Kolmas erä Kerhon surma lauantaina

HPK-Ilves 1-5 (1-1,0-0,0-4)

Kaksi ensimmäistä erää pelailtiin tasaisissa merkeissä, mutta kolmannessa Kerho romahti ja Ilves takoi neljä maalia.

Ottelun avausmaalista vastasi Ilveksen Jarkko Näppilä ajassa 04:47. Jyri Niemi katseli peliä jäähyaitiosta kun Näppilän laukaus painui vastustamattomasti ohi maalilla pelanneen Juuse Saroksen.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Rinkelinmäen yleisöä ja uudenkarheaa maalisummeria huudatti monelle tuttu Eero Somervuori ajassa 13:37. Ilveksen maalilla pelannut Joonas Korpisalo oli voimaton kun kiekko viuhui kilpikäden puolelta verkkoon. Kerhon ainoaksi jääneeseen maaliin merkittiin syöttäjiksi Marek Viedensky ja Joonas Vihko.

DSC_1719

Kotijoukkue loi ottelussa lukuisia maalipaikkoja, mutta tehottomuus ja Ilves-vahti Korpisalo pitivät huolen siitä, että HPK:n maalisarakkeessa pysyi ykkönen.

Etenkin ottelun toisessa erässä olisi pitänyt olla tehokkaampi, mutta ylivoimakuviot eivät tällä kertaa olleet aivan kohdillaan.

− Kyllä meillä oli tänään vaikeaa ylivoimamaalin tekeminen, olisi pitänyt pystyä siihen toisessa erässä varsinkin kun niitä ylivoimia tuli liukuhihnalta.
Ilves pelasi hyvää alivoimaa ja ansaitsi ottelun voiton, kommentoi Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen.

Kolmannessa erässä kylmää kyytiä

HPK pääsi ottelun kolmannen erän alussa ylivoimalle, mutta tuttu tehottomuus oli edelleen joukkueen riesana.

Ja kun et itse tee maaleja, niin kaveri tulee ja tekee. Ottelun avuasmaalin tehnyt Näppilä iski voittomaaliksi jääneen osuman ajassa 46:02. Tästä kuusi minuuttia myöhemmin ja Ilves johti ottelua jo lukemin 4-1 Antti Tyrväisen ja Mark Hurtubisen tekemillä maaleilla.

Ottelun loppulukemat viimeisteli Tapio Laakso ajassa 55:43.

DSC_0697

Lopussa tunteetkin hieman kuumenivat ja tällä hetkellä 60 maalin vauhdissa oleva Eero Somervuori ajettiin ulos.

− Lopun meidän sähläily ja hermokontrollin pettäminen oli anteeksiantamatonta tänään, mä otan siitä omaan piikkiini ja se ei tule varmaan toistumaan, Arvonen kommentoi pelin loppua.

Tero Kivistö

14.09.2014 10:17

Jaa artikkeli: