Kolme pistettä Hämptoniin – erikoistilannepelaaminen, maalivahtipeli ja Nessun kuuma lapa keihäänkärkinä

HPK haki Kouvolasta arvokkaan viikon toisen vierasvoiton ja kolme pistettä sarakkeeseen. Ottelu oli tasainen ja illan aikana mitään ei tullut ilmaiseksi. Kotijoukkue piti ottelun aikana kiekkoa hienokseltaan enemmän hallussaan, mutta myös HPK pystyi tänään pelaamaan kiekolla hyvin ja kykeni KooKoon hallintajaksoilla pitämään joukkueen pois pahimmilta maalintekopaikoilta sekä puolustamaan maalin edustaa sitkeästi. Sami Rajaniemi pelasi maalilla huippupelin ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittoon. Tärkeää osaa illassa näytteli erikoistilannepelaaminen, sillä sekä HPK:n ylivoima, että alivoima onnistuivat erinomaisesti. HPK voitti ottelun lopulta lukemin 2-4.

Ensimmäisessä erässä peli lähti liikenteeseen tasaisissa merkeissä. HPK pääsi ylivoimalle heti pelin alussa, kun D’Astous sai kakkosen korkeasta mailasta. HPK ei jättänyt tätä hyödyntämättä, sillä Markus Nenonen tälläsi Mustosen hienosta esityöstä lukemat nollaan yhteen. Kauaa ei kotikatsomoissa juhlittu, sillä KooKoo iski heti tasoihin, vain tasan 40 sekuntia avausmaalin jälkeen. Isännät ottivat kiekosta hallinnan, mutta Kerho pelasi hyvää vieraspeliä ja piti KooKoon aivan pahimmilta maalipaikoilta poissa. KooKoo pääsi kuitenkin neljännellätoista peliminuutilla johtoon, kun hieman yllättäen KooKoon Ottoson pääsi purjehtimaan laukaisuetäisyydelle ja napakka ranne upposi putken kautta sisään.

Toisessa erässä HPK pääsi vielä paremmin peliin mukaan. KooKoolla oli hallintajaksonsa, mutta HPK onnistui koko erän puolustamaan hyvin ja maalilla Sami Rajaniemi oli erinomaisessa vireessä. HPK pääsi pelissä tasoihin, kun Markus Nenonen maalasi toistamiseen – jälleen ylivoimalla samalta paikalta. Erän puolivälissä Eetu Tuulola pääsi vielä iskemään HPK:n johtoon maalin edestä – jälleen ylivoimalla. Kolmanteen erään HPK:n johdossa.

Kuva: Ella Taponen

Kolmas erä oli erinomaista puolustuspeliä ja HPK onnistui pitämään KooKoon takamatkalla. Alkuerä meni käytännössä kokonaan Kerhon päädyssä, mutta maalin edessä ei ollut tilaa ja Rajaniemi onnistui näkemään kaukaa ja maskin takaa tulleet kiekot erinomaisesti. Erän edetessä HPK rupesi myös ottamaan hallintaa kiekosta ja pistämään painetta isäntien päätyyn. Aivan lopussa peli painui Kerhon päätyyn jälleen KooKoon hakiessa tasoitusta, mutta niin vain Kerho puolusti uhrautuvasti. Minuutti ennen loppua kaksi maalia illan aikana iskenyt Nenonen pelasi omalla alueellaan hyvin ja vapautti Aaltosen laittamaan kiekon tyhjään rysään.

Kaksi maalia iskeneen Markus Nenosen kommentit illan ottelusta ja kahdesta maalista:

Hyvää peliä meiltä, ei välttämättä kauneinta aina, mutta voitto tärkein. Koko ajan opitaan lisää miten pelata johtoasemassa ja mitä voittaminen vaatii. Ylivoimaa on treenattu nyt ja se on sujunut treeneissä hyvin, hienoa että saatiin pelissäkin se toiminaan. Tärkeitä onnistumisia. Maaleista sen verran että hyviä syöttäjä niin kiva tuolta on rauhassa viritellä kiekkoa maalia kohti

Lehdistötilaisuus KooKoo-HPK

Maalikooste

Huomenna lauantaina 7.10. Kerho kohtaa kotikaukalossa SaiPan! Ottelu on kauden ensimmäinen lauantai-illan kotiottelu, nauttikaamme kaikki siitä hallilla! Ottelussa paljastetaan myös Härkä-maskotin nimi, joten tule perheen pienempien kanssa paikalle. Härkä on tavattavissa ottelun jälkeen vielä erikseen eteläpäädyn aulassa, jonne Kerhon uusi maskotti nappaa mukaansa yhden pelaajista. Tule kannustamaan jatkoa Kerhon voitoille, laitetaan pystyyn hienot jääkiekkojuhlat ja ylitetään kauden tähänastinen yleisöennätys!