Kuumaa huumaa Rinkelinmäellä lauantaina!

HPK-Jokerit la 18.2.2012 klo 16.00

Jatkuuko HPK:n voittoputki Jokereiden kustannuksella?
Mitä tekee tulikuuma Jarkko Ruutu?
Nähdäänkö Rinkelinmäen kauden yleisöennätys?

HPK:n helmikuu on ollut raivoisaa taistelua. Neljä peräkkäistä voittoa varsinaisella peliajalla ovat nostaneet Kerhon mukaan taisteluun pudotuspelipaikasta. Tasaiset ottelut ovat nyt kääntyneet HPK:n eduksi: Kärpät, Ässät ja Blues kaatuivat kukin yhden maalin marginaalilla.

Sijat 8-13 ovat vielä täysin arpomatta. Blues, TPS, Lukko, HPK, SaiPa ja Tappara ovat yhdeksän pisteen sisällä. HPK kohtaa päävastustajistaan Bluesin kahdesti sekä TPS:n, Tapparan ja Lukon kertaalleen vielä loppukauden aikana. Kaikki on siis vielä mahdollista.

Huomionarvoista on, että neljässä viimeisessä ottelussa HPK:n maaliin on tehty vain yksi maali per ottelu. Maalivahti Mika Järvinen on löytänyt loistavan vireen ja koko joukkueen puolustusasenne on ollut ensiluokkaista. Tästä saatiin hyvä esimerkki torstaina Espoossa, jossa Niko Nieminen heittäytyi kiekon eteen viimeisellä sekunnilla. Kipeää teki, mutta tärkeät pisteet lähtivät mukaan Hämeenlinnaan.

Kerhon kokoonpano ratkeaa lopullisesti pelipäivän aamuna. HPK:n valmentaja Pasi Arvonen kertoo, että muutamia muutoksia torstaiseen kokoonpanoon verrattuna tulee.

– Ville Hämäläinen ei pelaa lauantaina. Janne Kolehmainen sen sijaan palaa kaukaloon. Janne Laakkosen tilanne selviää viimeistään lauantaiaamuna. Mitä todennäköisimmin Mika Järvinen jatkaa maalissa.

Oma kasvatti johtaa puolustusta

HPK:n maalivahti Mika Järvinen on vimeisessä kahdessa vierasottelussa tehnyt upean iltatyön HPK:n voittojen takuumiehenä. Viimeksi joulukuun alussa Jokereiden vieraillessa Hämeenlinnassa nähtiinkin voittomaalikilpailun jälkeen Järvisen huimat tuuletukset.

dsc_4801

Järvinen kertoili jo syksyllä HPK:n kausikirjassa olevansa ylpeä saadessaan pelata Kerhossa. Järvisen mukaan Rinkelinmäki on vieraiden mielestä inhottava paikka.

– Uskon, että yhdessä kotiyleisön kanssa voimme tehdä Ritari-areenasta erittäin ikävän hornankattilan vastustajille. Olen varma, että vastustajat miettivät jo bussissa, että Rinkelinmäeltä ei pisteitä helpolla heru!

dsc_4773

Kuudetta kenttäpelaajaa eli koko Kerho-perhettä tarvitaan myös lauantaina, kun vastassa on Helsingin Jokerit. Ex-narri Järvisen HPK-radiomainos lauantain ottelusta kuuluikin näin:

– Todista, kun miljoonamiehistö polvistuu Ritarien edessä. Mika Järä Järvinen – HPK:n muuri.

Jokerit jahtaa kotietua

Jokerit palasi maaottelutauolta komeasti, kun se kaatoi sarjakärki KalPan kotonaan. Jokereiden valmennusjohdon mukaan joukkue harjoitteli tiukasti maaottelutauon aikana ja se myös näkyi positiivisesti torstain ottelussa.

Helsinkiläisten puolustuspeli oli tiivistä ja KalPa hakkasi päätään seinään. Kun vielä maalivahtipelaaminen on parantunut Eero Kilpeläisen paluun myötä, on maalinteko Jokereita vastaan erittäin haastavaa.

HPK:n kannattaa pysyä pois jäähyboksista, sillä Jokereiden ylivoima on tällä hetkellä tulikuuma. KalPaa vastaan Jokerit sai kolme ylivoimamahdollisuutta ja joukkue käytti niistä jokaisen hyväkseen. Joukkueen tehokkain on viime aikoina ollut ”bad boy” Jarkko Ruutu, joka on neljän ottelun pisteputkessa (3+1).

dsc_4694

Jokereilla on vielä mahdollisuus nousta neljän parhaan joukkoon ja saavuttaa näin kotietu pudotuspeleihin. Toisaalta Jokereiden vaarana on vielä tippuminen kuuden parhaan ulkopuolelle, sillä Oulun Kärpät vaanii kahden pisteen päässä.

Tervetuloa kannustamaan Kerho voittoon!
Huom. ottelu alkaa jo klo 16.00!

Karri Salo 17.2.2012

 

17.02.2012 08:31

Jaa artikkeli: