Lebedeff takasi täyden pistepotin

1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Tänä tammikuisena tiistaina Mikkelissä oli panoksena normaalit kolme pistettä, mutta vilkaisu sarjataulukkoon kertoi että pisteet olivat molemmille todella isot. Jukurit oli 42 pelatun ottelun jälkeen sijalla 9. ja pisteitä mikkeliläisillä oli kasassa 59. Kerho oli pelannut yhden ottelun enemmän ja pisteitä potissa neljä vähemmän, sijoitus 11. Michael Joly pistepörssin kärkenä piti kultaista kypärää päässään tehoilla 17+27, Jukureiden kultakypäränä hääri Patrik Puistola tehoin 13+18. Kerholta tolppien välissä jatkoi Daniel Lebedeff (91.12%, PMK 2.29) ja kotijoukkueen maalissa oli Frans Tuohimaa (89.20%, PMK 2.85). Juuso Hietasen puuttuessa pakistosta, hyppäsi jälleen Antti Pihlström puolustajaksi tähän otteluun jotta alakertaan saatiin täydet kolme paria kasaan.

Kerho otti tänään puolustusvoimilla mukaansa täydet kolme sarjapistettä lukemin 1-3. Voiton takuumiehenä oli 42 kertaa torjunut Daniel Lebedeff. Maaleista vastasivat Arttu Pelli avauserässä, toisessa erässä Michael Joly lisäsi Kerhon johtoa rankkarista 0-2:een ja viimeisen niitin tyhjiin iski Markus Nenonen.

Kuva: Mikko Kankainen

Pellin kuti avaa maalihanat

Avausminuutilla molemmat pääsivät kokeilemaan onko vastustajan maalivahti hereillä. Kerholta vedolle pääsi Markus Nenonen ja kotijoukkueelta Lebedeffiä ensimmäisenä hätyytteli Niko Huuhtanen, maalivahdit kuitenkin saivat nämä torjuttua. Parin peliminuutin jälkeen aukesi Jere Jokiselle huippupaikka, mutta tämänkin Tuohimaa sai torjuttua. Kyttäilyksi ottelun alkua ei kuitenkaan voinut haukkua.

Kerho oli ottelun alussa enemmän niskan ja pelin päällä. Vaikka Jukuritkin sai painettua hyökkäyksiä alueelle, oli HPK hyökkäysalueella vaarallisempi. Ajassa 6.06 tuli sitten palkintokin, tosin ei niin huipputontilta. Arttu Pelli laukoi siniviivalta kohti maalia nostaessaan hyökkäyksen alueelle, Tuohimaa torjui vaarattoman näköisen laukauksen yläilmoihin kilvellään ja tästä kiekko lopulta putosi suoraan maaliin, Kerho 0-1 johtoon. Syöttöpisteet kuittasivat itselleen Steve Moses ja Ossi Ikonen.

Jukurit sai Kerhon maalista virtaa sekä löysi uuden vaihteen peliinsä, seuraavat minuutit mentiin kotijoukkueen hallinnassa ja Lebedeff joutui urakoimaan Kerhon maalilla huomattavasti alkua enemmän. Kerhon paletti puolestaan näytti vähän sekavammalta ja iskuja otettiin vastaan, mutta ne kestettiin. Maalin jälkeen ei HPK kuitenkaan saanut oikein kunnolla testattua Tuohimaata reiluun kymmeneen minuuttiin.

Erän loppuminuuteilla peli tasoittui taas kun Kerhokin sai paremmin juonesta kiinni. Pellin osuma jäi erän ainokaiseksi ja tauolle poistuttiin 0-1 johtoasemassa. Jäähyjä avauserässä ei puhallettu kummallekaan joukkueelle. Frans Tuohimaa torjui erässä seitsemän laukausta, Daniel Lebedeff kaksi kertaa enemmän, 14 vetoa.

Mikko Kankainen

Joly lisää johtoa rankkarista

Toinen erä alkoi pienellä Nikkilän järjestämällä paniikilla. Aloituksesta kiekko Petterille ja Nikkilän koittaessa syöttää eteenpäin, tulikin vain sivuosuma ja kiekko lähti kohti Lebedeffiä. Lebe kuitenkin oli hereillä ja edelleen maalin johdossa jatkettiin. Toiseen erään nousi myös Antti Pihlström sentteriksi, Aleksi Mustosen joutuessa jäämään pelistä pois.

Kun toista erää oli pelattu kolmisen minuuttia, karkasi Eskil Wold läpiajoon, mutta Tuohimaa selvisi tästä parista voittajana kun Eskilin veto kilahti laseihin. Seuraavasta hyökkäyksestä Kerho sahasi hyvin Jukuripelaajat solmuun ja vetopaikkaan pääsi Steve Moses. Matti Järvisen syöttö oli loistava mutta tila vähän loppui kesken, eikä Moses saanut kunnollista vetoa aikaiseksi.

Ajassa 27.19 tuomittiin illan ensimmäinen jäähy, Petteri Nikkilä boksiin kiinnipitämisestä ja Kerho alivoimalle. Jukurit sai pidettyä paineen Kerhon puolustusalueella ja vetojakin viivasta lähti mutta Lebedeff poimi kaikki. Alivoiman lopussa karvasi Markus Nenonen kiekon itselleen ja oli karkaamassa läpiajoon. Liam Kirk veti jalat alta ja Kerholle tuomittiin rangaistuslaukaus. Rankkarin laittoi sisään Michael Joly, mistäpä muualtakaan kuin Tuohimaan jalkovälistä ja HPK 0-2 johtoon ajassa 29.15!

Toisen erän avauspuolikkaan pelillisesti vei nimiinsä kotijoukkue, Kerhon onneksi maalit on jääkiekossa se mittari mikä pelit ratkaisee ja niissä oltiin kaksi edellä.

Uutta mahdollisuutta Jukureille ylivoimaosumaan tuli ajassa 33.03 kun Niclas Tenhovuori komennettiin istumaan jäähyä korkeasta mailasta. Jos jollekin oli ollut vielä epäselvää, selvisi nyt viimeistään että Lebedeff on tänään pelipäällä. Tämän alivoiman aikana tuli Lebelle tänään jo 30 torjuntaa täyteen mutta omissa ei soinut ja tämäkin alivoima kestettiin.

Muutama minuutti ennen summerin soimista pelasi Antti Pihlström kahdella yhtä vastaan-hyökkäyksestä Eetu Liukakselle vetopaikan josta olisi voinut jo ottelua alkaa naulata mutta myös Tuohimaa kotijoukkueen maalilla pelasi hyvää ottelua ja torjui tämän laukauksen.

Ajassa 38.35 nähtiin koominen tilanne kun pelaajia alkoi kaatuilla Jukureiden hyökätessä kuin keiloja konsanaan. Tästä tuomittiin Markus Nenoselle kampituksesta kakkonen ja Rony Ahoselle estämisestä kakkonen, kunnes Ahonen pyydettiinkin jäähyltä pois ja sinne jäi ainoastaan lopulta Nenonen jolle annettiin 2+2 minuuttia jäähyjä. Neljä minuuttia kuitenkin oli alivoimaa nyt kestettävänä.

Toiseen erään ainakaan ei Jukurit ehtinyt osumaan, vaan Kerho selvitti alivoimansa tähän asti. Reilu kaksi minuuttia kestettävää jäi päätöserään. Frans Tuohimaa torjui toisessa erässä neljä kertaa, Daniel Lebedeff koppasi kiinni kaikki 20 kohti ammuttua vetoa!

Kolmas

Päätöserän alkuun Kerho selvitti Nenosen toisenkin kakkosen ja sai mahdollisuuden alkaa rakennella omaa peliä kuntoon viidellä viittä vastaan. Kauaa ei täysillä kentillä kuitenkaan ehditty jauhaa, kun Jukureiden Lucas Nordsäter sai kakkosen pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta.

Kerhon ensimmäinen ylivoima lähti pyörimään ja pari paikkaakin saatiin rakennettua. Limppua ei kuitenkaan saatu sisään ja sitten kolahti laidassa Oskars Batnan taklaus Jere Jokiseen sillä seurauksella, ettei Jeren jalat pysyneet alla ja peli oli pistettävä poikki. Ajassa 45.58 Batna suihkuun (5+20) ja Jokinen sairastuvalle.

Seitsemän sekuntia HPK sai pelata kahden miehen ylivoimaa mutta tässä ajassa ei ihmeitä tapahtunut. Tämän jälkeen jatkettiin viidellä neljää vastaan lähes viisi minuuttia. Alkuminuutit pitkästä ylivoimasta meni kiirehtimiseksi, eikä kiekkoa saatu rauhoitettua Jukureiden päätyyn. Tämän ylivoiman loppupuolella saatiin pari vetoakin aikaan mutta maalia ei ylivoimalla nähty.

Kun Jukurit selvisi vitosestaan, vihellettiin jälleen pilliin Jukureiden jäähyn merkiksi. Tällä kertaa syynä liikaa pelaajia jäällä ja ajassa 51.08 Kerho uudestaan ylivoimalle.

Tämän ylivoiman alkuun Järvisen johtama viisikko aiheutti hässäkän Tuohimaan luukulle ja paikkoja oli Järvisen lisäksi Nenosella mutta nämäkin Tuohimaa nappasi kiinni ja edelleen jatkettiin Kerhon johtaessa kahdella osumalla.

Ottelua jatkettiin pitkästä aikaa viidellä viittä vastaan ja luonnollisesti Kerho alkoi suojella johtoaan ja koitti tyrehdyttää kotijoukkueen mahdollista kirivaihdetta nostamalla kiekkoa enemmän pois alueelta kuin koittaen hakea kontrolloitua hyökkäykseenlähtöä.

Ajassa 56.41 sitten puhkesi myös Daniel Lebedeffin nolla tänään. Jesper Piitulainen nousi vauhdilla Kerhon maalille onnistuen maalinteossa ja lukemat olivat 1-2. Tiukalle ottelulle saatiin siis äärimmäisen tiukka loppu.

Reilu minuutti ennen loppua komensi Olli Jokinen Tuohimaan penkille ja Jukurit haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Lopullisen niitin Kerhon voitolle iski Markus Nenonen omasta päästä tyhjään maaliin ajassa 59.18, syöttöpiste Petteri Nikkilälle.

Frans Tuohimaa otettiin vielä uudestaankin pois ja Kerho oli lähellä neljättäkin osumaa mutta nämä seuraavat yritykset menivät ohi ja tuomioina pitkä kiekko. Kerholle täysi pistepotti kotiin viemisiksi maalein 1-3! Päätöserässä Frans Tuohimaa torjui 12 kertaa, Daniel Lebedeff kahdeksan laukausta.

Lehdistötilaisuus Jukurit-HPK 24.1.2023

Huomenna jatketaan urakkaa taas kotona! Vastustajaksi tulee TPS, Suomen Turusta. Nähdään hallilla, liput nappaat itsellesi tästä!

24.01.2023 22:09