heidän puoleltaan?

Me tietenkin pidämme koko ajan yllä yhteyttä kaikkiin sidosryhmiin asian osalta, jotta sarjan kokonaisuudesta tulee paras mahdollinen ja Liiga-tuotteen kehittämisen osalta MTV on tärkeä kumppani, jonka kanssa meillä on avoin ja hyvä yhteistyö. Mutta sarjaohjelman osalta niin kuin tämän päätöksenkin osalta päätäntävalta on Liigalla.

Korvataanko seuroille aiheutuvat ylimääräiset kustannukset kun seurat ovat ahtaalla jo nyt?

Liiga ja seurat ovat päättäneet asiasta yksimielisesti, ja olemme yhdessä sopineet mallista, jolla mahdollistetaan tämän erikoistoimenpiteen rahoitus.

12.12.2020 12:06

Jaa artikkeli: