LähiTapiolan luottopelaaja – Rasmus Reijola

HPK kohtasi perjantaina 11.1. Helsingin IFK:n. Ottelu päättyi Kerhon voittoon lukemin 3-2 ja maalilla pelasi Rasmus Reijola, jolle ottelu oli Liigauran ensimmäinen. Reijola valittiin ottelun LähiTapiolan luottopelaajaksi!

Kuka on Rasmus Reijola ja millaisen tien hän on kulkenut?

Vantaalla syntynyt Jäähongan kasvatti Rasmus Reijola on pelannut kaksi kautta Nuorten SM-liigassa. Kaudella 2010-2011 pelejä kertyi SaiPan paidassa 13 ja seuraavalla kaudella Bluesin paidassa Reijola pelasi 22 ottelua.

Kaudeksi 2012-2013 tie vei Minnesotaan St. Cloudin yliopistojoukkueeseen, jossa mies vietti kaikkiaan neljä kautta. Minnesotasta tie vei vielä kaudeksi 2016-2017 Alaska Anchoragen joukkueeseen ennen kuin paluu Suomeen oli ajankohtaista.

Yhdysvalloissa vietetyn viiden kauden aikana Reijolalle kertyi otteluita ainoastaan 20.

– Siellä on vähän sellainen tapa, että mennään paljon yhdellä veskarilla. Omassa joukkueessa oli edessä kaverina sitten sellainen, joka lopulta sai NHL-sopimuksen (Charlie Lindgren) yliopistouran jälkeen, niin ei niitä pelejä paljoa tullut.

Pienelle peliajalle jääminen ei itsevarmaa suomalaista kuitenkaan horjuttanut ja lopettaminen ei käynyt mielessäkään.

– Ei se kyllä käyny mielessä. Jollakin olis ehkä voinu käydä, mutta tiesin kuitenkin itse olevani hyvä veskari, niin keskityin vain harjoitteluun ja ajattelin, että kyllä se tästä vielä lähtee.

Yhdysvalloissa vietettyjen kausien jälkeen Reijola suuntasi Rovaniemelle, jossa pelejä on kertynyt yhteensä 60, kun lasketaan viime ja kuluva kausi yhteen.

– Siinä oppi aika hyvin sen, että vaikka ei päässyt pelaamaan, niin kunhan vain jaksaa painaa hommia, niin jossain vaiheessa se palkinto tulee ja nyt sitten ollaan Liigassa.

Ura Liigassa tähtäimessä

Ensimmäisen Liigapelin jälkeen Reijolaa ehditiin jo vertaamaan muuan Pekka Rinteeseen ison kokonsa ja rauhallisuuden vuoksi. Nämä ominaisuudet mies itse näkee myös vahvuutenaan, mutta omaa pelityyliä ei ole yritetty edes juniorina kopioida keneltäkään.

– Se on suuri kunnia, jos joku on tällaisen vertauksen tehnyt. Ketään en oikeastaan ole yrittänyt kopioida missään vaiheessa, mutta Tuukka Raskin pelityylistä olen pitänyt pienestä pitäen.

– Iso koko ja rauhallinen pelityyli ovat vahvuuksia, turhaa en hötkyile maalilla. Liikkeessä lienee isoimmat puutteet.

Kun joutuu ensimmäistä kertaa maalille Liigassa ja peli pelataan “Stadin kirkkaissa valoissa”, niin voisi kuvitella, että tilanne voisi jännittää normaalia enemmän. Liigassa pelaaminen tarkoitti luonnollisesti yhden unelman toteutumista.

– Odotin, että olis jännittäny enemmän. Saman verran se kuitenkin lopulta jännitti kuin mikä tahansa muu peli.

– Pikkupojasta asti ollu unelma ja nyt tehdään kaikkemme, että Liigassa pysytään hieman pidempään kuin tämän kuukauden verran. Se on kuitenkin tavoite, että olen täysipäiväinen Liigakiekkoilija jossain vaiheessa.

13.01.2019 18:22

Jaa artikkeli: