Laurikaisen vire kestää – Jukurit nöyrtyi (odotetusti) 4-1

4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

Hetken aikaa on siitä kulunut kun Kerho on viimeksi ollut ennakkosuosikin asemassa ennen ottelun alkua. Tänään se päivä oli! Ja Kerho kesti paineet! Jukurit kaatui Pohjantähti areenassa lukemin 4-1, maalit tekivät tänään Nenonen, J.Ikonen (1+1), Kainulainen ja Puustinen (1+1). Lisäksi Kontiola merkkautti ottelussa kaksi syöttöpistettä. Kerho teki maalinsa ensimmäisessä ja toisessa erässä, kolmannessa erässä HPK sortui jäähyilyyn mutta Jukurti ei saanut loistavasti pelanneen Eetu Laurikaisen taakse kuin yhden kiekon. Näin loppulukemat oli tänään Pallokerho 4 ja Jukurit 1.

Jäähytön HPK menee johtoon

Perjantai-illan koitos lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Parin minuutin jälkeen oli Laurikainen jo todellisessa testissä ja joutui tekemään loistotorjuntoja heti pitääkseen maalinsa puhtaana. Yhdessä vaiheessa Eetu sätki kiekon tiellä kolmesti viiden sekunnin sisään, mutta kaikki jäi eikä omiin mennyt erässä yhtäkään kiekkoa. Ottelun avausmaali nähtiin reilun viiden minuutin jälkeen. Eronen antoi avaussyötön vauhtiin päässeelle Tikalle, Tikka nousi vauhdilla oikeaa laitaa ja sinisen jälkeen heitti aurinkoakin tarkemman rystylätyn Jukureiden maalin eteen. Nenonen oli ehtinyt paikalle, otti kiekon haltuun pienen pompun kautta ja sai siirtää rystyllä kiekon suoraan Rajaniemen vartioiman maalin takanahkaan, 1-0!

Kerho sai avausmaalista hyvän sykkeen päälle ja varsinkin nimellinen ykköskenttä Kontiolan johdolla sai vaarallista painetta vastustajan päätyyn melkein joka kerta kentällä ollessaan. Palkinto ketjulle tulikin erän lopussa (18.55). Kontiola toi kiekon alueelle ja Puustisen kautta vapaa vetopaikka pelattiin Juuso Ikoselle, jonka ranne viuhahti Rajaniemen ohi yläkulmaan. Erätauolle Kerho pääsi siis 2-0 johdossa ja ensimmäisessä erässä ei kumpikaan joukkue ottanut jäähyjä ollenkaan.

Myös Jukureilla oli pari pidempää pyöritystä Kerhon alueella mutta Kerho pelasi tiiviisti avauserän ja isompia hasardeja ei nähty. Isoin hahmo oli kuitenkin Laurikainen tolppien välissä 12 torjunnalla, toisessa päädyssä Sami Rajaniemi Jukureiden maalilla torjui viidesti. Laurikaisen huippuerän ansiosta Kerho siis hyvässä johdossa erätauolle.

Kaikkien yhteinen uni vai parempi Pallokerho?

Varmasti ei allekirjoittanut ollut ainoa, jota pelotti toisen erän alun jokainen laukaus kumpaan päähän tahansa. Jukureiden laukaukset siksi, koska “taas tässä käy näin” ja Kerhon laukaukset, koska “kolmen maalin johto voi riittää jo voittoon”.

Ajassa 23.50 sai vieraiden Samuli Piipponen kampituksesta jäähyn ja Kerholla oli mahtava tilaisuus vähentää Jukureiden pelihaluja. Mutta illan ensimmäinen ylivoima ei lähtenyt alkuunkaan käyntiin, ei sitten mitenkään. Kahdesti Kerho sai kiekon  alueelle mutta Jukurit purki tilanteet parissa sekunnissa. Lopulta ylivoimalla ei Kerho saanut laukaustakaan kohti Rajaniemeä ja pelko kavennuksesta saattoi jo hiipiä osan ajatuksiin jo vaihtoaitioissakin. Kahden maalin johto kuitenkin säilyi ja toista kertaa HPK pääsi ylivoimalle vähän ennen erän puoliväliä.

Toinen ylivoima oli aivan eri planeetalta kuin ensimmäinen. Kiekko liikkui, jätkät vaihtoi paikkaa ja mylly repi Jukurinelikkoa palasiksi. Fortunan leidi kuitenkin määräsi ettei tällä ylivoimalla Rajaniemeä ohiteta ja Kerho ei kiekkoa tilanteistaan huolimatta maaliin saanut. Hyvä ylivoima jätti kuitenkin oranssiin leiriin hyvän tahtotason päälle ja Kerho jatkoi hyvää pyöritystään. Lopulta se kiekkokin reikänsä löysi ja ajassa 34.38 laukoi p-pisteiden välistä Harri Kainulainen Kerholle 3-0 johdon! Syöttöpisteet maaliin saivat maalin takaa tilanteen Kainulaiselle pelanneet Santtu Hakanen ja Miro Ruokonen.

Ja kun vauhtiin päästiin niin ei käsijarrua kannattanut vedellä. 36.52 pelikellossa ja taululle numerot HPK 4, Jukurit 0. Neljännen osuman rakensi jälleen ykkösketju, nyt järjestys vaan oli eri. Maalin sai laukoa huippupaikalta Puustinen, Kontiolan ja J.Ikosen keräillessä syöttöpisteet. Ajassa 37.24 otti vieraiden Piipponen 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta, joka ainakin tähän katsomolohkoon näytti täysin vahingolta. Tikka nousi Jukureiden alueelle, kadotti kiekon vähän jalkoihinsa eikä ehtinyt huomata Piipposen tulevan vastaan taklausaikeissa. Eikä ehtinyt Piipponenkaan oikein enää pysähtyä. Tästä kuitenkin boksit Piipposelle ja Kerholle mahdollisuus karata nykypäivänä vähän outoon viiden maalin johtoon. Tällä ylivoimalla ei kuitenkaan enää paukut riittänyt ja erätauolle lähdettiin 4-0 numeroista. Laurikainen kirjasi toisessa erässä kahdeksan torjuntaa ja Rajaniemi vastustajalla seitsemän.

Yip, Yip hurraa! Yip, Yip hurraa!

Kolmas erä alkoi Kerhon alivoimalla, ajassa 40.00 oli Laatikaiselle annettu koukkaamisesta kakkonen. Tästä Kerho selvisi ilman ongelmia Laurikaisen johdolla mutta heti tämän jäähyn loputtua, lähti Juuso Ikonen kiinnipitämisestä boksiin ja alivoimalla mentiin taas. Ei osunut askelmerkit Jukureilla tälläkään ylivoimalla, Kerhon neliö hoiteli hommansa ja puolusti tilanteet pois.

Kaksi ensimmäistä jäähyä kun oli selvitetty pääsi Kerhokin hyökkäysalueelle. Laatikainen laukoi selvästi ohi Jukureiden maalin mutta Rajaniemi pisti hanskansa väliin, tästä kiekko pomppasi maalin eteen ollen matkalla maalia mutta Rajaniemi ehti havaita kiekon ja hyppäsi ajoissa päälle. 45.19 oli sitten Laatikainen uudestaan boksissa koukusta. Kerho paranteli alivoimaprosenttiaan ja kotijoukkueella oli myös tämän erikoistilanteen paras paikka. Tommi Tikka pääsi tykittämään todella vihaisen lämärin nousunsa päätteeksi laidasta, kiekko kimpoili Jukuripakkien pohkeista maaliviivalle ja Tikka maalin kiertäessään pääsi heittäytymällä sohaisemaan kiekolle lisää vauhtia kohti maalia. Maaliviivalta kuitenkin Rajaniemi vielä pelasti mailallaan tilanteen ja 4-0 tilanne säilyi.

Erän seuraavakin, kuten kaikki jäähyt, tuli myös Kerholle. Nyt Kankaanperä sai poikittaisesta mailasta kakkosen ja kyllähän se omissa soi jossain vaiheessa näillä jäähymäärillä. 50.26 ajassa Jukureiden Brandon Yip rikkoi Laurikaisen nollan ja kavensi tilanteeksi 4-1 ylivoimalla.

Viideskin jäähy vielä Kerholle saatiin puhallettua ettei mene liian helpoksi tämä voittaminen. Kristjan Kombe lähti korkeasta mailasta miettimään syvempiä syntyjä rangaistusaitioon ja Jukureille tuli ohuen ohut sauma kavennuksen kautta vielä ehtiä järkyttää kotijoukkuetta. Nyt ei Kerho enää sallinut lisäosumia ja päätössummerin soidessa Kerhon VOITTOLUKEMAT oli 4-1! Laurikainen torjui tänään 28, ja Rajaniemi 16 kertaa.

Huomiseen HPK-JYP-otteluun pöydät ja kabinetit (alk. 15€/hlö sisältäen ruuan) varaat suoraan tästä.

12.02.2021 21:11