Maaliskuu on kumppanikuu: Pohjantähti

Maaliskuu on varattu kumppaneille! Yhteistyökumppanien juttusarjan aloittaa HPK:n pääsponsori Pohjantähti.

Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö on vakuutuksenottajiensa omistama ja hallinnoima yhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Hämeenlinnan Keinusaaressa.

Pohjantähden tarina alkaa jo 1800-luvun lopulta, kun yhtiö aloitti toimintansa Hämeenläänin Paloapuyhdistyksen nimellä. Yli 120-vuotisen olemassaolonsa aikana yhtiö on kasvanut tasaista tahtia paikallisesta yhdistyksestä valtakunnalliseksi toimijaksi, jonka tuotteisiin kuuluu runsas määrä erilaisia räätälöitäviä vakuutuksia sekä yksityishenkilöille että yrityksille.

Haastattelukysymyksiin vastasi toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen:

Mikä sai Pohjantähden lähtemään mukaan yhteistyöhön HPK:n kanssa?

Yhteinen kumppanuus Pohjantähden ja HPK:n välillä on kestänyt koko HPK:n olemassaolon ajan. HPK on Pohjantähden yksi vanhimmista asiakkaista, ja luultavasti pitkäaikaisin kumppanuus. Alkuperäisen yhteistyön juuret ovat siis niin kaukana, että syitä voi vain arvailla. Kuitenkin aika on itsessään jo arvo. Se kertoo pitkäjänteisyydestä ja todellisesta kumppanuudesta. Tuossa ajassa molemmille osapuolille on tullut voittoja ja tappioita. Uskon, että juuri tappioiden hetkellä todellinen kumppanuus on mitattu, kun tukea on erityisesti kaivattu.

Pohjantähti on HPK:n pääyhteistyökumppani, mitä se merkitsee teille?

Pohjantähti on ollut pääyhteistyökumppani jo vuosikymmeniä. Myös tällä on siis pitkä historia. Sekä HPK että Pohjantähti ovat hämäläisyyden ja hämeenlinnalaisuuden maamerkkejä. Kumpikin on omalla sarallaan muokannut paikallista identiteettiä ja luonut alueelle hyvää eri muodoissa. On loogista, että seudun vahvat toimijat toimivat yhdessä ja rakentavat yhdessä aluetta. Sopimus oli katkolla pari kautta sitten, mutta HPK:n juhlavuotena ja mestaruuden jälkeen olisi ollut arvojemme vastaista olla jatkamatta kumppanuutta sen arvoisella tavalla.

Mitä uutta yhteistyö tuo Pohjantähdelle?

Uuden tekemisessä olemme vasta alussa. Varmasti on yhteinen intressi kehittää kumppanuutta ja varmistaa siten sen hedelmällinen jatkuminen. Hallin nimi on uutta, mutta vasta sen oikeanlainen hyödyntäminen tuo uutta.

Miten koette yhteistyön hyödyntävän brändiänne?

Molemmat “joukkueet” ovat perinteisiä altavastaajia. Molemmat tekevät usein asioita paremmin kuin suuret kilpailijat ja onnistuvat omalla toiminnallaan menestymään. Yhteinen arvopohja, jopa yhteinen imago ovat asioita, joilla on merkitystä. Brändin hyödyntäminen molemmin puolin on yhteinen tehtävä ja sitä tulee vaalia. Uskon, että voimme hyödyntää tätä huomattavasti nykyistä paremmin, kunhan asiaan keskitytään riittävällä innolla.

Minkälaiset odotukset teillä on yhteistyöstä ja miten se on mielestänne sujunut?

Odotukset ovat suuret. Kumppanuus sujuu kivasti, mutta selvästikään emme osaa sitä riittävästi hyödyntää. Kehitettävää yhdessä siis on.

Mikä on mielestänne mieleenpainuvin hetki HPK:n historiassa?

Kyllä game seven Raksilassa keväällä 2019 oli ikimuistoinen hetki. Mestaruuden voittaminen Oulussa suurta ennakkosuosikkia vastaan oli hetki, joka piirtyi verkkokalvoille pitkäksi aikaa. Yksityiskohtana mainittava lento Oulusta Pirkkalaan. Jälkeenpäin mietityttää, että miten 30-paikkainen kone pysyi ylipäätään ilmassa siinä juhlahumussa.

01.03.2021 15:20

Jaa artikkeli: