Kuntokärki Liigakärkeä parempi – Kerholle 4-2 voitto

4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

2.10 Jere Jokinen 1-0 (Henri Kanninen, Philippe Cornet)
31.51 Miro Ruokonen 2-2 (Arto Laatikainen, Kanninen)
48.45 Jokinen 3-2 (Cornet, Petteri Nurmi)
59.32 Juuso Ikonen 4-2 (Nurmi)

Ottelun lehdistötilaisuustallenne artikkelin lopussa.

Hämeenlinnan keskiviikko-illassa kohtasivat kaksi kärkeä. Kuntopuntarin kärki HPK, ja Liigakärki KooKoo joten oli tiedossa, että askiin luistelee kaksi erittäin motivoitunutta joukkuetta. Tällä kertaa parempi oli kuntopuntarin kärki ja loppunumerot kirjattiin Kerholle 4-2. Jere Jokinen onnistui avauserässä iskemään uransa ensimmäisen Liigaosuman, sama mies teki myöskin ottelun voittomaalin kolmannessa erässä kruunaten iltansa. Muista maaleista vastasivat Miro Ruokonen ylivoimalla ja Juuso Ikosen tehdessä loppunumerot tyhjään maaliin. Kerhon voittoputki kasvoi tällä voitolla jo siis seitsemän ottelun mittaiseksi ja lauantaina putkea lähdetään kasvattamaan Tampereelle Tapparan vieraaksi.

Jere Jokiselle illan ja uran avausosuma

Tähän keskiviikon otteluun tuli kaksi kovassa pistekunnossa olevaa joukkuetta, Kerhon johtaessa kuntopuntaria ja KooKoon johtaessa Liigan sarjataulukkoa. Ja jo hyvissä ajoin ennen ottelua oli hallissa aistittavissa sähköinen tunnelma ja kaikesta näki, että tulossa on hyvä kiekko-ottelu. Nämä odotukset palkittiinkin ja avauskymppi mentiin kovaa vauhtia, eikä avausmaaliakaan jouduttu kauaa odottelemaan. Jo ensimmäisellä minuutilla oli ensin maalipaikka Antti Pihlströmillä, tämän tiukka kuti kuitenkin osui suoraan Nick Malikin logoon. Tästä Kerho sai kuitenkin ensimmäisen paineen KooKoon päätyyn ja kun seuraava ketju saatiin kentälle, rävähti avausosuma Malikin selän taakse. Kerhosta Henri Kanninen sai katkaistua vieraiden syötön ja löysi pisteiden välistä lätyllään vapaana Jere Jokisen, joka sai laukoa suoraan syötöstä uransa avausmaalin ja Kerhon 1-0 johtoon! Toinen syöttöpiste Philippe Cornetille.

Pari minuuttia avausmaalista ja kolmikko Ruokonen-Toivola-Kiljunen aiheutti harmaita hiuksia KooKoon pakeille pyörittämällä pitkää ja hyvää myllyä hyökkäysalueella. Miro Ruokoselle pelattiin avopaikka maalin eteen, mutta Ruokosen kudin Malik torjui ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

Sitten peli vähän kääntyi vieraiden ohjaksiin ajassa 6.51 Arto Laatikaisen saadessa kampituksesta kakkosen. Moni yleisöstä, sekä Ryan Johnston ei oikein tätä jäähyä sulattanut mutta lisärangaistuksilta ja käytöskympeiltä kuitenkin säästyttiin. Kerhon alivoima joutui kuitenkin kovaan testiin Liigakärjen ylivoiman edessä. Kuten niin usein jo tällä kaudella on nähty, Kerhon alivoima oli silkkaa timanttia. KooKoo kyllä piti kiekkoa mutta ainoastaan kulmissa, eikä maalipaikkoja juurikaan vieraille annettu. Markus Nenonen pääsi kerran jopa tuikkaamaan kiekon itselleen melkein läpiajoon, mutta piimää oli jo pohkeissa sen verran ettei potku riittänyt kunnon maalipaikkaan asti.

Erän ylitettyä puolivälin kilautti KooKoon hyökkääjä yläputkea Eetu Laurikaisen selän takana ja KooKoo oli tässä vaiheessa pelin päällä paremmin. Lopulta Kerhon paletti repesi sen verran, että vieraatkin maalinsa saivat nopella hyökkäyksellä. Kiekon iski verkkoon vastahyökkäyksestä Samuli Ratinen ja tasoitti lukemiksi 1-1. Syöttöpisteet Joose Antoselle ja Radek Koblizekille. Maali syntyi ajassa 11.12.

KooKoon osuman jälkeen tilanteet tasoittuivat eikä kumpikaan päässyt todellisille maalipaikoille. Viimeisellä minuutilla, kuten hyvässä kiekkopelissä kuuluukin, lämpenivät vähän tunteetkin. Eikä niin yllättäen, Kerhosta tanssiparia Peetro Seppälästä oli hakemassa Tommi Tikka. Molemmat väkivaltaisuudesta boksiin ajassa 19.13 ja loppuerä pelattiin neljällä neljää vastaan ilman mainittavia maalipaikkoja. Avauserässä Nick Malik ja Eetu Laurikainen, molemmat torjuivat seitsemän laukausta.

Uskotteko kotona? HPK osuu ylivoimalla!

Toiseen erään näytti alkuun Kerho tulevan mukaan paremmalla jalalla ja vieraat joutivat roikkumaan vaan mukana. HPK painoi vauhdilla kiekkoa kohti Malikin päätyä ja maali lähes tuoksui ilmassa. Lisää painetta saatiin kun ajassa 25.01 lähti Radek Koblizek jäähyaitioon lyötyään Laurikaista käsille jäähyn arvoisesti. Mutta ei ollut vielä ylivoimalla askelmerkit kohdallaan, päinvastoin, KooKoo sai parikin maalipaikkaa ja lopulta Ryan Johnston joutui rikkomaan KooKoon hyökkääjää rangaistuslaukauksen arvoisesti. Johnston ei tätä sulattanut vaan mussutti itselleen vielä lisäksi kakkosen. Rankkarin ampui sisään Ville Meskanen ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan.

Ja sitten tuli se hetki, jota on Hämeenlinnassa odotettu ihan hetken aikaa! KooKoon Kimi Koivisto huitoi itsensä jäähylle ja HPK pääsi ylivoimalle. Ilman ongelmia ei tosin tämäkään ylivoima lähtenyt ja KooKoo oli lähellä karata kahden maalin johtoon. Eetu Laurikainen kuitenkin piti Kerhon pystyssä ja sitten iski toiseen päähän Miro Ruokonen. Henri Kanninen sai kiekon laitaan hyökkäyspäätyyn, vippasi sen maalin eteen ja ensimmäisenä kiekkoon napautti mailallaan Ruokonen ja Kerho teki 2-2 tasoituksen ylivoimalla! Toinen syöttöpiste Arto Laatikaiselle.

Toisen erän loppupuolella kohahti yleisö eniten KooKoon väärästä vaihdosta, joka meni kuitenkin tällä kertaa tuomareilta täysin ohi, eikä Kerhon ylivoima päässyt tästä tilanteesta koittamaan toista osumaansa. Saatiin erässä vielä lopulta se seuraavakin ylivoima. Ajassa 38.33 lähti vieraiden Riku Tuomola korkeasta mailasta istunnolle ja kotiyleisö sai haukkoa henkeään, josko se ylivoima toimisi vapauttavasti tähän hetkeen. Pukukoppimaali jäi kuitenkin tekemättä vaikkakin ylivoimassa se kuuluisa hyvä aihio näkyikin. Kiekko liikkui rivakasti, mutta laukaukset jäi puuttumaan. Näin toiselle erätauolle lähdettin tasalukemista, 2-2. Toisessa erässä Eetu Laurikainen torjui kymmenen kertaa ja virkaveli, Nick Malik 14 kertaa toisessa päädyssä.

Jokisen toisella Kerholle täydet pisteet

Päätöserä alkoi siis Kerhon pelatessa vielä ylivoimaa 33 sekuntia. Erän alun ylivoimakirous oli tänäänkin esillä, eikä kiekkoa saatu kunnolla edes vieraiden päätyyn rauhoitettua ja tämä ylivoima oli ohi. Kerhon ylivoiman loputtua, minuutti tästä, oli vieraiden vuoro koittaa ylivoimaansa vuorostaan. Jere Jokisen maila jäi kouvolalaispakin jalkoihin ja tästä Jokinen istunnolle kahdeksi minuutiksi. Ei taipunut tänään Kerhon alivoima ollenkaan ja taistelun ilmentymänä tällä alivoimalla näkyi Ossi Ikonen heittäytymällä soturina ja näin saamalla purettua KooKoon kuvion alivoiman aikana.

Alivoimasta kun selvittiin aloitti Kerho kliinisen pelinsä. Vaikka vieraatkin kiekolle pääsi ja loi paikkoja Laurikaisen maalille, oli Kerho kuitenkin koko ajan niskan päällä halliten peliä. Ottelun taidokkain suoritus nähtiin päätöserässäm Philippe Cornetin mailasta. Cornet nosti hyökkäyksen alueelle ja vippasi maittavan lätyn Malikin maalille. Tähän syöttöön pisti mailansa väliin Jere Jokinen ja teki illan toisen maalinsa, joka oli myöskin ottelun voittomaali. Toinen syöttöpiste kirjattiin Petteri Nurmen nimiin.

Vajaa seitsemän minuuttia ennen päätössummeria pääsi polkukone-Pihlström nousemaan Malikin maalille KooKoon pakkien ohi. Pihlströmin nosto ylkulmaan kilahti joko yläputkeen, tai sitten Nick Malik sai vähän siihen räpyläänsä väliin mutta maalia ei kuitenkaan tullut ja tilanne oli edelleen 3-2.

Ajassa 58.15 luisteli Malik pois maaliltaan ja vieraat haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Pelikatko tuli melkein heti perään ja Olli Salo käytti aikalisänsä ajassa 58.19. Pari kertaa Kerho purki tilanteen pitkänä KooKoon päätyyn ja alaoitus tuli luonnollisesti Laurikaisen silmien alle. Kunnes sitten ajassa 59.32 niittasi vapauttavan maalin puolesta kentästä Juuso Ikonen tyhjään rysään ja Kerhon voitonjuhlat sai alkaa! Illan toisen syöttöpisteensä tähän osumaan keräsi Petteri Nurmi.

Loppulukemat kirjattiin siis Kerhon nimiin lukemin 4-2 ja tällä hetkellä oranssi porskuttaa seitsemän ottelun voittoputkessa! Seuraavaksi lähdetään Tampereelle, jossa kohdataan Tappara lauantaina. Kyseinen ottelu on myös viimeinen ottelu, mitä Hakametsässä koskaan pelataan joten se on kaikella tapaa merkityksellinen.

24.11.2021 21:20

Jaa artikkeli: