Laurikainen nollaa Sportin – 3-0 Kerholle

3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

4.47 Michael Joly 1-0 (Arto Laatikainen, Henri Kanninen)
24.30 Sean Collins 2-0 (Joly, Ossi Ikonen)
25.19 Ryan Johnston 3-0 (Miro Ruokonen, Artturi Toivola)

Kerho lähti marraskuiseen perjantai-iltaan hakemaan viidettä voittoa putkeen ja lopulta se sieltä kanadalaisten hoitaessa maalit tulikin! Avausmaalin iski Michael Joly, toisen Sean Collins ja viimeisen Ryan Johnston. Näillä osumilla ja Laurikaisen nollapelillä otti HPK kotivoiton lukemin 3-0 Sportista!

Joly napauttaa Kerhon johtoon

Kerho ja Sport tuli avauserään kovalla vauhdilla, kiekko sai kyytiä ja peli aaltoili päästä päähän vauhdikkaasti. Ilmassa väreili avausmaali jo heti ensimmäisestä aloituksesta lähtien, yleisön jännittämiseksi jäi, kumpi avausmaalin onnistuu tekemään. Ja lopulta kotiyleisö sai tuulettaa avausmaalia, jonka iski Michael Joly ajassa 4.47. Syöttöpisteet korjasivat Arto Laatikainen ja Henri Kanninen. Kerholla oli askissa pienehkö sekaketju, Lada nosti kiekon kulmaan ja sieltä sen poimi Kanninen. “Hene” keräsi peräänsä pari vaasalaista ja heitti kiekon maalille, josta sen sai kauhoa sisään Joly ja Kerho johti 1-0!

Maalin jälkeen vauhti ei niinkään hyytynyt, molemmat hyökkäsi rohkeasti ja haki aktiivisesti maalipaikkoja. Kuitenkaan ihan parhaille sektoreille ei päästy, sen kertoo myös maalivahtien torjunnat. Eetu Laurikainen viisi ja Rasmus Reijola kuusi.

Molemmat joukkueet sai erässä kertaalleen myös kokeilla ylivoimansa toimivuutta. Kerho aloitti ensin Erik Riskan ottaessa kampituksesta jäähyn ajassa 11.34. Tällä ylivoimalla ei kuitenkaan Kerho onnistunut ja lukemat säilyi ennallaan. Sportin vuoro tuli ajassa 15.00, kun Valtteri Jeskanen komennettiin boksiin koukkaamisesta. Vaan eipä ollut ongelmia Kerhon alivoimanelikolla ja kotijoukkueen johto säilyi erätauolle asti.

Jäähyistä huolimatta erä oli tasainen, eikä peli ollut vielä pelattu. Laurikainen otti pari loistavaa koppia ja piti Kerhon johdossa.

Nuija, nuija, nuija!!

Välillä. Harvemmin, mutta joskus päästään palaamaan 90-luvulle ajatuksissa kun katsoo erän aikana yleisön reaktioita. Kerho tuli erään jäätävällä rytinällä iskien erän alkuun pari kaappia ja legendaarisimmista legendaarisin, NUIJA!, kuultiin yleisöstä selkeämmin kuin koskaan 2000-luvulla.

Ajassa 24.30 paineli Kerho 2-0 johtoon, tälläkin kertaa maalintekijänä kanadalainen herra, nyt Sean Collins ja syöttöpisteet Jolylle ja Ossi Ikoselle. Eikä odoteltu seuraavaa täysosumaa kauaa kuhn Ryan Johnston halusi merkata nimensä maalintekijöihin ja vei Kerhon 3-0 johtoon ajassa 25.19!

Collinsin maali oli Jolyn esityön mestariteos. Lopulta Collinsin ei tarvinnut kun laittaa maila jäähän ja ohjata kiekko sisään. Johnstonin maali oli taas kyseisen pelaajan omaa hyvyyttä. Ryan nousi maalille ja jatkoi oman irtokiekkonsa Reijolan selän taakse, jättämättä Rasmukselle mitään mahdollisuutta ottaa rystyvetoa kiinni.

Kerhon johtaessa kolmella, vaipui vastustaja vähän epäuskoon ja Kerho jatkoi paineistamista. Lisäosumia ei enää erässä nähty ja erätauolle lähdettin Kerhon 3-0 johdossa. Toki tähänkin erään sai molemmat vielä ylivoimaansa, mutta näissä ei erottu avauserästä vaan molempien ylivoimat kuivui kasaan. Ajassa 32.29 otti Rasmus Reijola maalin siirtämisestä kakkosen ja Kerho sai ensin testata, joko se ylivoimakin toimisi? Mutta kun ei niin ei.

Sportin ylivoima tuli ajassa 37.39, tällöin Joel Janatuiselle annettiin kiinnipitämisestä kakkonen ja siitähän kotiyleisö räjähti nuija-huutoihin. Oliko tässä syy siihen, ettei Sport saanut mitään aikaiseksi ylivoimallaan ja kun Janatuinen pääsi boksista, pääsi kyseinen pelaaja läpiajoon, mutta tämän Reijola nappasi kiinni. Toisessa erässä Eetu Laurikainen oli kiekon tiellä kolme kertaa ja Rasmus Reijola oli työllistetympi, 12 torjuntaa.

Laurikaiselle kauden toinen nollapeli

Kolmas ja ottelun päätöserä oli Kerhon käsialaa. Sport pidettiin ulkona maalipaikoista ja johtoa suojeltiin. Lisäksi suojeltiin Laurikaisen nollapeliä. Lisämaaleja ei erä tuonut ja loppulukemat merkattiin lukemin 3-0. Kerholaisittain erän huippuhetki oli ennen erän puolta väliä kun Tommi Tikka pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta Rasmus Reijola oli tässä parempi ja Kerhon maalisarake jäi näyttämään kolmea tämänkin läpiajon jälkeen.

Kolmas erä ei vaan tuonut sen enempää ihmeellistä raportoitavaa. Sport koitti painaa päälle ja Kerho puolusti jokaisen hyökkäyksen loistavasti pois. Lopulta Laurikaisella ei ollut isompia ongelmia ottaa kauden toista nollaa ja Kerho sai tästä illasta täydet kolma pistettä plakkkariinsa.

Urakkahan jatkuu heti huomenna Porissa, Kerhon luistellessa Ässien vieraaksi. Tähän otteluunhan Kerho lähtee hakemaan kuudetta (!) peräkkäistä voittoa, joten jos et paikalle pääse, iske C More auki ja nauti voittavan joukkueen matkasta Porissa! Seuraavan kerran pelataan kotona 24. marraskuuta kun KooKoo tulee vieraaksi ja silloinkin jokaisen äänijänteitä kaivataan yleisössä! Liput peliin myy tietysti Lippu.fi. Tervetuloa ja hallilla tavataan!

19.11.2021 21:18