Kylmää kyytiä Ilvekselle

HPK-Ilves 3-1 (3-0, 0-1, 0-0)

Kerho kaatoi Tampereen Ilveksen avauserän kolmella maalillaan. HPK:n maaleista vastasivat Severi Sillanpää, Antti Miettinen sekä liigauran avausosumansa iskenyt Matias Haaranen. Maalivahti Samu Perhonen torjui päätöserässä todellisen gamesaverin.

HPK luisteli otteluun täynnä nuorta virtaa. Pelikello oli ehtinyt tikittää aikaan 01:08, kun kiekko oli ensimmäistä kertaa Ilveksen verkossa. Asialla oli puolustaja Matias Haaranen, jolle maali oli kauden ja samalla koko liigauran ensimmäinen. Syöttöpisteet merkattiin Antti Miettiselle ja Miro Ruokoselle.

Kerho jatkoi vahvasti ja hallitsi tapahtumia ennakkoluulottomalla asenteellaan. Myös pari mojovaa taklausta nähtiin avauserässä.

Ansaittu 2-0-osuma syntyi ajassa 09:42. Santeri Vuoti kiersi maalin vanhanaikaisella ja syötti takatolpille Severi Sillanpäälle. Sentteri nosti pelivälineen tyylikkäästi reppuun ja Ilves oli ihmeissään. Maali oli Sillanpäälle kauden kolmas. Syöttöpiste Vuotin lisäksi Joona Karevaaralle.

Loistavan avausperiodin täydensi Antti Miettisen ylivoimamaali ajassa 16:14. Osumaa edelsi Petteri Nikkilän siniviivapommi, joka kilahti yläputkeen. Hetkeä myöhemmin Miettinen korjasi vahingon ja niittasi lähietäisyydeltä kauden seitsemännen häkkinsä.

Vaikea toinen erä

Toinen erä oli pääosin Ilveksen hallintaa. Joukkue oli selvästi sisuuntunut erätauolla ja peli pyöri HPK:n kenttäpuoliskolla. Vanha konna Joonas Vihko toi vieraat kahden maalin päähän, kun erä oli vanhentunut vain 52 sekuntia. Hyökkääjän ovela nousu maalin takaa yllätti puolustuksen sekä maalivahti Perhosen.

HPK:lle tarjoutui erässä yksi ylivoimamahdollisuus, kun Hannu Toivonen siirsi maaliaan. Tilaisuus jäi hyödyntämättä. Ilves pääsi puolestaan kahdesti ylivoimalle erän loppupuolella, yhtä laihoin tuloksin.

Perhonen sulki portit

Kolmannen erän alkupuolisko oli tasaista puurtamista. Kerho ei päästänyt Ilvestä kunnon tekopaikoille, joskaan omakaan hyökkäyspeli ei ollut erityisen aktiivista. Vieraille tarjottiin kavennusosumaa hopealautasella, kun Juha Koivisto ja Henri Auvinen passitettiin yhtäaikaa jäähyboksiin ajassa 52:13.

Ilves pääsi näin pyörittämään viidellä kolmea vastaan täydet kaksi minuuttia. HPK:n alivoimakolmikot (Paajanen-Bruun-Forsberg ja Sillanpää-Nikkilä-Saari) taistelivat urhoollisesti. Kirsikkana kakun päällä nähtiin Samu Perhosen upea räpylätorjunta, joka masensi avopaikkansa tuhrineen Aleksi Mustosen. Siihen Ilveksen eväät loppuivatkin eli voidaan puhua todellisesta gamesaverista!

Ottelun tilastot ja videokooste

HPK matkaa lauantaina Poriin Ässien vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 2.3., jolloin Espoon Blues saapuu Rinkelinmäelle.

#illallahallille

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

24.02.2016 21:28

Jaa artikkeli: