Kovakuntoiset kohtaavat

HPK-Kalpa 2.10.2013 klo. 18.30

Voittoisan viikonlopun jälkeen HPK palaa jälleen arkeen ja kolmen ottelun viikko starttaa keskiviikkona Ritari-areenalle, kun vieraaksi saapuu hyvän pelivireen löytänyt Kalpa Kuopiosta.

Vaakakupissa

HPK:n edellinen viikko päättyi kahteen todelliseen trilleriin, joiden lopulla yleisö sai jännittäessään pureskella kyntensä kynsinauhojaan myöden loppuun. Hämeenlinnalaisten riemuksi molemmat ottelut päättyivät HPK:n yhden maalin voittoon. Erityisesti Jyväskylässä voiton takuuna oli koko joukkueen tiivis puolustuspelaaminen ja loistavasti maalissa torjunut Frans Tuohimaa.

– Haastava ja kova viikko tulee kaikille. Pojat joutuu kovasti runttaamaan ja antamaan taas kaikkensa. Laajalla materiaalilla mennään, jos vain mahdollista, Kai Rautio ajatteli tulevasta kolmen pelin rykäisystä.

Kerhon kultakypärää edellisissä otteluissa kantanut Craig Schira on ollut toistaiseksi tyytyväinen ja innoissaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan Liigassa.

– Loistavat fiilikset, tämä on kiva sarja pelata. Eniten minua on yllättänyt liigassa joukkueiden luisteluvoimaisuus, aikalailla odotusten mukainen sarja tämä on kuitenkin ollut. Huomisesta vastustajasta en oikeastaan tiedä mitään, hyväntuulinen Schira jutteli ottelua edeltävänä päivänä.

HPK:n huominen vastustaja Kalpa on niin ikään päässyt hyvään vireeseen ja sillä on alla kolme peräkkäistä voittoa. Kalpa aloitti Liigan neljällä tappiolla mutta on nyt päässyt kolmen ottelun voittoputkeen, joten helppo iltapuhde ei ole HPK:lla tiedossa keskiviikkona.

Päivän polttavat

 HPK:lta on edellisissä otteluissa puuttunut hyökkääjät Ville Viitaluoma, Jesse Saarinen ja Tuomas Vänttinen. Lisäksi puolustuksesta loukkaantumisen takia sivussa on ollut Jyri Niemi. Raution mukaan sairastupa on kuitenkin tyhjenemään päin lähiaikoina.

– Terveystilanne on hyvä, “Vili” alkaa olemaan pelikunnossa, samoin Jesse. Katsotaan kuitenkin aamulla mikä on lopullinen kokoonpano.

Kerhon edellisessä ottelussa Jyväskylässä nähtiin ikävä tilanne päätössummerin jo soitua, kun JYP:n Ramzi Abid taklasi Schiraa suoraan päähän. Schira selvisi tilanteesta onneksi kuitenkin vammoitta ja on keskiviikkona täydessä pelikunnossa.

– Kaikki on kunnossa. Pahemminkin olisi voinut käydä, mutta onneksi ei käynyt.

Pelipäivän väitteet

– Väitän, että Kerhon tarjoamat jännitysnäytelmät saavat jatkoa ja HPK voittaa ottelun maalin erolla.

– Väitän, että kultakypärä päässä pelaava Schira kasvattaa pistetiliään vähintään kahdella pisteellä.

Lätty 2.10.2013

 

02.10.2013 07:21

Jaa artikkeli: