Kerho löylytti Kärppiä – Larmille nollapeli

HPK-Kärpät 4-0 (3-0, 1-0, 0-0)

HPK otti ansaitun voiton kauden viimeisessä kotipelissään. Kerhon maaleista vastasivat Harri Kainulainen, Petteri Nikkilä, Severi Sillanpää sekä Filip Krivosik, jolle osuma oli uran ensimmäinen Liiga-tasolla.

Vajaamiehisenä otteluun lähtenyt Kärpät joutui Kerhon jyrän alle avauserässä. HPK latoi ensimmäisen kaksikymppisen aikana taululle tylyt 3-0-lukemat. Harri “Höylä” Kainulainen avasi maalihanat yllättävällä rystylaukauksellaan ajassa 10:52. Kiekko upposi maalin kattoon lähes nollakulmasta. Syöttöpisteet merkattiin Otto Paajaselle sekä Mathias Porselandille.

Vain hetkeä myöhemmin Kainulaista rikottiin läpiajossa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Nuori Kärppävahti Justus Annunen onnistui kuitenkin torjumaan Kainulaisen yrityksen.

2-0-maali syntyi ylivoimalla ajassa 15:19. Ville Viitaluoma syötti viivaan Petteri Nikkilälle, joka pyssytti pelivälineen komeasti yläkulmaan. Osuma oli puolustajalle kauden kolmas.

Ilotulitus jatkui kaksi minuuttia myöhemmin, kun Filip Krivosik yllätti Annusen vanhanaikaisella. Maali oli Krivosikin Liiga-uran ensimmäinen ja kiekko napattiin luonnollisesti talteen merkkiosuman kunniaksi.

Larmille kauden viides nollapeli

Kärpät yritti päästä peliin mukaan toisessa erässä, mutta turhaan. Vieraiden näennäisestä hallinnasta huolimatta erän ainoan maalin iski HPK. Nelosketjun sentteri Severi Sillanpää vippasi kiekon lähietäisyydeltä sisään kun toista erää oli pelaamatta vain viisi sekuntia. Osuma oli Sillanpäälle kauden toinen.

Toisessa erässä nähtiin myös ikävä tilanne, kun Eetu Tuulola loukkasi jalkansa ja poistui tuskaisen näköisenä vaihtoaitioon.

Kolmannessa erässä jännitettiin lähinnä sitä, pystyykö Emil Larmi pelaamaan nollapelin. Ja tulihan se sieltä! Kauden viides nollapeli vaati tällä kertaa 23 torjuntaa, joukossa muutama huippupelastus.

Kerholla oli omat paikkansa lisätä johtoaan, mutta lisäosumia ei enää nähty, joten loppulukemiksi kirjattiin mukavat 4-0.

Karjalaisesta kauden suosikkipelaaja

Ennen ottelua palkittiin HPK:n kauden 2017-2018 suosikkipelaaja. Kunnian sai puolustuksen voimahahmo Miro Karjalainen, joka sulatti varmasti monen kannattajan sydämen fyysisillä otteillaan kauden aikana. Onneksi olkoon, Miro!

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

HPK:n mahdollisuudet pudotuspeleihin kuivuivat kasaan, kun Pelicans onnistui voittamaan KooKoon. Näin ollen Kerho päättää kautensa lauantaina. Vierasottelu Tapparaa vastaan alkaa Hakametsän kiekkopyhätössä klo 17:00.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:
Pallomeri.net – päivän kuumimmat urheilu-uutiset joka päivä!

08.03.2018 21:05