Kultakeskus-turnaus avaa HPK:n kiekkokauden

Rinkelinmäen loppuviikko on jääkiekon täyteinen. HPK isännöi Liiga-kauteen alustavaa turnausta ja pääsee mittaamaan tasoaan erittäin kovassa seurassa, kun Ilveksen, SaiPan ja Pelicansin lisäksi jäällä kurvailee KHL-liigan SKA Pietari sekä Sibir Novosibirsk.

HPK: uusi pääkäskyttäjä Kai Rautio puhkuu intoa päästä tositoimiin harjoituskauden jälkeen.
– Kiva päästä pelaamaan ja on myös valmennuksellisesti äärettömän tärkeää nähdä, miten pelaajat toimivat pelitilanteessa.

HPK pelaa omat ottelunsa torstaina Sibiriä vastaan, perjantaina Pelicansia vastaan ja turnauksen päättää lauantainen peli SKA Pietaria vastaan.

-Erittäin mielenkiintoista saada Euroopan kärki vastaan. SKA on KHL:n vaarallisimpia joukkueita ja uudet vahvistuksetkin on kaikki A-maajoukkuetason pelaajia. Sibir on myös erittäin taitava joukkue ja satsaa paljon hyökkäyspeliinsä, summasi ”Ratu” ennen turnausta.

Tuohimaa valmiina kantamaan vastuuta

HPK:n joukkue on hivenen muuttunut viime kaudesta, mutta voi sanoa, että runko on pysynyt suhteellisen samana. Uutta väriä on ennen kaikkea tolppien välissä, kun Frans Tuohimaa ja Timo Niemi tekivät keväällä sopimukset Kerhon kanssa. Peliajasta heidän kanssaan taistelee HPK:n nuori talentti Juuse Saros, joka viime kauden jälkeen palkittiin myös NHL-varauksella.

Tuohimaa on saapunut Hämeenlinnaan pelaamaan, eikä avaamaan vaihtoaition luukkua.
– Meillä on lisäkseni kaksi tosi hyvää maalivahtia, mutta selkeä tavoitteeni on pelata HPK:ssa. Kari Lehtosen (MV-valmentaja) kanssa ollaan tehty todella paljon hommia ja olen onnellinen siitä, että molemmilla on sama tapa ajatella.

Myös Tuohimaa odottaa innolla pelien alkamista.
– Ei varmasti tule helppoja pelejä olemaan. Erittäin mielenkiintoinen viikko on kyllä edessä.

Schira saapunut kaupunkiin

HPK:n uusi puolustaja, kanadalainen Craig Schira saapui Suomeen sunnuntaina ja pääsi piirtämään ensi kuvionsa Ritari-areenan jäähän maanantai-aamuna yhdessä muun joukkueen kanssa.
– Olen yrittänyt treenata kovaa koko kesän. Nyt on yksi harjoitus joukkueen kanssa takana ja alun totuttelemisen jälkeen pääsin hyvin mukaan. Tottakai kesti hetken tottua taas hommaan kesän jälkeen. Suomen isompi kaukalo sopii minulle hyvin ja odotan innolla, että pääsen pelaamaan Liigaa.

Kai Rautio on alustavasti kaavaillut Schiraa Aleksi Laakson vierelle ykköskentän taakse.
– On luonnollista, että Viitaluoma pelaa Sallisen kanssa ja luonnollisesta myös Vihko. Allu Laakso ja Schira pelaa siinä puolustajaparina. Yritetään pitää viime kauden runkoa samanlaisena, koska on turha alkuun hajottaa toimivia osia.

Rautiolla on selvä kuva siitä, mitkä tulevat olemaan HPK:n vahvuuksia.
– AV-tyyppejä löytyy tästä joukkueesta erikoistilanteisiin. Viisikkopeli on selkeästi tämän joukkueen vahvuus ja kärki on meillä terävä. On tärkeää, että joukkueessa on pelaajia, jotka pystyvät kääntämään pelejä voitoiksi kauden aikana.

Suomalaissävytteinen tuulahdus idästä

Kuten sanottua, Hämeenlinnassa on tällä viikolla mahdollisuus päästä näkemään todellista huippukiekkoa heti kauden alkajaisiksi. KHL-liigan viime kauden runkosarjavoittaja Pietarin SKA ja Sibir Novosibirsk tulevat varmasti nälkäisinä ja täynnä näyttöhaluja Suomeen ja Hämeenlinnaan.

Jukka Jalonen johdatti viime kaudella SKA:n runkosarjavoittoon ja on täksi kaudeksi hankkinut erittäin merkittäviä vastuksia, kuten liki 700 NHL-ottelua pelanneen Alexei Ponikarovskyn sekä supertähti Ilya Kovalchukin. Kovalchuk ei vielä ole Euroopassa, mutta muun muassa Ponikarovsky tullaan näkemään SKA:n rosterissa. SKA kävi viikko takaperin näyttämässä vaarallisuutensa Turun Palloseuraa vastaan 8-1 lukemin.

Sibir saapuu Hämeenlinnaan jo maanantaina ja myös heidän joukkueessaan nähdään suomalaisväriä. Tutkapari Jori Lehterä ja Jonas Enlund valloittivat joukkueensa sisäisen pistepörssin kaksi ensimmäistä sijaa viime kaudella ja oletettavasti taikurit ovat vauhdissa jo heti ensimmäisissä peleissä.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela tuo terveisensä toimistolta.
– Toimistolla on kiireistä ja kova vauhti päällä. Kausikorttimyynnissä ollaan hieman edellä viime vuotta ja historian ensimmäistä kertaa myös kaikki areenan jäässä olevat mainospaikat on myyty.

”Riivakin” odottaa jo alkavaa kautta vesi kielellä.
– Lisämausteensa tuo tietenkin se, kun pelit pyörähtävät käyntiin. Toivotaan, että yleisö löytää sankoin joukoin heti peleihin!

12.8.2013 Niklas Heinonen

14.08.2013 14:31

Jaa artikkeli: