Laurikainen nollasi Sportin

Sport-HPK 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Kerho matkasi lauantaina Vaasaan Sportin vieraaksi. Ottelun hahmo oli 37 kertaa torjunut Eetu Laurikainen. HPK:n maalit iskivät Sakari Manninen ja Juhani Jasu.

Kotijoukkue aloitti vahvasti ja myllytys tuotti ottelun ensimmäisen jäähyn minuutin pelin jälkeen. HPK pystyi kuitenkin nollaamaan Riku Hahlin rangaistuksen.

Ensimmäisen erän paras Kerho-paikka syntyi seitsemännellä minuutilla, kun Joni Tuulola murtautui vetopaikkaan. Puolustajan laukaus kilahti harmittavasti Mika Järvisen vartioiman maalin pystytolppaan.

Avauserän viimeisellä minuutilla nähtiin yksi alkukauden komeimmista HPK-suorituksista. Maalivahti Eetu Laurikainen pysäytti Tero Koskirannan vanhanaikaisen uskomattomalla mailatorjunnallaan aivan maaliviivalta. Todellinen gamesaver!

Sekavahko ensimmäinen erä päättyi 0-0. Maalivahtien torjunnat kirjattiin Eetu Laurikainen 11 ja Mika Järvinen 6.

Manninen taituroi Kerhon johtoon

HPK tuli toiseen erään täynnä virtaa. Erityisesti ykkösketjun sentteri Sakari Manninen esiintyi lennokkaasti. Manninen sai palkinnon ajassa 21:17, kun kultakypärä hassutti solmuun koko Sport-puolustuksen. Näyttävä kiemurointi päättyi rystylaukaukseen, eikä Järviselle jäänyt tilanteessa mahdollisuuksia. Maali oli Manniselle kauden kuudes.

Kerho pääsi yrittämään lisäosumaa ylivoimalla neljä minuuttia myöhemmin. Uusitut yv-koostumukset olivat muodossa: Polak-Manninen-Jasu-Nikkilä-Paajanen sekä Hahl-Koivisto-Liedes-Miettinen-Bruun. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt pakkopelistä huolimatta.

Sport pääsi paremmin peliin mukaan erän loppupuolella. Eetu Laurikainen venyi kiekon eteen hienosti pari-kolme kertaa ja piti näin Kerhon kuskin paikalla. Sportin hyökkääjistä mm. Joonas Komulainen sekä Henrik Koivisto joutuivat pettymään Laurikaisen torjuntojen edessä.

Laurikainen voiton takuumiehenä

HPK pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla puolisen minuuttia kolmannen erän alussa, mutta laihaksi jäi.

Sport kiristi ruuvia, kun peliaikaa oli jäljellä kymmenen minuuttia. HPK joutui puolustuskannalle, mutta kesken kotijoukkueen painostuksen iski Kerhon ykkösketju. Vojtech Polak ja Juhani Jasu pääsivät 2-1-ylivoimahyökkäykseen ja Polak vapautti Jasun nokikkain Mika Järvisen kanssa. Jasu peippaili komeasti ja niittasi kiekon rystyltä häkkiin. Maali oli hyökkääjälle kauden neljäs.

Tämän jälkeen Kerho tyytyi puolustamaan johtoaan. Sport otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle jo kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Loistavasti pelannut Eetu Laurikainen ei ollut ohitettavissa ja lähimpänä lisämaalia oli Antti Miettinen, jonka laukaus kilahti tyhjän Sport-maalin tolppaan.

Ottelun tilastot

HPK kohtaa seuraavaksi Ässät Rinkelinmäellä. Ottelu pelataan keskiviikkona 25.11. klo 18.30 alkaen, tervetuloa!