Kova vääntö ratkesi JYPille

HPK-JYP 1-2 (1-0,0-0,0-1,0-0,0-1)

HPK taisteli oivallisesti kotonaan, mutta JYPin Antti Jaatinen ratkaisi lopulta voiton JYPille voittolaukauskilpailussa. Voitto oli JYPille jo kuudes putkeen.

Hämeenlinnan Ritari-areenalle oli saapunut mukavat 3953 katsojaa seuraamaan HPK:n ja JYPin välistä ottelua. JYP on viime aikoina pelannut erittäin pirteästi ja jyväskyläläisistä huokuu kevään tuleminen. Joukkue täynnä voitontahtoa ja pelaajat ovat tottuneet voittamaan.

HPK aloitti pelin erittäin pirteästi ja muun muassa KalPaa vastaan nähty aktiivinen karvaus puri JYP-puolustukseen. Ensimmäinen maali syntyi jo ajassa 1.37 Ville Viitaluoman ketjun ensimmäisessä vaihdossa. Ketju pysäytti JYPin keskialueella ja Viitaluoman oivallinen hidastettu syöttö vapautti Jere Sallisen läpiajoon. Nopeakinttuinen Sallinen säntäsi karkuun ja laukoi kiekon ylänurkkaan ohi JYP-vahti Tuomas Tarkin.

JYP oli myös lähellä maalintekoa ensimmäisessä erässä. Max Wärnillä oli täysin vapaa paikka tuoda JYP tasoihin, mutta Mika Järvisen maaginen venytys pelasti tilanteen. HPK:sta hyville tekopaikoille erän aikana pääsivät ainakin Robert Leino sekä Ville Viitaluoma, jonka yritystä tarkistettiin jopa videolta.

Järvinen torjui ensimmäisessä erässä peräti 18 kertaa, kun virkaveli Tarkki selvisi 11 pysäytetyllä laukauksella.

Jäähyt värittivät toista erää

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta jäähyjä sitäkin enemmän. Ottelun tuomarikaksikko jakoi yhteensä kuusi kaksiminuuttista toisessa erässä ja joukkueet eivät päässeet normaaliin pelirytmiin. HPK:n ylivoima oli ajoittain hieman kadoksissa ja kiekkoa oli vaikea tuoda alueelle. Sen sijaan alivoimapelaaminen saa jälleen kerran kunniamaininnan. Koko ottelun JYPin pelaajilla oli erittäin epämiellyttävät oltavat HPK-maalilla.

-Kovaa kamppailua oli tänään, joka välillä muistutti miekkailua. Kovaa vääntöä oli loppuun asti, kertoi HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin.

Toisen erän vaarallisin paikka syntyi JYPille, kun Ramzi Abid järjesti avopaikan Samu Markkulalle. Markkulakin joutui lopulta toteamaan Järvisen hyvyyden.
Järviselle toisesta erästä yhdeksän koppia ja JYPin Tarkille Kymmenen torjuntaa.

Ratkaisu taas pilkuille

Kolmannessa erässä Kerholla oli paikkansa ratkaista peli itselleen. Joukkue pelasi hyvin sarjakakkosta vastaan, muttei pystynyt toista kertaa ohittamaan hyvin torjunutta Tuomas Tarkkia.

Miika Lahti toi JYPin tasoihin kyseenalaisin keinoin kolmannen erän puolivälin jälkeen ja pitkän videotarkastelun päätteeksi tuomarit hylkäsivät Lahden maalin, koska kiekko selvästi potkaistiin maaliin.

JYP pystyi kuitenkin tekemään tasoitusmaalin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Marko Tuulolan istuessa jäähyboksissa Mikko Kalteva tasoitti pelin viivasta Eric Perrinin ja Ramzi Abidin esityöstä.

Tasatilanteessa 1-1 mentiin jatkoajalle ja sitä kautta voittomaalikilpailuun. HPK:n laukojat Rendulic ja Viitaluoma epäonnistuivat ja kun JYPin Antti Jaatinen onnistui, oli Teemu Rautiainen selkä seinää vasten. Rautiaisen yritys kilahti epäonnekkaasti tolppaan ja JYP korjasi kaksi pistettä matkaansa.

Taisto jatkuu HPK:n osalta perjantaina niin ikään kotiottelulla. Silloin vastaan asettuu sarjassa 11. oleva Lahden Pelicans.