Lappeenrannan turnauksessa hyvää ja parannettavaa

HPK:n liigajoukkue voitti Pelicansin, mutta hävisi Sibirille viikonlopun turnauksessa Lappeenrannassa. HPK:n valmentaja Pasi Arvonen pohti seuraavaan tapaan viikonlopun saldoa.

HPK-Pelicans (4-3 vl)

“Aloitimme pelin hyvin. Kiekollinen peli oli jopa loistavaa alussa. Sitten kuitenkin ajauduimme mukaan Pelicansin hitaaseen pelitapaan ja se aiheutti hieman ongelmia meille. Paransimme loppua kohden kuitenkin niin, että olisimme ansainneet suoran voiton, ilman voittomaalikilpailua. Loimme läpi ottelun hyvin maalipaikkoja ja olihan vielä aivan ottelun lopussa kaksi läpiajoakin (Viitaluoma & Santavuori), joista olisimme voineet ratkaista ns. kolmen pisteen voiton. Plussaa hyvästä ylivoimasta, toimi mainiosti, vaikkei sitä ole vielä ehditty harjoitella paljoakaan.”

HPK:n maalit tekivät Tuomas Santavuori, Juha Mielonen ja Borna Rendulic (2).

HPK-Sibir (0-2)

“Peliin lähtö ei ollut hyvä meiltä. Emme olleet valmiita matsiin. Sibir oli huomattavasti fyysisempi ja terävämpi ottelun alussa. Pelimme parani kuitenkin loppua kohden. Ylivoimaosaaminen ei toiminut lainkaan, kuten Pelicans-ottelussa. Siirrettiin vastuuta, eikä uskallettu tehdä yksinkertaisia ratkaisuja. Mikko Tolvanen piti meitä pystyssä ensimmäisen erän ajan.”

Viime viikolla myös toinen laji

HPK vietti muutaman päivän Tanhuvaarassa ennen turnausta. Joukkue harjoitteli päivittäin, mutta ehti tehdä myös muuta.

– Pelattiin mm. pesäpalloa. Oranssit vastaan valkoiset oli tosi tasainen matsi, sillä moni jätkistä on harrastanut nuorena lätkän ohella pesistä. Aleksi Laaksollahan on SM-mitalejakin lajista, mutta taidot ovat lätkän puolella onneksi paremmat, Arvonen tarinoi naureskellen.  

Seuraavaksi Kultakeskus-turnaus

HPK pelaa seuraavat harjoitusottelunsa perinteisessä Kultakeskus-turnauksessa tulevana viikonloppuna 24.-25.8. Turnauksen otteluohjelman ja lippujen hinnat voit katsoa täältä.

HPK 20.8.2012

20.08.2012 09:50

Jaa artikkeli: