Liiga – HPK yhtiöityy ja yhteistyö juniorijääkiekon kanssa tiivistyy

Hämeenlinnan Pallokerho juhlii 85 –vuotista menestyksekästä historiaansa pelaamalla juhlaottelun Rauman Lukkoa vastaa lauantaina klo 17.00 Ritari-areenalla.

HPK:n tulevaisuuden turvaamiseksi HPK on päättänyt kutsua tammikuuksi koolle HPK-Edustusjääkiekko ry:n sekä HPK-Juniorijääkiekko ry:n ylimääräiset vuosikokoukset ja HPK:n Kiekkoilun Tuki Oy:n ylimääräisen yhtiökokouksen sekä aloittaa osakeannin, jonka tuloksena yhtiöitetään nykyinen ry –pohjainen liigakiekkoilu.

Yhtiöitymissuunnitelman mukaan nykyinen HPK:n Kiekkoilun Tuki Oy muutetaan HPK-Liiga Oy:ksi ja osakeannilla on tavoitteena kerätä 1,2 miljoonaa euroa uutta osakepääomaa nykyisen lisäksi. Alustavalla ennakkoannilla on saatu koottua noin kaksi kolmasosaa tavoitellusta lisäpääomasta ja siksi nyt ollaan valmiita tekemään päätös tammikuun kokouksissa virallisen osakeannin aloittamisesta.

”Yhtiöitymisellä haluamme varmistaa pitkän ja menestyksekkään HPK:n jääkiekkoperinteen jatkumisen suomalaisessa huippukiekkoilussa. HPK on tärkeä tekijä seutukunnan yhteisöllisyyden rakentamiselle ja imagolle. On hienoa, että yrityselämä on lähtenyt mukaan vahvan yhtiön aikaansaamiseksi. Kesän aikana aloitamme myös yleisen osakeannin, jossa jokaisella kerholaisella, fanilla tai muuten yhteisöön kuuluvalla, on mahdollisuus päästä osakkaaksi uuteen yhtiöön. Olisi hienoa, jos jonain päivänä HPK:n yhtiökokouksessa olisi koolla hallin täyteinen omistajayhteisö”, sanoo HPK-Edustusjääkiekko ry:n puheenjohtaja Heikki Hietanen.

Yhteistyö uusiutuu juniorijääkiekon kanssa

Samassa yhteydessä HPK-Edustusjääkiekko ry ja HPK-Juniorijääkiekko ry ovat uudistamassa yhteistyötään HPK-perheen sisällä.

Tavoitteena on luoda Suomen parhaat harjoitusolosuhteet, sekä pelaaja-, että valmentajapolut, joilla tarjotaan mahdollisuudet nousta kotimaiselle ja jopa kansainvälisellekin huipputasolle asti. Suunnitelmissa on aloittaa fyysisen harjoittelukeskuksen rakentaminen, joka tarjoaa HPK-perheen sisällä erinomaiset fysiikkaharjoittelun mahdollisuudet niin olosuhteiden kuin asiantuntemuksen osalta. Jääkiekon lisäksi olosuhteita halutaan tarjota myös lentopallon sekä muiden alueen huippu-urheilulajien ja myös urheiluakatemian tarpeisiin.

Huippu-urheilun lisäksi tavoitteena on kehittää ja turvata kaikkien jääkiekkoiluun mukaan lähteneiden mahdollisuuden harrastaa lajia omien tavoitteidensa mukaisesti ja urheilusta erilaisilla tavoitteilla nauttien. Selkeytämme jatkossa keskinäistä edustuksen ja junioriorganisaatioiden työnjakoa ja vastuita.

“Haluamme, että Hämeestä tulee Suomen parasta kiekkoa. Siihen päästäksemme on viisasta tehdä oikeasti arkea yhdessä, pelaajien ja valmentajien kehittymisen vahvistamiseksi ja laadun lisäämiseksi. Kaksi erillistä organisaatiota säilyy, mutta osa toiminnoista muuttuu yhteiseksi. HPK-perhe haluaa edistää liikkuvaa elämäntapaa harrastajille ja huipulle pyrkijöille urheilun avulla. Näin kannamme osuutemme yhteiskuntavastuusta”, toteaa HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtaja Sari Rautio.

Hietanen_Rautio
Heikki Hietanen ja Sari Rautio

HPK Tiedotus 12.12.2014

12.12.2014 12:30

Jaa artikkeli: