KooKoo voittoon Hämeenlinnan illassa – Tuomaritoiminta puhutti

HPK – KooKoo 1-2 (0-1,0-1,1-0)

Yleisö sai viihdettä koko rahalla, kun HPK ja KooKoo iskivät yhteen Pohjantähti Areenan kirkkaissa valoissa. HPK:n loistava alku kääntyi mollivoittoiseksi, kun KooKoo käytti maalipaikkansa tehokkaasti. Lopun tuomaritoiminta myös herätti närkästystä kotijoukkueen leirissä.

Kuva:Teemu Hannula

HPK hallitsee

Ottelun ensimmäinen erä oli enemmän kuin vauhdikas, kotijoukkue HPK hallitsi kenttätapahtumia ja vierailija KooKoon lähinnä keskittyi pysymään vauhdissa mukana.

HPK:n parhaimmistoa oli totuttuun tapaan sen ykköskenttä Michael Jolyn johdolla, sekä tuore neloskentällinen, jossa vauhtia piti yllä lainamies Erkka Seppälä, laidoillaan Eskil Wold ja Roope Vesterinen

Lähemmäksi maalin tekoa erässä pääsi ensin HPK. Kovan prässin jälkeen kiekko pelattiin maalille. KooKoon maalilla torjunut Oskari Setänen menetti hetkeksi pelivälineen näkyvistä ja irtokiekossa oli nälkäisenä Michael Joly. Kotijoukkueen epäonneksi Joly ei kuitenkaan osunut kiekkoon kunnolla, joten KooKoon puolustus kerkesi viime tingassa väliin, kun kiekko pyöri jo maaliviivalla.

Erässä todistettiin myös jääkiekon vanhaa sanontaa, “kun et itse tee niin kyllä vastustaja tekee”. KooKoon Oskari Manninen rikkoi kuparisen ajassa 12.29, kun Joose Antonen pelasi kiekon päädystä maalin eteen, johon Manninen oli hiipinyt ohi HPK:n hyökkääjien. Varma laukaus upposi ohi HPK -vahti Sami Rajaniemen ja siirsi vierailijat yhden maalin johtoon.

Vaikka KooKoo ei erässä juurikaan kiekkoon päässyt oli se sitäkin tehokkaampi ja Oskari Setäsen huipputorjunnat takasivat sen, että erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-1.

Kuva: Inka Kuusinen

Kerho hallitsee, KooKoo iskee

Toinen erä ei ollut pelin luonteeltaan juurikaan erilainen kuin ensimmäinen, HPK pyrki pelaamaan kiekolla, kun KooKoo lähinnä keskittyi iskemään vastahyökkäyksistä.

HPK pääsi erän alussa hakemaan tasoitusta ylivoimalla, kun Michael Joly pakotti omalla ketteryydellään KooKoo -puolustuksen rikkomaan, mutta kotijoukkueen pakkopeli ei ottanut pyöriäkseen.

Kotijoukkue pääsi erässä jälleen kolisuttelemaan maalirautoja, kun Steve Mosekselle pelattiin tekopaikka aloituspisteiden väliin.

Vierasjoukkue KooKoo esitti erässä tuttua tehokkuuttaan, kun Julius Reini sai erän loppupuolella hieman kyseenalaisen rangaistuksen huitomisesta. KooKoon ylivoimaa pyöri ja lopulta se sai pedattu vetopaikan puolustaja Ari Gröndahlille joka oli unohtunut HPK nelikon taakse. Gröndahl ampui kiekon terävästi ohi Sami Rajaniemen. Parran pärinää kotijoukkueen leirissä aiheutti tilanne joka edelsi Gröndahlin maalia, KooKoon tuodessa kiekkoa alueelle, niin Eetu Liukas kiskaistiin melko selvästi nurin, mutta ottelun tuomaristolta tämä meni auttamattomasti ohi.

Erätauolle siiryttiinkin siis KooKoon 0-2 johdossa.

HPK:n kiri ei riittänyt

Ottelun viimeiseen erään lähdettäessä sävelet olivat selvät, KooKoo puolusti ja HPK puski. Ottelun viimeinen erä tarjoili myös kaikista eniten tunnetta, kun miestä kaatui ympäri kaukaloa ja yleisö eli joka solullaan tilanteissa mukana.

HPK sai erän puolivälissä mahdollisuuden nousta peliin, mukaan, kun KooKoon Kalle Loponen lähti istumaan rangaistusta huidottuaan Eetu Liukasta.

HPK:n ylivoima ei jälleen kerran kuitenkaan ottanut kuitenkaan onnistuakseen, joten vierailija KooKoon ei tarvinnut venyä ihmesuorituksiin.

Lopussa nähtiin myös isoa draamaa ja lähinnä tuomaritoiminnan puolesta. HPK:n jahdatessa avausmaaliaan ei voitu välttyä hieman läikkymisiltä.

Ensi Michael Jolya taklattiin laidan lähellä selästä ja hetkeä myöhemmin Juuso Hietaselta lyötiin maila kädestä siniviivan tuntumassa, selvistä tilanteista ei kuitenkaan rangaistuksia jaettu, mutta hetkeä myöhemmin ottelun tuomaristo hieman paikkaili tilannetta viheltämällä lepsuhkon jäähyn KooKoon Toni Suuroselle.

HPK käytti vihdoin ylivoimansa hyödyksi, kun Steve Moses ampui kavennuksen ajassa 59.24. Osumaan syötöt itselleen saivat Michael Joly sekä Juuso Hietanen.

HPK:n kiri ei kuitenkaan lopussa enää kantanut, joten KooKoo korjasi pisteet Kouvolaan lukemin 1-2.