Lehtivuori masensi Jukurit viimeisellä sekunnilla!

HPK-Jukurit 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)

Mikä loppuhuipennus! Aloitus Jukureiden päädyssä ja peliaikaa jäljellä kolme sekuntia. Juho Keränen voittaa aloituksen, Oula Palve syöttää selän takaa ja Joonas Lehtivuori tällää kiekon yläkulmaan. Tätä ennen Emil Larmi torjui rangaistuslaukauksen.

Ottelun kulku

Kerhon peli käynnistyi hitaasti. Jukurit hallitsi ottelun avauskymppiä ja Kerhon luistelu näytti yhtä tahmealta kuin keskiviikkona Tampereella Tapparaa vastaan.

20170119, HÄMEENLINNA, HPK vs. JUKURIT,  HPK:N SAKARI MANNINEN (65). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Jukureiden aktiivisuus sai palkinnon ajassa 10:09. Kotidebyyttiään pelannut puolustaja Joel Olkkonen istui jäähyboksissa ja vieraat saivat ylivoimapelinsä rullaamaan. Turo Asplund laukoi laidalta ohjurin keskustaan ja Miika Roine sai mailansa väliin. Maalivahti Emil Larmi ei mahtanut tilanteelle mitään.

HPK ei tästä hämmentynyt, vaan tasasi puntit vain 44 sekuntia myöhemmin. Kerhon hyökkääjät aiheuttivat hämmennystä Jukuri-maalilla Juho Keräsen johdolla, kunnes kiekko ajautui Niclas Almarille viivaan. Tarkka laukaus yllätti maalivahti Mika Norjan ja Almari sai tuulettaa kauden kolmatta osumaansa villisti “Juti-tyyliin”.

20170119, HÄMEENLINNA, HPK vs. JUKURIT,  HPK:N NICLAS ALMARI (37) LAUKOI VIIVASTA 1-1 TASOITUSMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kerho sai osumasta lisävirtaa ja loppuerä oli joukkueelta parempaa tekemistä aneemisen alun jälkeen. Toisen erän alkua HPK hallitsi suvereenisti. Peli pyöri vahvasti vieraiden päädyssä ja Otto Paajanen hankki Jukureille jäähyn heti erän alkuun. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Hyvän jakson pilasi kuitenkin Jukureiden neloskenttä, joka taisteli sarvipäät uudelleen johtoon ajassa 29:06. Olli Sipiläinen jäi maalille täysin vapaaksi, eikä mies erehtynyt. Emil Larmi torjui Sipiläisen ensimmäisen yrityksen, mutta toinen oli liikaa.

Ykkösketju Sakari Manninen-Otto Paajanen-Janne Lahti sai aikaan vaarallisia pyörityksiä toisen erän loppupuolella, mutta tehot jäivät piippuun. Näin toiselle päätöserään lähdettiin vierasjohdossa 1-2.

Kerho pääsi ylivoimalle heti kolmannen erän alkuun. Manninen syötti taitavasti läpi Jukuri-nelikon ja Niko Kapanen pääsi tälläämään suoraan syötöstä verkot tötterölle. Maali oli Kapaselle kauden kuudes. Hieno osuma syntyi ajassa 42:37.

20170119, HÄMEENLINNA, HPK vs. JUKURIT,  HPK:N NIKO KAPANEN (39). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Jukureiden Joonas Kalliola pääsi läpiajoon kolme minuuttia ennen loppusummeria. Petteri Nikkilä joutui kaatamaan hyökkääjän rankkarin arvoisesti. Emil Larmi näytti taistelijaluonteensa venytti upeasti patjansa rankkarin eteen. Todellinen gamesaver!

Ratkaisu

HPK pääsi viimeisellä minuutilla ylivoimalle, kun Jukureiden Antti Jaatinen otti typerähkön jäähyn selästä taklaamisesta. Ylivoima pyöri näyttävästi, mutta peliaika alkoi käydä vähiin.

Ja sitten.

Peliaikaa jäljellä kolme sekuntia. Juho Keränen kumartuu aloitukseen, voittaa 100-0, Oula Palve syöttää selän takaa (!) millintarkasti Joonas Lehtivuorelle, joka ampuu sydämensä kyllyydestä. Kiekko painuu vastustamattomasti ylänurkkaan ja villit voitonjuhlat saavat alkaa! Näin sitä pitää!

20170119, HÄMEENLINNA, HPK vs. JUKURIT, HPK:N JOONAS LEHTIVUORI (3) TEKI AJASSA 59.59 OTTELUN VOITTOMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Sanottua

“60 minuuttia ratkaisee.”, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ennen ottelua. Enempää ei voisi olla oikeassa.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraavaksi

HPK pelaa kolme vieraspeliä putkeen. Launtaina joukkue matkaa Vaasaan Sportin vieraaksi. Ensi viikolla kohdataan HIFK Helsingissä (ti) ja SaiPa Lappeenrannassa (pe).

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 28.1., kun SaiPa saapuu Rinkelinmäelle.