Larsson saa liigakasteensa

HPK-KalPa 20.10.2012 klo 17.00

­Hämeenlinnalaiset saavat lauantaina vieraita Kuopiosta, kun KalPa parkkeeraa Ritari-areenalle. Torstaisesta JYP-ottelusta napatut kolme sarjapistettä motivoivat varmasti oransseja näyttämään kotiyleisölle, kuinka homma hoidetaan.

Päivän puntari

HPK riisti sarjakärki JYPiltä sarjapisteet torstaina 3-2 voitolla. Ilme ottelussa oli erittäin energinen ja voiton avaimena toimikin työmäärä, jonka kerholaiset voiton eteen tekivät.

Kerho hävisi tiistaina Pelicansille kotiareenalla 5-6 vaiherikkaan pelin jälkeen, mutta tuo ottelu ei näkynyt ainakaan negatiivisesti torstaisissa otteissa.

KalPa majailee tällä hetkellä sarjan kolmospaikalla ja on pelannut tasaisesti. KalPan peleistä jopa neljä viimeisintä on päättynyt joko jatkoajalla tai rankkareilla, viimeisimpänä eilinen 1-0 jatkoaikavoitto Bluesista.  

Näillä mennään

HPK saa kokoonpanoonsa debytantin, kun 26-vuotias puolustaja Johan Larsson tekee ensipiirtonsa Ritari-areenan jäähän. Hän aloittaa O-P Grönholmin pakkiparina kolmosketjun takana. Muut pakkiparit ovat Laakso-Spang ja ”isä-poika” pakkipari Vainio-Tuulola.

Valmennuksesta kantautuneiden tietojen mukaan yllättäviä poissaoloja ei ole ilmaantunut aamuun mennessä, joten HPK pääsee illan otteluun iskukykyisenä. Maalissa pelaa Mika Järvinen.

KalPan nippu on erittäin mielenkiintoinen. Ykkösketjua johtaa NHL-apu Graig Smith, joka on ehtinyt tehdä jo tuhoisaa jälkeä SM-liigassa. Eilisessä Blues-ottelussa hänen laidoillaan pelasi Artturi Lehkonen ja Sami Kapanen. Kakkosketjua johtaa tuttu mies HPKlaisillekin. KalPan sisäisen pistepörssin kolmonen Antti Kerälä on saanut rinnalleen taiturimaisen kultakypärän Sakari Salmisen.

Suurennuslasin alla

Mika Järvinen, HPK – Järä pelasi viime ottelunsa hyvin kotiareenalla. Nyt joutuu todelliseen tulikokeeseen taitavaa KalPaa vastaan.

Johan Larsson, HPK – Sopimus julkaistiin eilen, mies on jäällä tänään. Katsotaan miten isoluinen pakki hoitaa debyyttinsä.

Graig Smith, KalPa – Kehuttu sentteri on ehtinyt pari peliä jo ratkaistakin. Miten käy tänään HPK:n organisoitua puolustusta vastaan?

Niklas Heinonen 20.10.2012

20.10.2012 07:17

Jaa artikkeli: