Lauantain tupla-Lenovot jakoon – Kerho jälleen kotivoittoon

HPK-HIFK 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)

HPK:n viikko uuden päävalmentajan komennossa kirjautti täydet eli kuusi pistettä sarjataulukkoon Kerhon kohdalle. HPK:n peli-ilme oli koko viikon loistava ja Kerholaiset pääsivät nauttimaan jopa yhdeksästä maalista Pohjantähti Areenassa tällä viikolla! Ottelun lehdistötilaisuus artikkelin lopussa!

Kerhon peliin lähtö lauantaina kieli siitä, että asennetta joukkueesta löytyy. Viikon takainen tappio Helsingissä oli unohdettu ja nyt näkyi että asennetta löytyy.

Pelikello ehti käydä vain vajaat kaksi minuuttia kun kiekkoa kaiveltiin ensimmäistä kertaa HIFK:n maalista. Puolustaja Otto Latvalan siniviivaveto yllätti helsinkiläisvahti Niilo Halosen maskin takaa. Syöttöpisteet osumasta kirjattiin Henri Kanniselle ja Matt Marcinewille. Latvala iski kiinni kolmen ottelun pisteputkeen.

Artturi Toivola nosti hallin tunnelmaa erän puolivälissä 2-0 osumallaan. Maali oli Toivolalle kauden ensimmäinen. Juuso Ikosen esityö palkittiin syöttöpisteellä. HIFK:n maalivahti Niilo Halonen haparoi kiekon kanssa maalin takana ja Ikonen syötti maalin eteen rientäneelle Toivolalle. HIFK:n neljä pelaajaa tekivät kunniakujaa nelosen sentterille.

Kerho pääsi ensimmäisessä erässä pelaamaan pariinkin otteeseen ylivoimaa, mutta kelpo yritys ei tuottanut lisäosumia Markus Nenosen kovista laukauksista huolimatta. Mainio ja tasainen erä kaikilta kentällisiltä. Turha säntäily oli poissa ja helsinkiläisille ei paikkoja tarjoiltu.

Hyvä ote jatkuu

Kerho jatkoi hyvää otettaan heti toisenkin erän käynnistyttyä. Hyvin rytmitetyt hyökkäykset rikkoivat helsinkiläispuolustusta ja toista erää ehdittiin pelata vain kaksi ja puoli minuuttia, kun konkaripuolustaja  Arto Laatikaisen veto upposi kesken avauserän HIFK-maaliin vaihdetun Michael Garteigin taakse. Tommi Tikan 1000-0 voitto aloituksessa Otto Paajasta vastaan ja kiekko viivaan, Laatikainen ei erehdy.

Ladan maali oli kauden ensimmäisen tupla-Lenovon ensimmäinen osa, eli tabletti katsojalle Kerhon kolmannesta maalista HTT:n toimesta. Eikä Lenovo-ilta ollut vielä valmis… Ensimmäinen Lenovo löysi tiensä kannattajakatsomoon!

Ajassa 33.05 oli helsinkiläisten vuoro avata maalitilinsä. Olli Palola viimeiseni Kerho-maalin edestä kauden kolmannen osumansa ja numerot 3-1. Jordan Schmaltz ja Jere Innala kirjauttivat syöttöpisteet tililleen.

Reipasta poikapainia tajoiltiin erän loppupuolella, kun Kerhon Ossi Ikonen ja IFK:n Otto Karvonen ottivat toisistaan mittaa. Samassa hälinässä Micke-Max Åsten täytteli kymppitiliään heittämällä hanskat jäälle.

Ottelun toinen erä oli hieman ensimmäistä tasaisempi. HPK pyrki pelaamaan kuitenkin viisikot tiiviinä ja riskittömästi onnistuen kiitettävästi.

Lenovo-maalia kohti

Kerho ei päästänyt kolmannessa erässä HIFK:ta iholle. Lisää oli tarjolla, kun kakkoskenttä pisteli kiekkoa reppuun.

Markus Nenosen upea syötönkatko ja nappisyöttö Antti Pihlströmille ajassa 44.02 nostivat ottelun numerot 4-1:een. Tilanteessa HIFK pyrki hyökkäämään yli-innokkaasti ja se kostautui kaksi yhtä vastaan HPK-hyökkäyksenä.

Helsinkiläisten kiri tuotti tulosta erän puolivälissä, kun Miro Väänäsen ohjuri yllätti Eetu Laurikaisen. Kiekko ylärimasta Laurikaisen niskaan ja siitä maaliin. Maalia tarkisteltiin videolta, sillä Väänäsen maila oli hieman korkealla, mutta hyväksytysti.

HIFK otti aikalisän ajassa 56.32 ja lähti loppukiriin ottamalla maalivahtinsa kentältä ja kuudennen kentäpelaajan kehiin. Kavennusta ei tällä kertaa tullut ja Miro Riikonen viimeisteli 5-2 loppunumerot ottelun viimeisellä minuutilla Antti Pihlströmin ja hienon pelin Kerho maalissa pelanneen Eetu Laurikaisen esityöstä.

Viides maali on totutusti kotikaukalossa Lenovo-maali. HTT:n tietokone matkasi E1-katsomoon!

Lauantainen ottelu houkutteli Pohjantähti Areenaan 3207 maksanutta katsojaa.

Kaikki merkit viittaavat Kerhon itseluottamuksen piristyneen. Vaikka HIFK lisäsikin painetta Kerho-päätyyn pelin kolmannessa erässä, paniikki ei iskenyt. Oranssilla oli lauantaina neljä tasaista viisikkoa, joilla riitti tahtoa pelata kahteen suuntaan ottelun loppuun saakka. Eetu Laurikainen joutui ottelun loppupuolella muutamaan kertaan esittelemään taitojensa ylärajoja helsinkiläisten takaa-ajossa.

HPK matkaa keskiviikkona Vaasan Sportin vieraaksi. Tällä kaudella vaasalaiset ovat pelanneet ilman pistemenetyksiä Kuparivuoressa. Onko kerho ensimmäinen pisteitä Sportilta nappaava joukkue?

09.10.2021 20:34