LähiTapiolan luottopelaaja – Valtteri Puustinen

HPK kohtasi keskiviikkona 17.10. KalPan ja LähiTapiolan luottopelaajaksi valittiin Valtteri Puustinen, joka viimeisteli ottelussa Liigauransa ensimmäisen maalin.

Kuka on Valtteri Puustinen ja miten hän on päätynyt Hämeenlinnaan?

Kuopiossa kiekko-oppinsa saanut Puustinen pelaa Hämeenlinnassa nyt kolmatta kauttaan.

– KalPan B2:n kanssa pelattiin pudotuspelejä Hämeenlinnassa ja sen jälkeen kuulin, että voisi ehkä olla mahdollista tulla tänne pelaamaan B-junioreihin.

– Kuopiossa oli try-outit eikä sieltä avautunut pelipaikkaa, niin tulin sitten tänne kokeilemaan ja pääsinkin joukkueeseen. Päivääkään en ole katunut.

Viime kaudella pelejä U20-joukkueessa kertyi 52 ja tehopisteitä mukavat 34 (15+19). Tällä kaudella 10 pelaamassaan ottelussa Puustinen on tehnyt tehot (3+6). Hyvät otteet eivät ole jääneet huomaamatta, sillä kesällä mies teki HPK:n kanssa 2+1 vuotisen sopimuksen ja Liigaotteluita on kertynyt jo seitsemän. U20-maajoukkueessa otteluita on pelattuna kolme.

– Ekaa peliä jännitin aika paljon. Hyvin vähän muistan siitä mitään.

– Positiivinen yllätys on, että kuinka hyvin on pärjännyt.

Ensimmäistä Liigamaalia ei tarvinnut kauaa odottaa. Se syntyi kuudennessa ottelussa ja vastassa oli kasvattiseura KalPa.

– Tietenkin se oli hieno kokemus. Olihan se siisti juttu varsinkin kun se tuli KalPaa vastaan.

Omana ehdottomana vahvuutenaan Puustinen pitää peliälyä eikä pieni koko ei ole hidastanut menoa Liigakaukaloissa.

– Peliäly ja pelin lukeminen on mun vahvuudet. Isompia äijiä on vastassa eikä voi yhtään jäädä paikoilleen, mutta peliälyllä pärjään.

Se ensimmäinen maali…

Edellisessä U20-katsauksessa Kristjan Kombe halusi ottaa itselleen pienen kunnian Puustisen ensimmäisestä Liigamaalista. Kombe kertoi, että hän antoi Puustisen voittaa korttipelissä, jonka myötä tarvittava lisäys itseluottamukseen tuli.

Mutta mikä on totuus?

– Tuota en allekirjoita kyllä ollenkaan. Yleensä se menee niin, että mun täytyy antaa Komben voittaa, jotta voidaan lopettaa korttipelit ilman, että täytyy koko päivä pelata.

HPK pelaa seuraavan kotiottelun ensi viikon perjantaina (26.10.) KooKoota vastaan.

Liput otteluun tästä!

 

20.10.2018 18:04

Jaa artikkeli: