Lauantai-illan namipala

HPK-Jokerit 16.11.2013 klo. 17.00

Voitokasta viikkoa tahkoava HPK pääsee ehkä viikon kovimpaan testiin lauantaina, kun joukkue kohtaa kotikaukalossaan sarjakakkosena viilettävän Jokerit. Mikäli edellisvuosien lauantaiden Jokerit-kohtaamisiin on vertaamista, luvassa on todellista kiekkoviihdettä.

Päivänpolttavat

HPK on palannut tauolta räväkästi ottaen kaksi voittoa yhtä monesta kamppailusta. Torstaina joukkue käytti Tapparaa vastaan kalastuksesta tuttua klassista väsytystaktiikkaa, jossa vastustajalle annetaan ensin siimaa ja tämän jälkeen kiristetään tahtia ja korjataan saalis kotiin. Alkuperäiseen pelitaktiikkaan tämä tuskin kuitenkaan kuului, yhtä kaikki voitto oli erittäin maukas.

– Tää tais olla urani isoimpia voittoja. 4-0 –tilanteesta vieraissa kaks kertaa maalin päähän ja lopulta tasoihin ja voittoon. Ei ole ihan jokapäiväistä tässä liigassa. Jumalattoman ylpeä olen ryhtiliikkeestä, mahtava nousu, HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen hekumoi.

– Ekalla erätauolla päätettiin vaan, että aletaan pelaan. Ei siinä sen kummempia, uusi asenne haettiin peliin, torstaina maalin vaihdettu Juuse Saros jutteli perjantaina.

Lauantaina HPK kohtaa kovavireisen Jokerit. Jokerit on edellisistä kahdeksasta ottelusta voittanut seitsemän. Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Jokereiden kotivoittoon 2-1. Perjantaina salaperäisellä tuulella ollut Lehtonen ei suostunut kertomaan vielä pelaavaa kokoonpanoa muuta kuin, että Nihattulan Shellillä kuuluneiden huhujen perusteella isompia muutoksia ei ole luvassa.

Kerhon kokoonpanosta loukkaantumisten takia viime otteluissa poissa ollut Jyri Niemi kuntouttelee vammaansa arviolta kahdeksan viikkoa. Juuso Vainio ja Antti Aarnio sen sijaan pitäisi olla takaisin pelikunnossa nopeammin.

Vaakakupissa

Maajoukkuetauon jälkeen voittojen lisäksi HPK on saanut tärkeitä onnistumisia maalinteossa ja ylivoimassa. Kahdessa edellisessä ottelussa on syntynyt yhdeksän maalia, mikä on sama määrä kuin sitä edeltäneissä yhdeksässä ottelussa yhteensä. Lauantain kohtaamisesta Jokereita vastaan Lehtonen povaa kovaa kamppailua.

– Kova luu. Kova rosteri, hyvä puolustus, hyvä maalivahtipeli, hyvä hyökkäys. Raikkaalla jalalla kun ollaan, en kuitenkaan näe mitään syytä miksi ei pystyttäis poistumaan kaukalosta voittajana.

Jokereiden rosteri kokee myös kolauksen, kun usein hämeenlinnalaisyleisön varauksettomaan ”suosioon” päässyt Jarkko Ruutu on asetettu toistaiseksi voimassaolevaan pelikieltoon torstain Saipa-ottelun taklauksen takia.

Pelipäivän väitteet

– Väitän, että lauantaina rinkulalla nähdään kauden ennätysyleisö, mikä takaa myös kauden parhaan tunnelman.

– Väitän, että ottelun kaikki maalit tekee, joko nykyinen, tai entinen HPK-peluri.

Ai niin, Jokerithan vierailee tällä erää toiseksi viimeistä kertaa runkosarjassa Hämeenlinnassa. Ihan tässä meinaa herkistyä, tätä tuskin kannattaa missata!!

Lätty 

15.11.2013 15:20

Jaa artikkeli: