Kolmannen erän taistelu ei riittänyt

HPK-Kärpät 3-5 (1-2, 0-2, 2-1)

HPK:n ja Kärppien lauantai-illan kohtaaminen eteni pitkälti oululaisten komennossa. HPK heräsi pelaamaan kolmannessa erässä ja pääsikin maalin päähän mutta tolppaa lähemmäksi tasoitusta ei saatu.

20151114, HÄMEENLINNA, HPK vs. KÄRPÄT,  HPK:N OTTO PAAJANEN (7) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ilta Ritari Areenalla eteni tasaisissa merkeissä ensimmäiset seitsemän peliminuuttia. Kärpät otti kuitenkin komennon ottelussa, kun Joni Tuulola komennettiin jäähyaitioon. Kiekko pelattiin Kärppäpakki Markus Nutivaaralle, jonka lepattava laukaus upposi Jere Myllyniemen taakse. Maali merkattiin lopulta Ivan Humlin nimiin, joka ilmeisesti sai mailaansa laukauksen väliin.

Kärpät sai ensimmäisen erän aikana muutaman pitkän pyörityksen aikaan HPK:n päädyssä ja yhden sellaisen päätteeksi kiekko oli toistamiseen HPK:n maalissa. Miro Aaltonen sai kiekon HPK:n puolustusalueen keskelle ja laukoi pelivälineen tarkalla rannelaukauksellaan maalin ylänurkkaan.

Erän lopulla myös HPK pääsi ylivoimalle, eikä ehtinyt pelaamaan sitä kuin seitsemän sekuntia, kunnes kavennus oli tosiasia. Antti Miettinen ja Sakari Manninen pyörittivät kiekon viivalle Joonas Lehtivuorelle, jonka lämäri yllätti Iiro Tarkin.

20151114, HÄMEENLINNA, HPK vs. KÄRPÄT, HPK:N HENRIK FORSBERG (25). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Toisessa erässä pirteämmin liikkunut Kärpät otti enemmän ja enemmän ohjia käsiinsä, eikä HPK päässyt kunnon maalipaikoille erän aikana oikeastaan kertaakaan. Kärppien vahvasta erästä kertoo kaksi tehtyä maalia ja Tarkille kertyneet ainoastaan kolme “koppia”. Kärppien maaleista vastasivat Aaltonen toistamiseen, sekä Mika Niemi.

HPK herää liian myöhään, tolppa pelastaa Kärpät

HPK:lle oli tuomittu toisen erän loppuun rangaistus ja Kärpät aloitti päätöserän ylivoimalla. HPK:n kestettyä alivoima, oli Kärpille kolme tilaisuutta naulata ottelu lopullisesti nimiinsä. Tässä vaiheessa Myllyniemi kuitenkin piti vielä HPK:n pelissä mukana torjuttuaan mainiosti peräkkäin Pyörälän, Puljujärven ja Aaltosen lähentelyt.

Erän puolivälissä HPK pääsi toistamiseen illan aikana ylivoimalle, eikä jättänyt sitä tälläkään kertaa käyttämättä. Kiekko kimpoili pyörityksen jälkeen hieman onnekkaastikin Otto Paajaselle, joka sai täräyttää kiekon maaliin.

20151114, HÄMEENLINNA, HPK vs. KÄRPÄT,  HPK:N OTTO PAAJANEN (7) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Paajasen maalin jälkeen HPK heräsi todenteolla taisteluun ottelun voitosta ja painoi hyökkäystä Kärppien alueelle. HPK nousikin jo maalin päähän, kun Petteri Nikkilän lämäri ajatui Henrik Forsbergille, joka sai pussittaa kavennuksen Kärppä-maaliin.

Forsbergin kavennuksen jälkeen HPK:lle jäi vielä miltei seitsemän minuuttia aikaa värkätä tasoitus ja oiva mahdollisuus sen tekemiseen avautuikin, kun Juuso Ikonen komennettiin jäähylle. Hyvin toiminut ylivoima ei tällä kertaa kuitenkaan tarjonnut mainittavaa ja kynsien pureskelu katsomossa sai jatkua.

HPK otti Myllyniemen maalistaan noin puolitoista minuuttia ennen summeria ja tasoitusta haettiin kuudella kenttäpelaajalla. HPK oli niin lähellä tasoitusta, että kertaalleen maalilaulu kajahti jo soimaan hallissa. Videotarkastuksen jälkeen kiekon todettiin kuitenkin käyneen vain tolpassa.

20151114, HÄMEENLINNA, HPK vs. KÄRPÄT, HPK:N HENRIK FORSBERG (25). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Lopullisen ratkaisun ottelulle niittasi lopulta Juho Keränen yhdeksän sekuntia ennen summeria tyhjään maaliin.

Tarkemmat tilastot ottelusta löydät tästä

HPK:n ottelut jatkuvat jälleen tulevan viikon tiistaina, jolloin Hämeenlinnaan saapuu Tampereen Tappara.

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

 

14.11.2015 20:25

Jaa artikkeli: