Kuopiosta kolme pistettä mukaan

KalPa – HPK 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Kolme pistettä Kuopiosta vahvalla vieraspelaamisella. Larmille jälleen nollapeli.

Hyvää vieraspelaamista

Liigan joulukuu alkoi HPK:n kannalta siis Kuopiossa KalPaa vastaan. Aivan ottelun alku mentiin tunnustellen ja vaarallisia paikkoja ei nähty. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen HPK sai kuitenkin pyörityksen KalPan päätyyn ja rakensikin oivan sommitelman päätteeksi ottelun avausmaalin. Niklas Lucenius piti kiekkoa hetken hallussaan b-pisteen kohdalla, jonka jälkeen hyvä syöttö keskelle Philippe Cornetille, joka iski kiekon ylänurkkaan. Samalla Cornetin pitkä maaliton putki poikki.

Maalin jälkeen ottelu jatkui hienokseltaan vierasjoukkueen hallinnassa, hetken aikaa pelattiin myös tasavajaalla molempien joukkueiden jäähyiltyä. Pitemmälle erää mentäessä KalPa sai pelin juonesta kiinni. KalPan Ryan Wilsonille avautui huippupaikka, kun hän pääsi HPK-maalivahdin Emil Larmin kanssa nokikkain. Larmi selvitti tilanteen kuteinkin hyvin. HPK pääsi myös kokeilemaan ylivoimaa kahden minuutin ajan, mutta ylivoima jäi tällä kertaa heppoiseksi.

Erän loppuun HPK:lle vielä toinen ylivoima, jossa maalikin oli melko lähellä, mutta erätauolle mentiin kuitenkin 0-1 lukemista.

KalPalle ei annettu tänään palaa

Toisen erän alku vahvaa pelaamista Kerholta ja hyvää pyöritystä KalPa päädyssä. Erän ensimmäistä tilastomerkintää saatiin kutenkin odottaa noin 8 minuutin kohdalle. Vapaaksi unohdettu Valtteri Puustinen pääsi rokottamaan kasvattajaseuraansa jälleen tällä kaudella ja ujuttamaan kiekon maaliin. HPK siirtyi siis 0-2 vierasjohtoon. Syöttöpisteet maaliin Robert Leinolle ja Jere Innalalle. Toisen erän puolivälissä KalPa pääsi ylivoimalle Otto Paajasen ottaessa jäähyn väkivaltaisuudesta. HPK hoiti alivoiman kuitenkin vaivattomasti.

Toinen erä kokonaisuudessaan tasaista pelaamista ja muita tilastomerkintöjä ei enää nähty.

Kolmannen erän alkupuolella nähtiinkin sitten hieno maali HPK:n osalta, kun Miro Karjalainen nousi loistavasti hyökkäykseen mukaan ja pääsi veivaamaan kiekon ohi KalPa-maalivahti Denis Godlan. Syötön Karjalaiselle tarjoili Markus Nenonen.

KalPan Alexander Ruuttu pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta ennen erän puoliväliä, mutta Larmi torjui tämän eleettömästi. HPK pääsi yrittämään muutamaan otteeseen tämän jälkeen ylivoimalla ottelun lopullista naulaamista, mutta ylivoimat eivät tuottaneet tulosta. KalPa otti ottelun lopussa vielä maalivahdin pois ja Markus Nenonen pääsi puttaamaan kiekon tyhjään KalPa maaliin. Syöttöpisteen maaliin saivat Otto Paajanen ja Teemu Turunen.

Ottelun loppuun vielä jäähysuma ja KalPa pääsi 5-3 ylivoimalle hetkeksi rikkomaan Larmin nollapeliä, mutta nolla pysyi ja HPK hieno 4-0 vierasvoitto Kuopiosta.

Seuraavan kerran HPK pelaa Lahdessa Pelicansin vieraana 5.12 keskiviikkona. 7.12 perjantaina on vuorossa huippuottelut HPK-Kärpät Rinkelinmäellä.