Kotiyleisö ja Kerho antoivat parastaan – HPK voittaa vuoden viimeisen kotiottelun

HPK-Kärpät 3-1 (1-0, 2-1, 0-0) HPK tarjosi vuoden viimeisessä kotiottelussaan Oulun Kärppiä vastaan Pohjantähti Areenan yli 3000 katsojalle hienon esityksen. Vahvan puolustustaistelun sekä toisen erän viimeistelytehokkuuden ansiosta kolme erittäin maistuvaa sarjapistettä jäivät Hämeenlinnaan, kun isännät kaatoivat näätälauman 3-1 lukemin.

Kuva: Teemu Hannula

Hyvä startti otteluun loi pohjan

Pohjantähti Areenaan saapunut 3300-päinen yleisö sai ensimmäistä kertaa aihetta riemuun, kun HPK aloitti maalinteon ajassa 01:49. Julius Junttila istui jäähyboksissa kampituksesta ja Kerhon ylivoiman askelmerkit osuivat kohdalleen, kun Arttu Pelli nosti hyvällä liikkeellään maalin eteen ja ohjasi Markus Nenosen syötön Kärppien verkkoon, Leevi Meriläisen ehkä hieman helpostikin päästettyä mustan taakseen. Kaikki kuitenkin lasketaan ja 1-0 lukemat taululle.

Paikkoja useampaankin osumaan  ensimmäisessä erässä oli, mutta toistamiseen kiekkoa ei Meriläisen taakse saatu. Kärpät paineisti Kerhoa ajoittain kovaa ylhäältä kiinni karvaten, mutta näistä Kerho-puolustus pääsi hyvin kiekottelemalla alta pois. Erätaukoon asti edettiin tasalukemissa ja yhtälailla tasaisissa merkeissä kaukalotapahtumissa.

Toisessa erässä maalijyvä kohdalleen

Toisessa erässä jatkettiin yhä tarkkaa pelaamista molemmin puolin, vierailijoiden ehkä hallitessa kenttätapahtumia hienokseltaan. Kerho ei tahtonut erän alkupuolella päästä keskialueen yli kontrolloidusti, mutta lopulta tilaisuus tuli. Karri Aho sai oman sinisen päällä kiekon ja käänsi nopeasti peliä toiseen suuntaan Aleksi Mustoselle. Mustonen polki kärppäpuolustajan rinnalle ja ohi, Markus Nenosen seuratessa mukana poikittaissyöttöä. Mustonen päätyi kuitenkin omaan ratkaisuun ja napautti kiekon takakulmaan Meriläisen hanskan ja patjan välistä.

Osuman jälkeen Markus Nenoselle tuomittiin ehkä hieman kevytkin kaksiminuuttinen ja Kärpille tarjoutui näin paikka kaventaa ylivoimalla. Kerho pelasti kuitenkin alivoimaa totutun tehokkaasti ja maaliraudatkin olivat isäntien puolella, kun Cody Kunykin tolppalaukaus jäi ylivoiman vaarallisimmaksi paikaksi.

Jäähyn jälkeen pari minuuttia myöhemmin vierailijoiden päädyssä käynnistyi Michael Joly -show, kun kanadalainen piti väkisin pitkää pyöritystä käynnissä ja näytti taisteluluonnettaan esimerkkinä muulle joukkueelle. Lopulta Joly pelasi maalin takaa kiekon Joel Janatuiselle joka pääsi ampumaan kohti Meriläistä. Kiekko muutti vielä suuntaa kärppäkassarista, mutta painui tästä jo kolmannen kerran rysään. Tämä riitti myös Meriläiselle, jonka tilalle askiin luisteli Markus Ruusu.

Kärpät tuli vielä toisessa erässä peliin mukaan kun Carl Jakobsson ja Joonas Kemppainen karkasivat Kerhon hyökkäyspään kiekonmenetyksen jälkeen kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Kemppainen nosti lopulta kiekon Sami Rajaniemen patjan yli maaliin ja naulasi näin ottelun loppulukemat taululle.

Kerhon kurinalainen voitto

Kolmannessa erässä maaleja ei enää nähty. Kärppien hakiessa tasoitusta kaikin keinoin Kerho kuitenkin pelasi erittäin kurinalaisesti ja sai ohjattua vierailijoiden hyökkäyksiä kulmiin, eikä tasakentällisin hätää isännillä juuri ollut. Erän paras tekopaikka Kerholle tuli Steve Moseksen karvattua kiekon ja polkaistua läpiajoon, mutta Markus Ruusu pystyi tässä tilanteessa venymään Moseksen rannekudin tielle. Viisi minuuttia ennen loppua vierailijoiden loppukiri vesittyi vielä turhautuneen David Rundbladin kaksiminuuttiseen. Lopussa Kärpät haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta HPK taisteli ja otti loppusummerin soitua maistuvat kolme pistettä nimiinsä.

Lehdistötilaisuus HPK-Kärpät 28.12.2022

Ennen vuodenvaihdetta Kerho luistelee kaukaloon vielä kertaalleen, tämän viikon perjantaina Kuopiossa. Seuraava kotiottelu pelataan loppiaisen aattona, kun vieraaksi saapu SaiPa! Edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa Kerho kylvetti lappeenrantalaisia 2-8 lukemin Saimaan äärellä, tule katsomaan miten tällä kertaa käy! Liput tästä!

28.12.2022 22:43