Kolea reissu Hippokselle

JYP-HPK 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

Sarjan kuumin joukkue JYP oli rautaa kotonaan. HPK:n ainokaisen iski Janne Lahti.

JYP tarjoili kylmän suihkun vieraille heti kättelyssä. Ex-HPK Mikko Mäenpää laukoi viivalta ja Jarkko Immonen sai mailansa väliin ohittaen Kerho-vahti Emil Larmin. 1-0-maali syntyi ajassa 00:52. Shokkialun jälkeen HPK pääsi peliin paremmin mukaan, joskin JYP hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan.

Erän puolivälissä HPK:lle tarjoutui mainio paikka tasoittaa, kun kotijoukkue otti kaksi rangaistusta putkeen. Kerho pääsi pyörittämään viidellä kolmea vastaan 32 sekuntia. Ylivoimalla tilanteet pelattiin Mikko Lehtoselle, joka pääsi neljästi kokeilemaan JYP-vahti Eetu Laurikaisen torjuntavirettä. Ruuti oli kuitenkin märkää ja kotijoukkueen maali säilyi koskemattomana.

JYP siirtyi kahden maalin johtoon ajassa 17:02. HPK puolusti lepsusti ja Joonas Nättinen pääsi murtautumaan vapaaseen tekopaikkaan. Nättinen huijasi kiekon hallitusti yläsektoriin, eikä Larmille jäänyt tilanteessa mahdollisuuksia.

Ensimmäisessä erässä nähtiin erikoinen tilanne, kun JYPin Juuso Puustinen törmäsi joukkuetoveri Robert Roobaan keskialueella. Pistepörssin kärjessä keikkuva Puustinen joutui jättämään pelin kesken.

Sundin taklaus herätti ihmetystä

HPK:n Harri Kainulainen passitettiin jäähyboksiin toisen erän kolmannella minuutilla. JYPin ylivoima pyöri vaarallisesti ja juuri kun HPK tuli täysilukuiseksi, kotijoukkue iski kiekon häkkiin. Antti Suomela ja Jerry Turkulainen alustivat vetopaikan keskelle ja Robert Rooba iski suoraan syötöstä isännät kolmen maalin johtoon.

Toisen erän puolivälissä nähtiin tunteita herättänyt tilanne, kun JYPin Joel Sund taklasi kyyryssä ollutta Eetu Tuulolaa päähän. Sundilla oli aikaa välttää yhteentörmäys, mutta hyökkääjä päätti ajaa tilanteen loppuun asti. Sundille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus ja saattaa olla, että pelikieltoa on luvassa.

HPK ei pystynyt hyödyntämään ylivoimaa ja suurin usko pistetaisteluun kuivui kasaan sen myötä. JYPin tultua täysilukuiseksi oli Kerhon vuoro rikkoa. Jaakko Turtiainen ja Oula Palve passitettiin jäähylle peräjälkeen ja isännät pääsivät kahden miehen ylivoimalle. Jarkko Immonen sivalsi lukemiksi 4-0 pitkän pyörityksen päätteeksi.

Kerho pääsi iskemään ottelun viimeisen maalin, kun Janne Lahti löysi nollakulmasta kiekon mentävän aukon. Peliväline Laurikaisen kautta sisään ja JYP-vahdin nollapeli jäi haaveeksi. Tämä oli HPK:lle kuitenkin laiha lohtu, sillä pisteet jäivät Jyväskylään lukemin 4-1.

Ottelun tilastot tästä linkistä

Seuraavat ottelut

HPK pelaa ensi viikolla kolme ottelua. Rauman Lukko saapuu Hämeenlinnaan keskiviikkona, ottelu alkaa klo 18:30. Perjantaina Kerho matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi ja lauantaina kotona vastaan luistelee KooKoo klo 17:00.