Kolme tärkeää pistettä Kouvolasta

KooKoo-HPK 2-4 (0-1, 1-0, 2-1)

HPK matkusti Kouvolaan KooKoon vieraaksi jatkamaan vierasputkeaan.  Kerhon kokoonpanoon tuli muutoksia Philippe Cornetin ja Markus Nenosen loukkaannuttua viime viikolla sekä Niklas Frimanin ollessa maajoukkueen mukana.

Mukaan kokoonpanoon ja suoraan kolmosketjun laitaan nousi puolestaan tuore hankinta Henri Kanninen. Kanninen on JYP:n sopimuspelaaja, mutta on pelannut suurimman osan kaudesta lainalla nimenomaan KooKoossa. Lisäksi puolustukseen nostettiin pitkästä aikaa Otto Latvala.

KooKoo on ollut tällä kaudella ikävä vastustaja HPK:lle. Kauden ensimmäinen peli päättyi vasta jatkoerässä Kerhon vierasvoittoon 2-3 kouvolalaisten tultua ottelun loppuhetkillä tasoihin. Kauden toisessa kohtaamisessa Hämeenlinnassa KooKoo puolestaan haki suoran vierasvoiton katkaisten tuolloin Kerhon pitkän voittoputken. Helppoa ottelua ei ollut varmasti luvassa tänäänkään.

Kaksi erää tasaista vääntöä

Ensimmäisessä erässä Kerho oli hyvällä pelipäällä ja saikin aikaan pitkiä hyökkäyksiä sekä läpiajoja. Lopulta Kookoon maalivahti Niilo Halonen pudotti lahjana Kerhon aloitusvoittoa seuranneen laukauksen Niclas Luceniukselle, joka ei paikkaa jättänyt käyttämättä vaan vei vieraat johtoon.

Omassa hyökkäyspäädyssään KooKoo esitti myös hyviä otteita, mutta maalillaan Emil Larmi oli yhtä betoninen kuin Kouvolan kaupunki. KooKoo ei saanut kiekkoa maaliin kuin ainoastaan kaivamalla sen Larmin alta sääntöjen vastaisesti. Tuomaristo hylkäsi maalin välittömästi selvin elkein ja lopputulos oli sama myös isäntien haastettua tilanteen.

Toisessa erässä KooKoo tuli kaukaloon pelaamaan ja Kerho tuntui olevan jatkuvasti potkun jäljessä, eikä vierasjoukkue päässyt erän alkupuolella juurikaan maalintekopaikoille. KooKoo esitti puolestaan hyviä otteita, osittain myös vierajoukkueen puolustusosaston avustuksella. Lopulta Edd Wittchow pääsi punnertamaan isännät tasoihin maalin edustalta, eikä Emil Larmikaan enää tämän tielle ehtinyt.

KooKoo tippuu kyydistä kolmannessa

Jos toinen erä oli hienokseltaan KooKoon, ei Kerho jättänyt jossiteltavaa kolmannessa. Heti ensimmäisen aloituksen jälkeen Robert Leino pelasi tuhannen taalan paikan Valtteri Puustiselle, mutta KooKoo-vahti selvitti vielä yrityksen. Myös toisessa päässä tapahtui ja Kerholaisten sydämet hyppäsivät kurkkuun, kun Larmi seikkaili oman maalin takana ja kiekko tuli kuin tulikin pelattavaksi tyhjän maalin eteen. Miro Karjalaisen mielenkiintoisten jalkakynien ja Niclas Almarin heittäytymisen jälkeen valkopaidat saivat kuitenkin kiekon haltuunsa ennen takaiskua.

Kerho pääsi tuulettamaan toistamiseen Kouvolan illassa, kun Jere Innala jatkoi tehoiluaan. Innala pyöritti koko KooKoon kentällisen, ja ehkä omatkin pelaajat, pyörryksiin ja maskin ollessa loistava, Innalan veto päätyi ohi hölmistyneen Halosen. HPK:n nettitoimituksen on annettu ymmärtää, että Innalan hyvään lentoon on syynä tehoja tuova lämmittelypipo, jossa lukee osuvasti TEHO Sport. Illan toiseen maaliin syöttöpisteet Petteri Nikkilälle ja Niclas Luceniukselle.

Ottelun erikoisin tilanne nähtiin, kun KooKoo oli pääsemässä ylivoimalle. Siirretyn rangaistuksen avulla KooKoo otti kuudennen pelaajan jäälle, mutta vaihtoaitiosta karkasi myös seitsemäs pelaaja, joten KooKoon ylivoima vaihtuikin tasavajaaksi. Tämä erikoistilanne vietettiin pääasiassa HPK:n puolustusalueelle ilman sen suurempaa säkenöintiä.

Lucenius adjutantteineen oli keskiviikkona hurjalla pelipäällä. Keskushyökkääjän kauden 12 maali näki päivänvalon, kun Tuulola ja Innala taistelivat kiekon laidasta maalilla vapaana olleelle Luceniukselle. Lucce ei epäröinyt vaan niittasi mustan etuyläseen ja nosti yhden käden kattoon.

Toiseksi viimeisellä peliminuutilla nähtiin Emil Larmin uskomattomat kumiukkoesitykset HPK:n maalilla. Larmi nappasi samasta tilanteesta kolme torjuntaa, viimeisen jopa mahallaan. Taistelutahtoa löytyy Larmista viimeiseen asti, se tuli jälleen todistettua.

Erän loppu tarjosi kaksi maalia. Kokonaisuutena KooKoon kiri oli vaisua, sillä HPK otti vahvasti tilanteen haltuunsa vyöryttäen peliä KooKoon päätyyn. Lopullisen niitin KooKoon tyhjään maaliin löi Jere Innala. Viimeisellä peliminuutilla KooKoon puolesta numeroita kaunisteli Kalle Valtola, mutta yleisö ei ollu sitä enää näkemässä.

HPK pakkasi siis keskiviikkona täydet kolme pistettä mukaansa ja jatkaa taistelua suorasta playoffspaikasta. Illan tehomiehinä toimivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Niclas Lucenius ja Jere Innala. Myös Eetu Tuulola saalisti mukavat kaksi syöttöpistettä. Seuraavaksi vierasputki vie Kerhon Turkuun sarjakolmosen vieraaksi perjantaina.

Illan one-linerit

Lucenius pelaa piste per peli tahdissa

Petteri Nikkilä rikkoi 30 pisteen rajan ensimmäistä kertaa urallaan

HPK on kerännyt nyt 48 ottelussa yhtä paljon sarjapisteitä kuin viime kaudella yhteensä

HPK pelaa ensi viikon lauantaina kahden viikon tauon jälkeen kotiaskissa. Istumapaikat ovat olleet muutamissa otteluissa kortilla tällä kaudella, joten ole ajoissa liikkeellä, 16.2. vastassa on Helsingin IFK.

Varmista paikkasi tärkeään kotimatsiin HPK-HIFK tästä!

06.02.2019 21:30