Kolmen ottelun vieraskiertue päätökseen

JYP-HPK 20.11.2012 klo 18.30

Kerho matkaa seuraavaksi Jyväskylään vajaamiehisen JYPin vieraaksi. Helppoa iltaa ei kuitenkaan ole luvassa, sillä JYP mielii takasin sarjan kärkikahinoihin.

Ennakkoasetelmat

HPK:n yhdeksän ottelun voittoputki katkesi lauantaina Oulussa, mutta joukkueen esitys oli jatkoaikatappiosta huolimatta mallikas. Tiivis viisikkopuolustaminen piti Kärppien vahvan hyökkäyksen kurissa ja maalivahti Mika Järvinen oli loistavassa vireessä. Paremmalla viimeistelyllä olisi täysi pistepotti ollut mahdollinen. JYPiä vastaan erityisesti ylivoimapeliä olisi syytä parantaa.

HPK ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja voitot on tasan 1-1. Molemmilla kerroilla peli on päättynyt 2-3-vierasvoittoon. JYPin kone on hieman yskinyt viime aikoina. Viimeiset kuusi peliä ovat tuottanut vain kolme pistettä ja sen myötä joukkue on pudonnut sarjan kärjestä sijalle viisi. Vaisuista otteista huolimatta Jyrki Ahon miehistö lähtee kotiotteluunsa hienoisena ennakkosuosikkina.

Näillä mennään

JYPin Ramzi Abid joutuu huilaamaan ottelun pelikiellon vuoksi. Abidin taklaus Ässien Joel Armiaan poiki neljän ottelun karenssin liigan kurinpidolta. Myös toinen vahva hyökkääjä, Petr Hubacek on sivussa kotijoukkueen kokoonpanosta.

HPK:lta lienee sivussa ainakin Jesse Saarinen, Arsi Piispanen, Juha Alén sekä aivotärähdyksen Kärpät-ottelussa saanut Aleksi Laakso. Laakson loukkaantuminen tietänee peliaikaa Juho Mieloselle. Lopullinen kokoonpano selviää perinteisesti vasta pelipäivänä.

Seuraa heitä

Lars Eller, JYP

Erittäin vaarallinen tanskalainen. Montrealin NHL-mies iski debyytissään kaksi maalia varsinaisella peliajalla ja kermana kakun päälle ratkaisevan rangaistuslaukauksen.

Borna Rendulic, HPK

Nuori kroatialainen on ollut lähellä maalintekoa kahdessa edellisessä ottelussa. Joko #66 osuu tolppien väliin?

Karri Salo 19.11.2012

19.11.2012 22:49

Jaa artikkeli: