Larmi ohittamaton, HPK:n voittoputki jatkui SaiPan kustannuksella

HPK-SaiPa 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

HPK oli lauantai-illassa kaikilla osa-alueilla vieraitaan parempi, eikä se jättänyt jossiteltavaa ottelun voittajasta. HPK:sta on vaikea hakea heikkoja lenkkejä mutta onnistujia oli sitäkin enemmän. Kirkkaimpina tähtinä lauantaina loisti kauden toisen nollapelin pelannut Emil Larmi, sekä koko ykköshyökkäysketju Oula Palve-Sakari Manninen-Janne Lahti, jotka kaikki kirjasivat tehot 1+1.

20161015, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, HPK:N EMIL LARMI (33) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun kulku

HPK aloitti ottelun terävästi ja painoi peliä jatkuvasti vieraiden maalille luoden muutamia maalipaikkojakin. Vieraat eivät päässeet oikeastaan missään vaiheessa koko pelin aikana niskan päälle, vaan se keskittyi iskemään vastahyökkäyksistä, mistä se saikin ottelun aikana maukkaita maalipaikkoja mutta HPK:n maalivahti Emil Larmi kuittasi tilanteet jatkuvasti hyväkseen.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella erän loppupuolelle, kunnes koko ottelun ajan pirteästi pörrännyt HPK:n ykkösketju iski. Oula Palve ja Sakari Manninen karvasivat kiekon Manniselle, joka upotti kiekon SaiPa-vahti Juho Olkinuoran selän taakse.

20161015, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, HPK:N SAKARI MANNINEN (65) TEKI OTTELUN AVAUSMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Toisen erän alku oli vaikeinta aikaa HPK:lle ottelussa mutta Larmi piti edelleen tilanteen 1-0:ssa, eikä päästänyt vieraita tasoittamaan. Erä oli jo taittumassa kohti loppua, kun SaiPan Lauri Taipalus otti todella typerän jäähyn jälkipelaamisesta, eikä HPK antanut armoa, vaan iski pelin 2-0:aan. Kiekko pomppi Joonas Lehtivuoren laukauksen jälkeen Janne Lahdelle, joka laukoi kiekon juuri ja juuri yli maaliviivan.

20161015, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, HPK:N JANNE LAHTI (47). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Lahden maali ehti vanhentua ainoastaan hieman yli minuutin, kun HPK siirtyi jo kolmen maalin johtoon. Tällä kertaa Otto Paajasen napakka rannelaukaus kimposi Teemu Turuselle, joka siirsi pelivälineen tyhjään maaliin.

Kolmannen erän juoni oli selvä: SaiPa pyrki saamaan kirivaihteen päälle ja kotijoukkueen tehtävänä oli suojella johtoa. SaiPa pääsikin kahdesti erän alkupuolella yrittämään kavennusta ylivoimalla mutta Larmi oli päättänyt pitää vieraat tänään nollilla.

20161015, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, HPK:N TEEMU TURUNEN (80) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun lopullinen niitti tuli ajassa 48.20, kun Oula Palve nousi yksinäisenä hyökkäjänä SaiPan alueelle ja koska apuja ei näkynyt, päätti mies itse tällätä kiekon maaliin. Sinänsä tarkka rannelaukaus painui hieman helpon oloisesti Olkinuoran selän taakse.

20161015, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, HPK:N OULA PALVE (11) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun ratkaisu

Toisen erän alkupuoliskolla SaiPalla oli muutama paikka laittaa peli tasoihin mutta Emil Larmi maalinsa suulla oli ohittamaton ottaen muutaman todellisen haamutorjunnan. Toisen erän puolivälissä HPK laittoikin sitten isompaa vaihdetta silmään ja jätti vieraat seisomaan. Erän puolivälissä nähtiin todellinen pyörremyrsky SaiPa-alueella, mikä päättyi lopulta Taipaluksen jäähyyn ja kahteen nopeaan maaliin, eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Ohhoh…

Toisen erän alkupuoliskolla nähtiin eriskummallinen jäähy, kun ottelu oli jo valmis jatkumaan HPK:n hyökkäyspäädyssä. Ottelun toinen päätuomari ja linjatuomari pitivät pienen palaverin, minkä päätteksi HPK:lle tuomittiin rangaistus väärästä vaihdosta. Päätös herätti kovasti ihmetystä Ritari-areenassa mutta tuomaristo oli päätöksestään varma ja HPK joutui alivoimalle.

20161015, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, HPK:N JANNE LAHTI (47) TEKI OTTELUN TOISEN MAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Sanottua:

Fanien lempipelaajat valikoituvat monin eri perustein. Usein perusteena ovat pelilliset asiat, hyvät tehot tai värikäs pelitapa. Perusteena tosin voi olla jokin täysin muukin asia, kuten ottelujuontaja Peter Petron väliaikahaastattelussa tänään kävi ilmi.

Petron tiedustellessa 7-vuotiaan HPK-fanin lempipelaajaa ja perustetta, oli pojan vastaus selvä:

– Petteri Nikkilä, koska sillä on pitkä tukka….

 

Ottelun tilastot ja ottelukooste tästä

Seuraava ottelu:

HPK:n ottelut jatkuvat ensi viikolla tiistaina, kun joukkue matkaa Tampereelle sarjakärki Tapparan vieraaksi. Loppuviikosta onkin sitten herkkua tarjolla kotiareenalla, kun ensin torstaina HPK saa vieraita Lahdesta ja viikon huipentaa ottelu HIFK:a vastaan lauantaina, joten sillon #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tälläkin kaudella tarjoaa:

Pallomeri.net – päivän kuumimmat urheilu-uutiset joka päivä!

15.10.2016 20:43

Jaa artikkeli: