Lahdesta kotiin tappio niskassa

Pelicans – HPK 5-2 (0-1, 0-2, 2-2)

Pelicans oli vahvempi kotonaan lukemin. Vauhdikas ja tapatumarikas ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 5-2. Kiinnitykset Hämeen Herruuteen Pelicansille nyt 2-1.

Tapahtumarikas alku

HPK:n liigaviikko alkoi Lahdessa Pelicansia vastaan. Samalla jatkui taistelu Hämeen Herruudesta. Pelicans lähti otteluun kuuden ottelun tappioputkessa, kun taas HPK palasi viime lauantaina taas voittojen tielle.

Ottelua ei ehditty kauaa pelaamaan, kun Pelicansin Mikko Kousa otti poikittaisesta mailasta jäähyn. Pelicansin aktiivinen alivoima piti HPK:n pois parhaalta maalintekosektorilta ja ylivoima katkesikin ennen aikojaan Otto Paajasen otettua koukkaamisjäähyn. Hetken aikaa pelattiin tasavajaalla, jonka jälkeen Pelicansille noin puolentoista minuutin ylivoima. Tämä ylivoima riittikin kotijoukkueelle, kun Mikko Kousa toimitti kiekon viivasta maalia kohti. Maalin edessä oli ruuhkaa, mutta kiekko meni suoraan Kousan laukauksesta maaliin. Varsin tapahtumarikas alku ottelulle.

Ottelun ensimmäinen erä jatkui vauhdikkaana, kotijoukkueen ehkä hivenen ollen enemmän vallanvälineessä kiinni. Seuraava tilastomerkintä olikin HPK:n Jan Brejcakin 2 minuuttinen. Pelicansin ylivoimalla nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun kotijoukkueen maalivahti Juho Olkinuora lähti seikkailemaan omassa päässä, mutta tämän seikkailun seurauksena ei HPK onnistunut kuitenkaan maalinteossa. Alivoima hoidettiin joka tapauksessa Kerhon kannalta ilman takaiskuja.

Pelicans ylivoiman jälkeen seurasi sitten HPK ylivoima, kun Hannen Björninen otti huitomisjäähyn. Ylivoiman aikana Robert Leinolle avautui hyvä paikka, mutta tämän Olkinuora koppasi kuitenkin tyylikkäästi. Ylivoima mentiin ilman maaleja. Vauhdikkaassa ja näennäisesti tasaisessa ensimmäisessä erässä ei enää tämän jälkeen tilastomerkintöjä nähty.

Pelicans lyö pökkyä pesään

Toiseen erään kotijoukkue Pelicans tuli paremmalla jalalla, kuin vierailijansa ja aiheuttikin heti pari vaarallista paikkaa HPK:n maalille. Tästä seurauksena myös Miro Karjalaiselle 2 minuutin kampitusjäähy. Ylivoimaa ehditään lopulta pelata 45 sekuntia, kunnes Hannes Björninen ampui hyvästä vetosektorista pelin kahteen nollaan. Syöttöpisteille Jesset Ylönen ja Saarinen.

Kerhollekin avautui muutamia hyviä paikkoja ja pahanteossa oli muun muassa kultakypärä Teemu Turunen, mutta kiekkoa ei kuitenkaan maaliin asti saatu. Tämän jälkeen jääkiekon ja jokusen muunkin pallopelin vanha klisee kehiin, ”kun et itse tee niin kaveri tekee”. Pelicans iski pelin siis kolmeen nollaan. Kotijoukkueen maalintekijänä oli Arttu Toivola. Samassa ajassa HPK vaihtoi maalivahtia ja Antti Karjalainen luisteli maalin suulle Emil Larmin tilalle.

Tilanne ei helpota, kun Petteri Nikkilä sai pari minuuttia myöhemmin huitomisjäähyn ja Pelicansin tänään varsin tehokas ylivoima sai jälleen mahdollisuuden. Tämän HPK selvitti ja Karjalainenkin otti muutaman torjunnan maalissa. Pelicans rikkoi Kerhon pelinrakentelua varsin onnistuneesti koko erän ajan ja paikat jotka vierasjoukkue sai, niin nämä Olkinuora hoiti ilman suurempia ongelmia. Pelicansin neljäs maalikin oli lähellä erän lopussa Hynek Zohornan toimesta, mutta maali jäi kuitenkin syntymättä.

Kolmannessa erässä maaleja molempiin päihin

Kolmannen erän alkuun Kerho tuli paremmalla ilmeellä ja kun 3 ja puoli minuuttia erää oli pelattu, niin Paajanen kavensi pelin kolmeen-yhteen Pelicans-vahti Olkinuoran avustuksella. HPK pääsi ylivoimalle noin 7 minuutin pelin jälkeen, kun Innala pääsi maalin eteen, jossa Olkinuora kuitenkin kampitti hänet jäähyn arvoisesti. Ylivoima kuivui kuitenkin kokoon viimeistään siinä vaiheessa, kun Paajanen otti mailasta kiinnipitämisjäähyn. Tasavajaalla pelattiin 50 sekuntia, jonka jälkeen alkoi Pelicans ylivoima. Tätä ylivoimaa Pelicans ei onnistunut hyödyntämään.

Kun peliä oli pelaamatta vajaa 8 minuuttia, niin kotijoukkue yllätti Antti Karjalaisen ottelussa ensimmäinen kerran ja iski pelin ratkaisevan tuntuisesti lukemiin 4-1. Pelicansin maalintekijänä kultakypärä Hynek Zohorna. Syöttöpiste Casimir Jurgensille. Muutama minuutti tästä, niin Hynek Zohorna kaunistelee pistetilastoaan ja ohjaa pelin lukemiksi jo 5-1. Syöttöpisteet osumaan Jesse Saariselle ja Oliwer Kaskelle.

HPK kavensi vielä vajaa 3 minuuttia ennen loppua Jere Innalan toimesta. Syöttöpisteen sai hyökkäyspään aloituksen voittanut Robert Leino. Osuma jäi kuitenkin lähinnä kosmeettiseksi. Pisteet jäivät tänään Lahteen lukemin 5-2. Samalla Pelicansille toinen kiinnitys Hämeen Herruuteen.

Pelit jatkuvat kuitenkin nopeasti. Perjantaina Rinkelinmäelle saapuu Oulun Kärpät. Tervetuloa mukaan!