KooKoo vie lisäpisteen pilkuilla Kouvolaan

1-2 VL (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Innalan maali ei tänään riittänyt voittoon asti ja KooKoo vei 1-2 voiton voittomaalikilpailussa. Kerho oli ottelussa hienokseltaan niskan päällä, varsinkin ensimmäinen erä jätti suuhun vähän karvaan maun. Kerho oli siinä vieraitaan selkeästi erän loppua kohden edellä mutta maalia ei saatu aikaiseksi. Kerhon ainokainen syntyi Innalan lavasta ylivoimalla ensimmäisessä ylivoimayrityksessä ja syöttöpisteen Erosen lisäksi maaliin kirjasi Rob Bordson. Rasmus Reijola, kuten myös Henrik Haukeland (KooKoo) pelasivat maalissa erittäin hyvän ottelun. Lopulta Haukelandille kirjattiin 30 torjuntaa ja Reijolalle 22 koppia. Lauantaina pyörähtää käyntiin runkosarjan viimeinen kuudennes kotiottelulla Tapparaa vastaan. Taistelu kuudennesta sijasta jatkuu!

Kerho vie, KooKoo vikisee

Ottelun alku oli äärimmäisen tarkkaa molemmilta joukkueilta, mutta mitä pidemmälle erä pääsi, sitä kovemmin Kerho otti otetta itselleen. Viiden minuutin tienoilla näytti Kerho ensimmäisen kerran mitä tänään on tulossa. Ensin Innala oli karata Caiton vartioinnista yksin läpi mutta Caito sai Inin kammettua selälleen, ilman jäähyä. Seuraavaksi käytti Friman pelisilmäänsä viivassa ohittaen kärkikarvaajan ovelalla ohjuriheitolla suoraan Puustisen lapaan. Puustisen ohjauksen sai Henrik Haukeland vaivoin torjuttua. Ja kolmannen paikan sai Lukka, joka pääsi virittämään lämärinsä vastapalloon mutta veto jäi ruuhkaan.

Erän ainoa jäähy vihellettiin vieraiden Kim Strömbergille ajassa 12.15. Kunykin kentällinen jauhoi pitkää hyökkäystä KooKoon päädyssä, eikä Strömberg pysynyt kyydissä mukana ja joutui rikkomaan Kunykia jäähyn arvoisesti. Ylivoimaa tuli pyörittämään Bordsonin kenttä, eikä sitä kauaa pyöritetty. Ajassa 12.40 laukoi Innala kiekon p-pisteen kaarelta, rähmällään jo olevan Haukelandin ohi vieden Kerhon 1-0 johtoon! Syöttöpisteet kirjautti Rob Bordson ja Elmeri Eronen.

Maalin jälkeen jäi Bordsonin ketju vielä jäälle ja pyöritys jatkui. Lähellä oli ettei lukemat muuttunut jo kahteenkin nollaan heti perään, mutta KooKoo selvisi myräkästä myös tuurin ansioista. Erän viimeisellä minuutilla loi vielä Kunykin ketju vaaran momenttia Haukelandin eteen, mutta erätauolle siirryttiin Kerhon maalin johdossa. Haukelandille merkittiin 11 ja Reijolalle Kerhon maalissa seitsemän torjuntaa.

KooKoo tulee tasoihin

Toinen erä oli ensimmäistä jo tasaisempi, KooKoon päästessä paremmin mukaan kiekkokontrolliin. Ensimmäisellä kympillä ei nähty oikeastaan kuin yksi maalipaikka. KooKoon Matthew Caito koitti nostaa purkukiekon keskialueelle Joona Monton yli. Joona haistoi tilanteen, hyppäsi ja otti kiekon haltuun lentopallomailalla ja pääsi laukomaan kohti Haukelandia. Veto vaan painui hiukan maalista ohi ja lukemat pysyi muuttumattomina.

Molemmilla oli myös pari pidempää hyökkäystä mutta vaarallisiin maalipaikkoihin ei kumpikaan kiekkoa saanut pelattua. Kerhon yksi pidempi hyökkäys päättyi Kerhon illan ensimmäiseen jäähyyn. Eronen koitti päästä kiekkoon kiinni ja vahingossa nosti mailansa vastustajan kypärään. Kerho alivoimalle 32.48.

KooKoo piti kiekkoa ylivoimalla ja Kerho blokkasi parhaat maalintekopaikat. Sekunti jäähyn päättymisestä, ote pikkusen herpaantui ja Joonas Oden laukoi loistavalla laukauksella KooKoon tasoihin, 1-1.

KooKoo sai illan toisen jäähynsä ajassa 37.40, Jere Friberg lähti boksiin kiinnipitämisestä ja Kerholle annettiin mahdollisuus siirtyä uudestaan ylivoimalla johtoon. KooKoo ei vaan päästänyt Kerhoa oikeastaan kertaakaan alueelle koko kahden minuutin aikana, Kerhon puolesta tilanne meni vähän puskemiseksi ja syötöt karkaili päätyyn vähän liian aikaisin ja KooKoon oli helppo purkaa jokainen ulos. Kolmannenkin erän Kerho vielä pääsee aloittamaan ylivoimalla, koska vieraiden Markus Jokinen sai vielä kampituksesta kakkosen ajassa 40.00.

Ratkaisu vasta pilkuilta

Kolmas erä ei tänään ratkaisua tuonut vaan se haettiin pisimmän kaavan kautta. Paikkoja oli ottelu ratkaista jo varsinaisella peliajalla, kumpaan päähän tahansa mutta herrat Haukeland ja Reijola ei siihen taipunut. Toisen erän loppuun KooKoon ottama jäähy ei tuonut ottelulle ylivoiman puolesta hirveästi lisäarvoa, otteluaika vaan vöheni sen kaksi minuuttia. Seuraava ylivoima oli tarjolla 45.36, Roope Laavaisen otettua koukkaamisesta KooKoon seuraavan jäähyn. Ylivoiman lopussa Joona Monton maila nousi sen verran, että 10 sekuntia pelattiin neljällä neljää vastaan ja sitten vieraiden vuoro jauhaa ylivoimaa.

Ei jäänyt vieraidenkaan ylivoimasta kerrottavaa. Ja heti Kerho tarjoili uutta mahdollisuutta veiraille, Miro Karjalaisen otettua huitomisesta seuraavan boksin. Tähän ylivoimaan KooKoo kaivoikin ässiä hihoistaan ja loi pari jäätävän vaarallista paikkaa Reijolan maalille. Rasmus joutui venymään parhaimpaansa ja kerholaisittain oli onni, että venyi. Tilanne säilyi tasoissa. Karjalaisen päästyä jäähyltä, meinasi Miro karata läpiajoon mutta KooKoon pakki oli hitusen nopeampi ja Karjalaisen läpiajoa saadaan vielä tovi odotella.

56.45 huitoi Matthew Caito vielä Montolta mailan käsistä sillä seurauksella, että taas boksin ovia paukuteltiin. Samassa ajassa Kerhon valmennus päätti käyttää aikalisänsä ja hakea ykköspyssyille maksimaaliset energiat ylivoimalle. Nyt ylivoima olikin hyvä ja Haukelandin maalille aiheutettiin tuskan hetkiä mutta ei se kiekko maaliin asti vieläkään mennyt, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika oli siitä eriskummallinen, että ensimmäinen pelikatko tuli vasta ajassa 64.27. KooKoo pyöritti ensimmäiset pari minuuttia kiekkoa Kerhon alueella, pääsemättä kuitenkaan sen parempaan maalipaikkaan. Kerhollakin oli loppupuolella omat paikkansa, mutta ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailun kautta. Siellä maaleja ei nähty kuin yksi, Patrik Puistola vierailta osui ja KooKoo otti mukaansa lisäpisteen. Kerholta maalia kävi yrittämässä Puustinen, Kanninen ja Monto. Näissä kaikissa Haukeland vei voiton.

Viikko jatkuu lauantaina kotiottelulla Tapparaa vastaan klo 17.00 Jos yhtään vielä mietit, mitä sitä viikonloppuna tekisi niin järjestä nyt muutama tunti huippukiekolle ja käännä nenä kohti Pohjantähti Areenaa, tervetuloa!

19.02.2020 21:23