Kotivoitto jäi odottamaan – Jukurit vei pisteet Savoon

Kauden ensimmäistä kotivoittoa lähdettiin hakemaan, tulos oli kuitenkin pannukakku. Ottelu alkoi hyvännäköisesti ja pitkälle ensimmäistä erää näytti siltä, että odotettavissa on tasainen vääntö aivan loppuun saakka. Jukurit otti kuitenkin kahdella nopealla maalilla johtoaseman ja lisäsi johtoaan ylivoimalla sekä kaunisteli vielä loppulukemat 1-4 tyhjiin.

Kuva: Teemu Hannula

Ensimmäisessä erässä käytiin tasaväkistä vääntöä ja HPK pääsi myös ylivoiman turvin rakentelemaan maalipaikkoja kuitenkaan onnistumatta. Jukurit pääsi kuin varkain kahden maalin johtoon, kun parhaaseen maalintekosektoriin vapaaksi unohtunut keltapaita onnistui maalinteossa. Ensin Konsta Helenius ja reilu minuuttia myöhemmin Otto Mäkinen rankaisivat Kerhoa hyviltä laukaisupaikoilta, jotka HPK antoi helposti.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi myös Jukurit. Erän ainoan jäähyn aikana Oskars Batna pääsi tekemään 0-3-maalin ylivoimalla maalin edestä.

Päätöserään HPK sai hyvän alun Danick Martelin kavennettua tilanteeksi 1-3. Maalin tuomaa momentumia ei juuri saatu hyödynnettyä, sillä Teemu Rautiainen passitettiin jäähylle heti seuraavassa vaihdossa. HPK:n takaa-ajo ei tuottanut enää lisäosumia, vaan Ondrej Kovarcik viimeisteli loppunumeroiksi 1-4 tyhjään maaliin.