Lahden kautta tauolle

Pelicans-HPK 3.11.2012 klo. 17.00

HPK ja Pelicans iskevät lauantaina yhteen jo kolmannen kerran tämän kauden aikana. Aikaisemmista kohtaamisista molemmilla joukkueilla on voitto plakkarissaan. Lauantain ottelun jälkeen liigassa alkaa viikon mittainen maaottelutauko.

 

Päivän puntari

HPK:n ja Pelicansin aiemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat olleet todella värikkäitä kiekkotapahtumia. Ensimmäisessä kohtaamisessa HPK otti kotivoiton jatkoajalla hieman kyseenalaisella osumalla ja toisella kertaa Hämeenlinnassa pelattiin todellista hurlumhei-kiekkoa, jossa maaleja iskettiin yhteensä 11 kappaletta. Nähtäväksi jää millaisen spektaakkelin joukkueet tällä kertaa järjestävät.

HPK on yltynyt huikeaan syysvireeseen ja porskuttaa tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa. Kerho on tasaisessa sarjassa kuudentena vain viisi pinnaa piikkipaikalla keikkuvan JYP:n perässä.

Pelicans pelasi myös perjantaina, jolloin se voitti JYP:n Jyväskylässä. Avainkysymys ottelun kannalta on, miten lahtelaiset ovat palautuneet edellispäivän kovasta ottelusta ja pystyykö HPK paremmin levänneenä luistelemaan pussilnokilta räpylät alta.

Näillä mennään

Suuria muutoksia ei HPK:n kokoonpanoon ole tulossa. Klassinen sanonta voittanutta kokoonpanoa ei vaihdeta pätee tälläkin kertaa. HPK-valmentaja Kari Lehtonen kertoi perjantaina, että pelipäivän aamuna tehdään vielä tarkistukset pikkuvammojen osalta ja kokoonpanoa muokataan ainoastaan pakon edessä. Myös pelaava maalivahti ratkeaa aamulla.

Pelicansilta poissa ovat puolustajat Oskari Korpikari, sekä Jonas Junland. Pelicans ilmoitti perjantaina tehneensä loppukauden kattavan sopimuksen NHL-pakki Jamie McBainin kanssa. Puolustaja nähtäneen toitoimissa kuitenkin vasta tauon jälkeen.

 

Suurennuslasin alla

“Tarkkaile häntä -pelaajat” on poikkeuksellisesti nimennyt tällä kertaa HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

Radek Smolenak, Pelicans – “Leken” vanha tuttu Porin ajoilta. Puhdasverinen snaipperi taitaa maalinteon salat. Perjantaina räpsäytti kahdesti sarjajohtajan verkkoon.

Tuomas Vänttinen, HPK – Blokkaa, repii, raastaa. Todellinen joukkuepelaaja on löytänyt jälleen peli-ilon Hämeenlinnassa. Juonikas hyökkääjä omaa myös terävän rannelaukauksen.

Ville Peltonen 3.11.2012

02.11.2012 22:07

Jaa artikkeli: