Kylmä pää ja lämmin sydän!

Olihan runkosarja, wau! Viimeisellä kierroksella seitsemän pelin viikko ja kaikissa otteluissa panosta. Eikä mitään pieniä panoksia, runkosarjan voitto, suora playoffs paikka, kotietuja ja vielä ihan playoffeista kokonaan putoaminenkin oli yhden joukkueen kohtalo. Kerhon vastustajan ennakointi on ollut yhtä vaikeaa kuin lottonumeroiden tietäminen. HIFK, Jukurit olivat ensimmäiset päätelmät, ennen viimeistä kierrosta vaihtoehtoina olivat vielä Ilves, Tappara, Jukurit, Kalpa, Lukko ja Kärpät. Kirjoita nyt tässä ennakkojuttua, niin teen, mutta hymyillen, eihän urheilussa ole parempaa kuin peli missä on panosta ja kohta niitä saadaan lisää ihan ottelusarjojen muodossa!

 

Kerhollahan sieltä sitten pamahti aikasen kitkerällä tavalla 7. sija ja Lukko vastaan. Oli sitten ensimmäinen kerta tällä kaudella kun HPK päästi maalin, kun vastustaja pelasi ilman maalivahtia. 16 sekuntia, on tämä julmaa ja samalla niin parasta mitä urheilu voi tarjota isossa kuvassa. Huili päivät jäivät käyttämättä, huomenna taas mennään, mutta eipähän tarvitse surkutella kauaa, se on kahden edellisen mestarin aika nousta areenalle.

Nyt loppuu jossittelu menneestä ja kaikki valo, lämpö ja kiima kohti seuraavaa peliä. Loppukaudesta oli tavallaan menetettävää, nyt eteenpäin ei ole kuin voitettavaa, nyt pitää nauttia, näitä pelejä ei kaikki pääse edes pelaamaan. Ja pitää muistaa koko kauden kuva, alkukauden konttauksen jälkeen tämäkin on kova suoritus. Tiedän, että nälkä kasvaa laivan herkku buffassa ja niin pitääkin, nyt on aika hakea raumalaiset katkaravut avattavaksi!

 

 

Tässä otteluparissa on helppo vetää linjanveto hyökkäys vastaan puolustus. Tuolta kaivaen löytyvät myös selvät sävelet missä oranssin vahvuudet. Kerho päästi toiseksi vähiten maaleja runkosarjassa, alivoima ollut kovalla tasolla koko kauden, maalivahtipeli liigan parasta. Nyt on vain löydettävä jostain maalintekoon lisää muutama napsu. Ylivoimapelin parannus on yksi selvä kohde ja toiseksi voi nostaa sen kuka tekee keväiset ”telkät”? Mestaruuskaudella Janne Tavi taisi vedellä kiikareilla runkosarjan lopun ja playoffeissa oli aina oikeassa paikassa, näitä tarinoita tarvitaan myös tänä keväänä, jokainen lisämaali voi olla ratkaiseva!

Kerholta löytyy myös kokemusta enemmän, joka on aina arvokas asia näissä peleissä. Kerhon keski-ikä on 26,13 vuotta ja Lukolla vastaava 24,25 vuosirinkulaa. Kerholta löytyy playoffs otteluita 483… ja sitten kyykkäsi kone, kun piti sama tieto Lukolta kaivaa. Mutta arvioidaan nopeasti, että samaa luokkaa kuin Arto Laatikaisella yksin, eli 131 ottelua. Tänä keväänä selkä edellä vastaan tulossa ainakin Ari Vallin 132, seuraavana listalla on Teemu Nurmi 134 ottelulla. Tässä kaikkien aikojen ykkönen on Ilkka Mikkola 190 ottelulla, mutta aktiivi ikinuori Kristian Kuusela hengittelee jo niskaan 177 ottelulla.

Kyllä nyt ollaan niin hienojen asioiden äärellä, että jotain parempaa kuin metallinen hanaviini on nyt listalla. Valmentaja Pikkarainen lanseerasi ennen viimeistä peliä ohjenuoran ”kylmä pää ja lämmin sydän”, jonka heti varastin myös otsikoksi tähän juttuun. Siihen kun lisätään vielä tuttuakin tutumpi tillilihan sitkeys, niin kevään työkalupakki on kasassa. Kaksi ottelua ja parempi jatkoon.

Lopuksi yli seurarajojen tärkeä huomioiminen. Runkosarjan loppuessa Liigasta poistui todella paljon väriä yhden maalarin muodossa. Sekä yhden ikuisen HPK mestarin upea peliura sai myös päätöksen upean vaasalaisyleisön edessä. Molemmat herrat ovat kirjoittaneet suurella sydämellä, mahtavan tarinan, ilman suuria lahjoja. Työmiehet ansaitsevat myös arvostusta ja he ovat kaiken sen ansainneet. Hyviä eläkepäiviä pelihommista Filip Riska ja Jonne Virtanen!

Herrojen kunniaksi Fibon tarina kun saapui mestaruuskaudella oranssiin pukukoppiin kesken kauden ja esitteli itsensä joukkueelle:

”Filip Riska, suomenruotsalainen Vaasasta, Fiboksi voi kutsua. Tai sitten kuten aina ennenkin, V…hurri!”

 

Avointa Peliä – Blogi

Marko Syrjälä

 

Miten 1. kierros pelataan?

Playoffsien 1. kierroksella kohtaavat joukkueet runkosarjan sijoilta 7–10. Tämän vaiheen pelijärjestelmää on tiivistetty, ja otteluparien jatkaja selviää kahdessa ottelussa. Ottelut käynnistyvät runkosarjassa heikommin sijoittuneen kotikentällä.

Ensimmäisen playoffs-kierroksen otteluissa voidaan päätyä tavanomaisesta poiketen myös tasatulokseen. Mikäli joukkueiden voitot toisen osaottelun varsinaisen peliajan jälkeen ovat tasan, pelataan heti sen jälkeen kolmas jatko-ottelu, jossa ottelusarjan voitto ratkaistaan.

Jatko-ottelu pelataan viidellä viittä vastaan, 20 minuutin erin, maalista poikki –periaatteella. Varsinaisella peliajalla tulleet rangaistukset eivät ole voimassa jatko-ottelussa. Tästä poikkeuksena toisessa ottelussa tuomitut pelirangaistukset jäävät voimaan, eikä pelirangaistuksen saanut pelaaja tai toimihenkilö voi osallistua jatko-otteluun.

Liput perjantaille tästä!

23.03.2022 18:06

Jaa artikkeli: