Kovalla tunteella kolme pistettä!

HPK-Kärpät 3-0 (0-0,-1-0,2-0)

Perjantain vauhdikas kiekkoilta päättyi upeaan kotivoittoon. Nollapelin pelannut Mika Järvinen loisti jälleen maalillaan. Maalinteossa onnistuivat Juha Kiilholma, Jesse Saarinen ja Ville Viitaluoma.

Ottelun ensimmäisessä erässä haettiin asetelmia. Kärpät hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan, mutta todellisia huippupaikkoja ei kummallakaan joukkueella ollut. HPK:n parhaat paikat syntyivät erän lopussa ylivoimalla ykkösketjulle, mutta ruuti oli märkää ratkaisevilla hetkillä.

Kiilholma pelipäällä

Toisen erän alussa HPK:n Borna Rendulic otti kaksiminuuttisen hyökkäyspäässä. Erikoistilanteen paras paikka avautui kuitenkin Kerhollle. Jesse Saarinen karvasi oululaismaalilla hienosti ja syötti täysin vapaalle Arsi Piispaselle B-pisteiden väliin. Piispasen laukaus kilahti kuitenkin epäonnekkaasti pystytolppaan.

Erän edetessä Kerho lisäsi selkeästi luistelua ja hyökkäykset vyöryivät solkenaan Johan Backlundin vahtimalle Kärppä-maalille. Ansaittu johto-osuma nähtiin ajassa 29.05. Tuomas Santavuori viiletti hyvään vetopaikkaan ja ampui napakasti. Seuranneessa irtokiekossa oli ensimmäisenä Juha Kiilholma, joka luuti pelivälineen lähietäisyydeltä pömpeliin. Maali oli loisto-ottelun pelanneelle työmyyrälle kauden seitsemäs.

Maalin jälkeen HPK pelasi hurmiossa ja paikkoja lisäosumiin oli runsaasti. Debyyttinsä HPK-paidassa pelannut Ville Järveläinen pääsi 2-1-ylivoimahyökkäykseen Teemu Rautiaisen kanssa. Järveläinen yritti ohittaa Backlundin etuyläkulmasta, mutta ruotsalaisvahti veti tällä kertaa pidemmän korren.

Myös HPK:n muut ketjut saivat maittavia tekopaikkoja aikaan, mutta kiekko ei pomppinut suotuisasti. Kärpät sai painetta aikaan vasta erän loppupuolella, mutta lisämaaleja ei nähty.

Järvinen loisti päätöserässä

Kärpät kokosi rivinsä kolmanteen erään ja vieralijat hakivat vimmatusti tasoitusta. Nuori Kärppä-hyökkääjä Joonas Donskoi säikäytteli runsaslukuista kotiyleisöä laukomalla kiekon tolppaan erän alussa.

Pelin painopiste oli vahvasti HPK-päädyssä, mutta Kerhon taisteluasenne sekä Mika Järvisen varma torjuntatyöskentely estivät Kärppien tasoitushaaveet.

Helpottava 2-0-maali syntyi ajassa 49.07. Vahvan ottelun pelannut Tuomas Santavuori vippasi korkean syötön maalinedustalle ja Jesse Saarinen laukoi suoraan ilmasta verkot tötterölle. Maali oli Saariselle kauden seitsemäs.

Lopullinen niitti syntyi tyhjään Kärppä-maaliin viimeisellä minuutilla. Tarkemmin sanottuna kiekko ei koskaan ylittänyt maaliviivaa, mutta maali hyväksyttiin, sillä Kärppien Atte Ohtamaa kaatoi Ville Viitaluoman vapaassa maalitilanteessa.

Saarinen palaamassa huippukuntoon

Jesse Saarinen palasi viime viikolla pitkältä sairaslomalta. Hyökkääjä on jopa hieman yllättynyt kuinka hyvin paluu on onnistunut.

– Olen ihan ok-kunnossa siihen nähden, mitä odotin. Olin kaksi ja puoli kuukautta sivussa, enkä pystynyt tekemään juuri mitään. Pari viikkoa jääharjoittelua ennen paluuta auttoi kuitenkin paljon.

– Pääsin hiukan irtautumaan omasta puolustajasta ja osuin sitten ilmasta kiekkoon. Ihan hyvä, tuli onnistuminen, Saarinen kommentoi osumaansa.

Huomenna HPK pääsee kovaan testiin, sillä edessä on vieraspeli kovakuntoista Tapparaa vastaan. Peli alkaa Hakametsässä klo 17. Voit seurata pelin tapahtumia HPK:n Facebook-yhteisössä, jonne nettitoimituksen Pakkipari & Lätty tarjoavat “mukahauskaa” live-päivitystä illan kulusta. Huomiseen!

 

Karri Salo 25.1.2013

 

 

25.01.2013 20:43

Jaa artikkeli: