Landelta Stadiin ja toisinpäin

HIFK-HPK 25.10.2013 klo 18.30
HPK-HIFK 26.10.2013 klo 17.00

Liiga jatkuu taas ja HPK:lla on edessään tiukka viikonloppu. Perjantaina matka käy Helsinkiin IFK:n vieraaksi ja lauantaina roolit vaihtuu, kun on HPK:n vuoro isännöidä helsinkiläisiä.

Päivänpolttavat

Kerho katkaisi lauantaina Turussa kuuden ottelun tappioputkensa tyylikkäällä 0-3 vierasvoitolla TPS:stä. Juuse Saroksen Liiga-uran ensimmäinen nollapeli sai samalla nähdä päivänvalonsa.

Helsinkin IFK sen sijaan seilaa tällä hetkellä suhteellisen syvissä vesissä. Neljän ottelun tappioputki ei ota taittuakseen millään. Kahdessa viime ottelussa IFK on kärsinyt ruman selkäsaunan kun ensin Tappara kuritti 6-2 ja tiistaina Kärpät ampui taululle 5-0 lukemat.

Vaakakupissa

Pitkään loukkaantumisen takia sivussa ollut Tuomas Vänttinen teki paluun kaukaloon Turussa lauantaina. Peliluvalla tai ilman.
– Sanoin jätkille kopissa, että sateentekijä on saapunut. Yhtään jäätreeniä ei ollut joukkueen kanssa alla, mutta hyvin tuo meni. En kauheasti kysellyt lupia lääkäriltä ja huolto teki vähän muutoksia hanskaan, niin pelaaminen onnistui.

IFK ilmoitti keskiviikkona antaneensa kahdelle ulkomaalaispelaajalle lähtöpassit. Kanadalaishyökkääjä Rico Fata sekä koeajalla ollut ruotsalaispakki Tommy Wargh saivat monoa. Katsotaan miten tämä vaikuttaa helsinkiläisten kokoonpanoihin viikonvlopun otteluissa.

HPK:n Tuomas Vänttinen siis viilettää tänäänkin HPK:n kokoonpanossa sentterin roolissa. Hän vakuuttaa että treeneissä on hyvä meininki ja joukkue todella haluaa parantaa otteitaan.
– Nyt on keskitytty siihen, että jokainen hoitaisi sen oman ruutunsa, niin homma paranee. Meidän puolustuspelimme on myös ollut huonoa eikä tahdo oikein maltti riittää. Tosin maalivahdit on olleet huikeita. Kun puolustamme huonosti, niin hyökkääminenkin on vähän sellaista nallipyssytouhua.

Pelipäivän väitteet

Väitän, että HPK:n kultakypärä Juha Kiilholma napauttaa ainakin yhden lisäosuman tililleen. Sehän olisi sitten jo miehen seitsemäs.

Väitän, että Ritari-areenalla nähdään lauantaina kunno show ja oranssille alueelle saapuu noin 4300 ihmistä.

Väitän myös, että IFK:n Raimo Summanen käy melko varmasti ainakin lauantaipelin jälkeen kuumana kuin hellankoukku.

Kämmen 25.10.2013

25.10.2013 14:23

Jaa artikkeli: