Korhosen alivoimamaali käänsi ottelun Ässille

HPK-Ässät 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

HPK:n ja Ässien välinen kamppailu näytti jo pitkään venyvän jatkoajalle. HPK:n huolimaton ylivoimapelaaminen kuitenkin kostautui ja Ässien Ville Korhonen pääsi rokottamaan alivoimalla voitto-osuman. HPK:n ainoasta maalista vastasi Miro Ruokonen.

HPK aloitti ottelun Ässiä vastaan varsin pirteästi ja sai painettua pelin painopisteen alusta alkaen Ässien päätyyn. Varsinaisia maalipaikkoja saatiin kuitenkin odotella aina erän loppupuolelle saakka, kunnes Mikko Lehtoselle pelattiin avopaikka mutta mies ei saanut nostettua kiekkoa läpi koko ottelun hienosti pelanneen Ässä-vahti Henri Kiviahon yli. Heti perään Oula Palve kilisytteli ylärimaa mutta onnikaan ei ollut myöden ja kiekko kimposi muikkuverkkoihin.

Ottelun toinen erä oli rikkonainen ja molemmat joukkueet pääsivät yrittämään maalintekoa kahdesti ylivoimalla. HPK:n ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta mutta samalla hetkellä, kun Ässien Jere Seppälä loikkasi jäähyaitiosta kentälle helähti. Jaakko Turtiaisen millin tarkka syöttö tavoitti Miro Ruokosen, joka latasi HPK:n johtoon suoraa syötöstä. Toisen syöttöpisteen osumaan sai ketjun kolmaslenkki Severi Sillanpää.

Ässät kuitenkin tasoitti ottelun omalla ylivoimallaan, kun Sami Lähteenmäki sai iskeä ranteet lukkoon ja kiekon yläpesään maalin edustalta.

Ässien tasoituksen jälkeen HPK:lla oli parikin mainiota paikkaa siirtyä uudestaan johtoon mutta kerran kiekosta pyyhkäistiin lumet tyhjän maalin edessä, kerran kiekko kolahti Kiviahon kypärän kautta katsomoon ja kertaalleen yläputki pelasti porilaiset.

Huolimattomuus kostautuu – Ässät vie pisteet

Ottelun kolmas erä oli selvästi tasaisin. Hieman ennen erän puoltaväliä Ässät sai ylivoimalla kiekon jo maaliinkin mutta pitkän videotarkastelun jälkeen osuma hylättiin korkean mailan takia.

Myös HPK:lla oli paikat ottelun ratkaisuun kolmannessa erässä ja etenkin ketju Backman-Paajanen-Turunen sai luotua hyökkäyksiä ja maalipaikkoja Ässien maalille mutta Kiviaho jatkoi vakuuttavia otteitaan.

HPK pääsi kaksi minuuttia ennen loppua hieman helpohkosti tuomitun jäähyn jälkeen ylivoimalle. HPK pyöritteli reilun minuutin ylivoimaa Ässien alueella ja haki voitto-osumaa vimmatusti. Jäähyn loppupuolella Ässien Ville Korhonen kuitenkin karkasi läpiajoon HPK:n huolimattoman viivapelaamisen seurauksena ja viimeisteli rystyltä Ässien voittomaalin.

HPK yritti vielä tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla mutta turhaan, joten Ässät matkasi Poriin täyden pistepotin kera.

Ottelun tilastot ja ottelukooste tästä linkistä

Seuraavat ottelut:

HPK pelaa tällä viikolla vielä kaksi ottelua, kun se matkaa heti huomenna pääkaupungin kirkkaisiin valoihin HIFK:n vieraaksi ja päättää viikkonsa kotiottelulla Ilvestä vastaan.

Liput tästä #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – Kaikki urheilusta

12.09.2017 22:09

Jaa artikkeli: