Kolmen maalin takaa ohi Lappeenrannassa

3-5 (0-0, 3-2, 0-3)

Lappeenrannassa nähtiin torstai-iltana äärimmäisen jännittävä peli, jossa tunteet varmasti jokaisella kävi ääripäästä toiseen. Hämeenlinnalaisten onneksi se onnellisempi ääripää ja meidän tunteeksi pelin jälkeen. Ensimmäinen (maaliton) erä näin jälkikäteen vaikutti vähän jopa pelailulta, toisessa ja kolmannessa kun taas painettiin maaleja senkin edestä. SaiPa karkasi ottelussa jo 3-0 johtoon kun 31 minuuttia oli pelattu, tämän jälkeen loppuilta olikin yhden Joukkueen (kyllä, isolla Jiillä) näytöstä. Mikäli joku ääneen sanoi 3-0 maalin jälkeen, että Kerho voittaa vielä, luultavasti meni atomit ja vedyt väärään kurkkuun pahemman kerran. Kerho kavensi toisen erän loppuun tilanteeksi 3-2 (Eronen ja Nenonen) ja kolmannessa kotijoukkue olikin puolustusasemissa eikä Kerho jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Kolmannessa erässä Erkka Seppälä tasoitti pelin Liigauransa avausmaalilla ja voittomaalin tinttasi Jere Innala suoraan ilmasta. Loppunumerot kaunisteli Nikkilä vielä tyhjiin ja taiston tauottua oli Kerhon voittolukemat 3-5!

Maali(to)n avauserä

Ottelun ensimmäinen erä oli hermostunutta pelaamista. Varsinkin Kerholla tuntui syötöt lähtevän oikeaan kohteeseen, mutta liian aikaisin ja tätä kautta tuli paljon kiekonmenetyksiä. Kiirettä oli vähän liikaa kiekollisena ja avauserä lopulta olikin maaliton eikä todellisia maalipaikkoja saanut kumpikaan luotua. Poislukien SaiPa:n ylivoimaa.

Ajassa 7.14 jäi Friman vähän jälkeen SaiPa:n laiturilta ja joutui ottamaan kampituksesta kakkosen. SaiPa:n ylivoima näytti, vaikka ei maalia tehnytkään, että tänään ei parane boksissa istuskella. Ylivoimallaan kotijoukkue sai luotua parikin erittäin vaarallista paikkaa Rasmus Reijolan vartioiman maalin lähettyville. Kerhon uhrautuva alivoima ja Reijola oli kuitenkin hereillä eikä hyväksyttyjä maaleja erässä nähty.

Kertaalleen kiekko kyllä SaiPa:n maalissa (ajassa 3.17) kävi mutta tuomaristo oli videotarkistuksen jälkeen sitä mieltä, että Nenonen ohjasi Nikkilän viivalaukauksen korkealla mailalla maaliin. Eikä tilannetta kyllä kehtaa kiistääkään.

Reijolalle kirjattiin erässä yhteensä seitsemän torjuntaa ja SaiPa:n maalissa Niclas Westerholm ehti kiekon tielle viidesti.

Viiden maalin erä

Toiseen erään mätettiinkin yhteensä viisi kaappia. Kerholaisittain ikävästi vaan SaiPa teki ensimmäiset kolme, kunnes Kerhokin pääsi maalien makuun kahdella osumalla. Kolmanteen erään lähdettiin siis maalin takaa-ajoasemasta.

Erän alkuun, ajassa 21.35 otti SaiPa:n Markus Kojo hyökkäyspäässä kampituksesta jäähyn ja oli Kerhon vuoro koittaa ylivoimaansa. Laukauksia Kerho sai hyvin kohti Westerholmia. Eronen, Innala ja lopulta Nenonen Westerholmin maskin kautta laukoi kiekon katsomoon. Maaliin asti ei kiekkoa kuitenkaan saatu.

Ajassa 26.09 nähtiin ensimmäinen maali. Maalin teki kotijoukkueen Santeri Virtanen rankkarista. Rankkari puhallettiin tilanteesta, jossa Santeri Lukka kääntyessään kaatui jäähän ja kaatoi samalla mennessään SaiPa:n hyökkääjän. Tuomarin oli helppo nostaa kädet ristiin päänsä päälle.

29.23 ajassa SaiPa karkasi 2-0 johtoon. Kotijoukkueen Tomi Iso-Mustajärvi kiersi Kerhon maalin ja heitti maalin eteen syötön johon lapansa sai Joni Nikko väliin. Nikon laukaus ohitti Reijolan joka ei ehtinyt saada patjaansa laukauksen eteen.

30.13 oli lisää vaikeuksia luvassa. Lucenius sai korkeasta mailasta kakkosen. Tilanteessa oranssien lasien läpi katsottuna oli kyllä mahdollisuus viheltää toinenkin jäähy, pelaajalle joka pelasi erivärisessä paidassa, mutta jostain syystä Luceniusta sai tilanteessa “ajella numeroihin”. SaiPa sai ylivoimansa rullaamaan ja kun tasan 31 minuuttia oli pelattu, meni SaiPa, Joni Nikon illan toisella maalilla jo ratkaisevan tuntuiseen 3-0 johtoon.

Kerhon selkäranka ei kuitenkaan katkennut. Vajaa viisi minuuttia oli erää jäljellä ja oli hyökkäyspään aloitus. Lahtela kauhoi aloituksen taakse viivaan, josta Eronen viritti ranteensa. Westerholm sai suojuksiaan väliin mutta jalkojen välistä kiekko lopulta jaksoi mennä yli maaliviivan ja tilanne oli 3-1.

Seuraavasta aloituksesta, tai sen jälkeen sai maalintekijä Eronen kakkosen kampituksesta ja lähti istunnolle. Tämän alivoiman Kerho selvitti puhtaasti ja SaiPa alkoi varmistella kahden maalin johtoaan erätauolle. Trio Cornet-Laatikainen-Nenonen oli eri mieltä. Cornet kaivoi kiekon laidassa Luceniuksen avustuksella väkisin itselleen, pelasi sen viivalle Laatikaiselle joka ampui kohti maalia. Maalin edessä oli Nenonen täysin vartioimatta ja sai haltuunoton jälkeen kääntää rauhassa rystylle ja nostaa limpun ohi rähmällään makaavan Westerholmin. Erätauolle lähdettiin siis lukemista 3-2.

Osat vaihtuu ja Kerho painelee ohi

Viimeinen erä alkoi Kerhon painostuksella ja SaiPa suojeli johtoaan, mutta ajassa 45.43 rävähti! Erkka Seppälä sai kiekon Santeri Lukalta, nousi sinisen yli ja laukoi ranteella pakin jaloista tasoituksen! Maali oli Erkan Liigauran ensimmäinen ja Laatikainen kävi poimimassa kiekon talteen. SaiPa ei maalin jälkeenkään saanut heti karistettua puolustusasennetta niskastaan ja Kerho jatkoi vyörymistään Westerholmin maalille.

Ajassa 48.56 olikin Kerhon vuoro astua kuskin pukille. Maali oli jälleen kerran astetta kauniimpaa työskentelyä. Kunyk toi kiekon alueelle, syötti lätyn kohti maalia jonne Innala oli ehtinyt ensimmäisenä ja löi kiekon pesäpallolyönnillä suoraan ilmasta häkkiin, 3-4! Toinen syöttöpiste maaliin merkattiin Krivosikille.

Ajassa 49.39 otti SaiPa:n Veeti Vainio jäähyn korkeasta mailasta ja Kerholle tuli paikka ratkaista peli ylivoimalla. Ylivoima jäi kuitenkin vähän tuhnuksi, osittain johtuen johtoasemasta ja Kerho vältteli virheitä ettei SaiPa pääse rokottamaan. Ongelmat alkoivat sitten ajassa 54.54 kun Krivosik sai estämisestä vuorostaan boksia ja Kerho joutui alivoimalle.

SaiPa:n ylivoima oli edelleen vaarallista ja Kerhon jokainen pelaaja joutui tekemään töitä urakalla. Työt onnistui eikä SaiPa:a päästetty enää mukaan. Lopussa SaiPa käytti vielä aikalisänsä ja haki tasoitusta kuudella pelaajalla, Kerhon viittä vastaan. Puolustuspään aloituksessa Tikka väänsi kiekon taaksepäin ja Nikkilä tempaisi omasta päästä loppulukemat 3-5.

Nyt äkkiä Lappeenrannassa vedyt naamaan, kamat kasaan ja kotia kohti! Huomenna klo 18.30 putoaa kiekko Pohjantähti Areenassa jäähän ja vastaan asettuu KooKoo Kouvolasta. Nähdään hallilla, tervetuloa!

31.10.2019 21:19