Laurikainen ohittamaton – Kärpät kaatuu 4-0

4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Hämeenlinnan lauantai-illassa nähtiin tasokas ja taisteleva HPK. Lopputuloksena puhdas 4-0 voitto Oulun Kärpistä. Kerholta Laurikaisen nollapelin lisäksi onnistuivat maalinteossa Nenonen (1+2) ja Lahtela (1+1), sekä Puustinen kahdesti. Nenonen avasi Kerhon maalihanat alivoimalla avauserässä, toisen alivoimamaalin teki rangaistuslaukauksesta Puustinen toisessa erässä lisäten Kerhon johdon kahteen nollaan. Puustinen osui vielä samassa erässä toistamiseen ja loppuniitin iski kolmannessa erässä Mikko Lahtela.

Nenonen vie Kerhon alivoimalla johtoon

Heti avausminuutilla oli molempien joukkueiden kultakypärät maalipaikoissa, ensin heitti Juuso Ikonen Kontiolalle lätyn maalin eteen ja heti vastahyökkäyksestä Mika Pyörälän esityöstä Cody Kunyk hätyytteli Eetu Laurikaista. Vauhtia siis riitti heti alusta asti ja kotikatsomot odotti avausmaalia, kun Kerho pääsi ylivoimalle ajassa 4.21, vieraiden Ludwig Byströmin heittäessä kiekon katsomoon. Vaan ei lähtenyt Kerhon ylivoima toimiakseen sitten alkuunkaan. Kärpät purki jokaisen hyökkäyksen ja vasta 10 sekuntia ennen jäähyn päättymistä sai HPK pelin rauhoitettua Kärppien päätyyn. Paras paikka tuli jäähyn päätyttyä Kontiolan toimiessa syöttölautasena ja Valtteri Puustisen päästessä laukomaan pisteeltä, mutta suoraan blokkiin.

Kärpät pääsi ensimmäiselle ylivoimalleen 7.32, Innalan ottaessa huitomisesta jäähyn. Kärpät saikin ylivoiman rauhoitettua ja alkuun pyöritti kiekkoa Kerhon alueella. Sitten löi Mikko Lahtela painetta Shaun Heshkaan viivalla, tästä kiekko pomppasi Nenoselle, joka polkaisi läpiajoon. Nessu viritti ranteensa ja tämän edessä Patrik Rybar oli voimaton ja Kerho siirtyi alivoimalla 1-0 johtoon! Hetken päästä Kerhon maalista oli Jari Sailiolla loistopaikka tuoda Kärpät tasoihin, mutta ensin Sailio suti kiekosta ohi ja heti perään Puustinen sai puolustettua kiekon pois Laurikaisen maalilta.

Toisen ylivoiman Kerho sai Tuukka Tieksolan koukkiessa Puustisen kumoon ajassa 13.28. Tällä ylivoimalla Kerho sai jo pelin painettua Kärppien päätyyn ja loi maalipaikkoja, ikävä kyllä Kärppien puolustus selvitti tilanteet eikä avauserään saatu lisämaaleja. Tiukassa oli kokonaisuudessa ne parhaat maalipaikat, siitä merkkinä myös maalivahtien torjunnat avauserässä, Eetu Laurikainen neljä ja Patrik Rybar toisessa päässä viisi torjuntaa.

Kerho rankoo lisää Kärppien virheistä

Toisen erän alkuminuuteilla oli Tommi Tikka lähellä viedä Kerhon kahden maalin karkumatkalle Nenosen esityöstä. Tikka laukoi ja kiekko putosi Rybarin kainalosta maalin eteen, johon Tikka ehti ensimmäisenä paikalle ja pääsi irtokiekkoon kiinni, ohjatakseen sen tolppaan ja lukemat säilyi ennallaan.

Jäähyili aloitettiin ajassa 29.39 Markus Kankaanperän toimesta koukkaamisella ja Kerho joutui alivoimalle. Ja kun neljän miehen alivoima toimi, otti Santeri Lukka 31.05 kiinnipitämisestä lisää boksia Kerholle ja 34 sekuntia jouduttiin taistelemaan kolmella viittä vastaan. Kärppien viisikko pelasi vetopaikkoja Cody Kunykille maalin eteen mutta Laurikainen torjui molemmat Kunykin yritykset. Kun Kerho sai neljännen pelaajan jäälle, karkasi Miro Ruokonen läpiajoon. Ruokosta rikottiin ja tilanteesta tuomittiin Kerholle rangaistuslaukaus. Rankkaria lähti ampumaan Valtteri Puustinen ja Kuopion Juti ei erehtynyt! Kiekko rystylle ja nosto Rybarin patjan yli sisään, Kerho 2-0 johtoon ja jälleen alivoimalla.

Kun pelikello näytti aikaa 33.07, lähti Sailio ja Kankaanperä keskinäisestä painistaan jäähyille. Sailiolle tuomittiin kakkonen sukeltamisesta ja Kanki sai omansa huitomisesta. Neljällä neljää vastaan sopi tällä kertaa paremmin Kerholle. 34.29 oli pelattu kun kiekko oli taas Patrik Rybarin selän takana. Kärpät mokasi siniviivalla ja Valtteri Puustinen pääsi Markus Nenosen kanssa kahdella nollaa vastaan hyökkäämään. 3-0 maalin teki Puustinen ja syöttöpiste merkattiin siis Nenoselle.

Vielä kertaalleen joutui Kerhon alivoima testiin toiseen erään. Tommi Tikka lähti kiinnipitämisestä boksiin ajassa 37.19. Myöskään tällä ylivoimalla ei Kärpät saanut revittyä Kerhon nelikkoa rikki ja erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa 3-0. Toisessa erässä Laurikainen torjui kahdeksan kertaa ja Rybar Kärppien maalissa viidesti.

Laurikainen nollaa Kärpät

Kolmas erä ei tilastollisesti tuonut enää ihmeitä. Kerho suojeli johtoaan ja Kärpät koitti repiä koneestaan lisävaihdetta silmään. Ajassa 43.32 alkoi jo tuoksua ratkaisun maku ilmassa Kerhon mennessä 4-0 johtoon. Jere Innala karvasi kiekon kulmassa itselleen ja löysi syötöllään maalin kulmalta Mikko Lahtelan. Lahtela laukoi suoraan syötöstä ja kiekko löysi maskin läpi maaliin ja Patrik Rybar oli jälleen yllätetty. Toinen syöttöpiste merkattiin Nenoselle.

Kun kolmatta erää oli pelattu noin seitsemän minuuttia kilautti Innala ylärimaa Rybarin selän takana mutta illan viides täysosuma jäi tänään kuitenkin näkemättä. Viimeinen kymppi mentiin selvin askelein. Kerho suojeli Laurikaisen nollaa ja johtoa, Kärpät painoi päälle ja koitti sitä rikkoa. Ja mitä pidemmälle ottelu meni, sitä turhautuneemmaksi Kärpät tuli Laurikaisen edessä. Ottelun viimeinen minuutti pelattiin vielä neljällä neljää vastaan, kun Kärppien Sailio ja Kerhon Ossi Ikonen taistelivat toisillensa jäähyt, Sailio huitomisesta ja Ikonen estämisestä boksiin.

Ei riittänyt tänään Kärpillä, vaan Kerho pelasi erittäin kypsän ja fiksun pelin. Loppulukemat tänään siis 4-0. Eetu Laurikainen tarvitsi nollapeliinsä 24 torjuntaa, virkaveli Patrik Rybar oli vähemmän työllistetty, torjuen 14 kertaa.

Matka kohti kymmenettä sijaa jatkuu ensi viikon tiistaina Jyväskylässä JYPin vieraana. Keskiviikkona pelataan jälleen kotona, kun vastaan luistelee KooKoo.

Lehdistötilaisuudessa Mikko Manner ja Matti Tiilikainen.

13.03.2021 19:56

Jaa artikkeli: