Kylmä puhuri Oulussa

Kärpät-HPK 7-0 (2-0,2-0,3-0)

Lukemat 7-0 eivät jätä selittelyille sijaa. Kerho oli pelkkä vastaantulija Oulussa. Maaottelutauolle jää paljon mietittävää.

Oulun Kärpät oli juuri niin vahva kuin olettaa sopi. Kotijoukkue latoi maaleja tasaiseen tahtiin ja peli oli käytännössä ohi toisen erän alussa, kun Joonas Komulainen iski lukemiksi 4-0.

Avauserässä HPK:lla oli muutama valonpilkahdus hyökkäyspäässä, mutta laukaukset olivat epätarkkoja ja löysiä. Toisen erän lopussa Kerholla oli hyvä hallintajakso muutaman minuutin ajan. Jere Sallinen pääsi läpiajoon, muttei onnistunut ohittamaan Kärppä-vahti Jussi Rynnästä. Tilanteen jälkeen HPK loi pari maukasta tilannetta, mutta kiekko ei uponnut millään.

Kärpät iski neljä ylivoimamaalia, joista vastasivat Juhamatti Aaltonen, Joonas Komulainen sekä Lasse Kukkonen kahdesti. Kerhokin pääsi ylivoimalle neljä kertaa, mutta erikoistilanteista ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

HPK:n maalissa pelannut Frans Tuohimaa teki sen minkä pystyi, mutta valitettavan yksin Fränä Oulussa jätettiin.

Maaottelutauon jälkeen pelit jatkuvat tiistaina 12.11., jolloin Tampereen Ilves saapuu Rinkelinmäelle.