Kolmen pinnan ilta

Lähes täydellisesti 60 minuuttia peliä hallinnut HPK kukisti TPS:n lopulta lukemin 5-2. Erityisen hienoa voitossa on se, että kaikki HPK:n maalit teki eri henkilö ja pisteillekin pääsi peräti kymmenen peluria.

Raju avauserä

Hämeenlinnassa on totuttu näkemään räväkkä aloitus kotijoukkueelta – niin myös tänään. HPK otti pelin hallinnan heti aloituskiekon tiputtua, eikä menettänyt sitä oikeastaan pelin missään vaiheessa. Ensimmäistä täysosumaakaan ei tarvinnut odottaa, kuin reilut kolme minuuttia. Illan toinen ylivoima tuotti tulosta, kun Ville Viitaluoma voitti aloituksen Dan Spangille, jonka lämärin Atte Engren vielä torjui. Paluukiekon varmasti maaliin laittoi Tuomas Vänttinen. Ylivoimaa ei ehditty pelata kuin neljä sekuntia ennen kuin räpsähti.

Vänttisen osuman jälkeen pelissä nähtiin noin kuuden minuutin maaliton jakso, kunnes alkoi tapahtua toden teolla. Karkelot aloitti Jere Sallinen. Robert Leino karvasi kiekon TPS-puolustukselta ja antoi sen Salliselle. Sallinen veivaili hetken Engrenin edessä ja nosti sitten pelivälineen ohi TPS-molarin. Välissä TPS:n Brian Willsie ehti kaventamaan ottelun 2-1:een mutta vain yhdeksän sekuntia Willsien osuman jälkeen Jesse Saarinen vei HPK:n jälleen kahden maalin karkumatkalle. Kaikki kolme maalia syntyi 48 sekuntiin. Saarisen maaliin syötön laidasta tarjoili Tuomas Santavuori.

Hämeenlinnalais-yleisö sai ensimmäiseen erään vielä kerran HPK-pelaajan nimen huudettavakseen, kun muutaman huilipelin jälkeen kaukaloon palannut Teemu Rautiainen vei HPK:n 4-1 –johtoon. Rautiainen karvasi kiekon itselleen ja laukoi ranteella terävästi kohti TPS-maalia. Rautiaisen laukaus livahti Engrenin räpyläpuolelta todella helponoloisesti sisään.

Neljän riemunkiljahduksen lisäksi avauserä toi HPK:lle myös jobinpostia, kun Aleksi Laakso loukkaantui taklaustilanteessa. Taklauksen jälkeen Laaksoa ei enää kentällä nähty.

Tahti rauhoittuu

Kun esityö on hyvin tehty avauserässä, on seuraaviin eriin helpompi lähteä. HPK piti edelleen tahtipuikkoa käsissään kaksi viimeistäkin erää. Toisessa erässä ei maaleja nähty muutamasta maukkaasta tilanteesta huolimatta. Kahden ensimmäisen erän jälkeen torjunnat Mikko Tolvanen 7, Atte Engren 29!!

Kolmannen erän puoliväliin Dan Spang otti kahden minuutin jäähyn pelin viivyttämisestä. TPS:n loppukirin sijaan HPK ja Juha Kiilholma iski otteluun lopullisen niitin. Kiilholma pääsi puolittaiseen läpiajoon, ja laukoi ranteella ristikon kautta kiekon upeasti yläkulmaan. Kiilholman tekemään alivoimamaaliin syötöt Tuulolalle ja Vänttiselle.

Kiilholman maalin jälkeen TPS sai vielä lohtumaalin, kun turkulaisten tuore vahvistus Michal Birner iski ottelun loppulukemat 5-2:een.

Kokonaisuudessaan HPK pelasi ehjän ottelun, eikä päästänyt vieraitaan missään vaiheessa otteluun kunnolla mukaan. Tällä kertaa myös hieman tukkoisalta tuntunut viimeistely oli rautaa ja maalit, sekä pisteet jakautuivat laajalle rintamalle.

HPK:n pelit jatkuvat jälleen lauantaina, jolloin on edessä vierasmatka Helsinkiin Jokereiden vieraaksi.