Larmi nollasi SaiPan

HPK-SaiPa 3-0 (0-0, 0-0, 3-0)

HPK ja SaiPa pelasivat tasaisen ottelun Rinkelinmäen Octoberfest-illassa. Pitkään näytti jo, että ottelu siirtyy maalittomana jatkoajalle mutta lopulta Robert Leino pääsi huudattamaan kotiyleisöä kauden avausosumallaan. Loppulukemat 3-0:aan viimeisteli tyhjiin Janne Lahti ja Jaakko Turtiainen. HPK:n maalissa Emil Larmi pelasi kauden toisen nollapelinsä 23 torjunnallaan.

HPK:n hyökkäyksestä pois joutui jäämään Kristian Vesalainen ja Oula Palve. Vesalaisen ja Palven poisjäännit avasi tilaisuuden uransa avausotteluihin Liigassa Niilo-Kustaa Määtälle ja Olli Maansaarelle. Lisäksi Petteri Nikkilä joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisen erän jälkeen.

– Iso steppi uralla. Tänään täytyy antaa kaikkensa, että jatkossakin pääsee pelaamaan Liigaa, naulasi Määttä teesinsä illan otteluun.

Sekä Määttä, että Maansaari suoriutuivat illan puhteistaan puhtain paperein.

Lauantai-ilta Rinkelinmäellä oli pitkälti kahden loistovireisen maalivahdin näytöstä. Kaksi ensimmäistä erää pelattiinkin ilman maaleja, vaikka molemmat joukkueet pääsivät koittamaan ylivoimiakin useampaan kertaan. Molemmat joukkueet kilisyttelivät maalirautoja mutta maaliin asti ei kiekkoa saatu.

Leino avaa maalitilinsä

Kolmas erä alkoi samoissa merkeissä, missä kaksi aiempaa oli kamppailtu. Molemmat joukkueet saivat mahdollisuutensa maalintekoon mutta edelleen Emil Larmi ja Frans Tuohimaa olivat ohittamattomia.

Erän puolivälin jälkeen SaiPa pääsi jo erittäin lähelle ottelun avausosumaa, kun ylärimasta maaliviivalle pompannut kiekko jäi Larmin jalkojen väliin. SaiPan pelaajat juhlivat jo maalia mutta pitkä videotarkistus osoitti juhlat ennenaikaisiksi ja tilanne säilyi nollissa.

Myös HPK pääsi ylivoimalle erän loppupuolella ja lopulta ylivoima tuotti tulosta. Robert Leino ohjasi Niklas Frimanin lämärin ohi Tuohimaan maalin ylänurkkaan. Osuma oli siis Leinon kauden ensimmäinen.

SaiPa haki luonnollisesti tasoitusta vielä ilman maalivahtia mutta Janne Lahti ja Jaakko Turtiainen viimeistelivät maalit mieheen 20 sekunnin välein ja peli oli selvä.

 

Ottelun tilastot tästä linkistä

 

 

Seuraavat ottelut:

HPK matkaa seuraavaksi ensi keskiviikkona KooKoon vieraaksi Kouvolaan. Seuraava kotiottelu on edessä viikon päästä lauantaina, kun Hämeenlinnaan saapuu JYP.

Liput tästä #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta! 

28.10.2017 20:54

Jaa artikkeli: