Koistinen toi rankkarillaan kauden avausvoiton

3-4 vl. (2-0, 0-1, 1-2, 0-0, 0-1)

Viikon ensimmäinen ottelu Turussa toi Kerholle kauden avausvoiton. Pelin alkupuolisko meni Tepsin tahdissa ja Kerho syttyi mukaan kunnolla peliin vasta toisen erän lopulla. Innala kavensi ihan toisen erän lopussa tilanteeksi 2-1, ja kolmannessa erässä Kerhon ylivoima oli myrkkyä kotijoukkueelle. Kerho osui ylivoimalla kahdesti, maaleista vastasivat Nenonen ja Tikka. Kontiola keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä ja Innalan maali oli hänen uransa 100. tehopiste Liigassa. Ratkaisua haettiin jatkoajaj kautta ja lopulta rankkareista asti. Lebedeff Kerhon rysässä poimi kaikki rankkarit kiinni ja Kerholta voittomaalin nosti läheltä ylös Ville Koistinen ja näin on kauden 2020-2021 voittotili saatu auki!

Tolppa ulos ja Tepsi karkuun

Kerho tuli Turun iltaan todella sähäkästi ja vajaan minuutin jälkeen kilautti Jesse Mankinen tolppaa Andrei Kareyevin selän takana. Tämän jälkeenkin Kerho sai luotua painetta Tepsin päätyyn hetken aikaan. Sitten tuli Tepsin nelonen jäälle ja sai luotua pidemmän pyörityksen Daniel Lebedeffin päätyyn ja ajassa 3.36 napsahti Elmeri Erosen maila turkulaiskasvoihin ja alivoima joutui testiin ensimmäistä kertaa tänään.

Alivoima oli onnistunut, koko kahden minuutin aikana ei TPS saanut oikeastaan minkäänlaista tilannetta rakennettua Kerhon päätyyn, vaan jokainen tilanne saatiin hienosti purettua. Ottelun hallinta siirtyi kuitenkin hiljalleen turkulaisille ja 7.24 vilkkui Gatorade Centerin valot maalin merkiksi. Kotijoukkueen Timor Ibragimov pääsi vasemmasta laidasta nousemaan ja pudotti Latvalan jalalla kyydistä nousten maalille, lopulta ujuttaen avausmaalin Lebedeffin längistä sisään. Heti aloituksesta tuuletti TPS jo toista maalia mutta läpiajossa ollut Austin Ortega otti kontaktia Lebedeffiin, eikä Josh Kestnerin maalia hyväksytty Helmisen haastosta huolimatta.

Kiekonhallinta pysyi vahvasti Tepsillä maalin jälkeen. Toki Kerhollakin oli muutama maalipaikkansa mutta pidempää painetta ei kunnolla turkulaisten päätyyn saatu. Ajassa 14.35 karkasi TPS 2-0 johtoon Juuso Pärssisen maalilla. Maalin maestrona toimi kuitenkin Lauri Korpikoski, jolta Kerhon puolustus ei saanut kiekkoa millään pois ja Korpikoski löysi lopulta Pärssisen yksinään Lebedeffin maalin edestä.

Ajassa 16.37 pääsi HPK kokeilemaan ylivoimaansa Evan Weingerin törmättyä kiekottomaan Innalaan. Ylivoima pyöritti tehokkaasti Tepsin nelikkoa sekaisin ja pari laukausta saatiin viivasta Koistisen ja Erosen toimesta ammuttua, laukaukset ei kuitenkaan löytänyt tietään Kareyeville asti vaan osui blokkeihin matkalla ja erätauolle matkattiin kotijoukkueen 2-0 johdossa. Kareyev torjui erässä 12, ja Lebedeff 10 laukausta.

Satanen maalitonta täyteen kunnes Innala onnistuu

Kerho ehti juuri ja juuri pelata sata minuuttia yhtäjaksoisesti ilman maalia, kunnes Jere Innala puhkaisi nollan 2-1 kavennuksella ajassa 38.51. Maali oli Innalan 100. tehopiste (51+49) Liigassa ja maalin syöttäjinä toimi Petri Kontiola ja Atso Lehtinen. Maalipaikoilla ei juurikaan toisessa erässä juhlittu ylivoimia ja Korpikosken rankkaria lukuunottamatta.

Ajassa 21.06 joutui Santeri Lukka rikkomaan Korpikoskea läpiajossa ja tuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin nostaa kädet ristiin pään päälle. Korpikoski asettui itse ampumaan ja koitti siirtää Tepsin kolmen maalin karkumatkalle turkulaisille niin kovin tutulla harhautuksella. Backhand, forehand ja vain boom, boom, boom jäi tällä kertaa puuttumaan kun Lebedeffin pelottava olemus tolppien välissä sai kokeneen Korpikosken kadottamaan kiekon ratkaisuhetkellä.

Lisää ongelmia oli Kerholla edessä ajassa 25.04 Latvalan joutuessa boksiin kampituksesta. Kuten ensimmäisessäkin erässä, oli Kerhon alivoima jälleen loistavaa ja Tepsi pidettiin aisoissa. Erän puolessa välissä nähtiin Tepsiltä hyvä 2vs1-hyökkäys ja Lebedeffin vieläkin parempi torjunta, joka piti Kerhon edelleen ottelussa mukana. Ajassa 31.19 lähti kotijoukkueen Eemil Viro jäähylle rikottuaan Innalaa ja Kerho sai etsikkoaikansa. Ylivoima pyöri ja laukauksiakin ropisi useampi kohti Kareyevia, mutta kun ei se kiekko vieläkään löytänyt tietään osoitteeseen.

Loppuerä “painittiin” tasaisemmissa merkeissä ja Kerhon kavennus vei joukkueet erätauolle lukemissa 2-1. Toisessa erässä Kareyeville merkattiin kahdeksan, ja Lebedeffille 10 torjuntaa.

Ylivoimat alkaa toimia

Kolmannen erän alkuun sai Kerhon Juuso Ikonen pelin viivyttämisestä jäähyn, ajassa 41.32 ja TPS pääsi heti ylivoimalle. Kerhon alivoima oli edelleen hyvää mutta nyt Tepsi pääsi jo kiekollisena paremmin alueellekin mutta maalia ei toistaiseksi nähty.

Erän puolessa välissä oli Kerholla todella pitkä pyöritys ja parhaassa maalipaikassa oli Henri Kanninen, jonka ohjaus kuitenkin mani maalista ohi. Ajassa 51.18 koukki Eemil Viro Innalaa ja lähti toistamiseen illan aikana istunnolle. Tätä ei Kerhon ylivoima jättänyt enää käyttämättä ja hienon pyörityksen päätteeksi iski Nenonen lukemat tasoihin, syötöt merkattiin Kontiolalle ja Innalalle.

Vajaa minuutti Kerhon tasoituksesta ja oli Korpikosken vuoro Tepsistä rikkoa kahden minuutin arvoisesti. Ja kun ylivoima oli lähtenyt toimimaan, iski se jo toistamiseen kahden minuutin sisään. Ei nyt hirveä yllätys kenellekään että maalin syötti Kontiola ja tällä kertaa maalin edestä Kerhon johto-osuman tälläsi Tommi Tikka. Toinen syöttöpiste Ville Koistiselle.

Kauden ensimmäinen täysi pistepotti maistui jo vähän huulilla kunnes ajassa 56.18 sai Juuso Ikonen erän toisen jäähynsä korkeasta mailasta. Nyt toimi jo Tepsinkin ylivoima ja Juuso Pärssisen syötöstä sai Josh Kestner painaa limpun tyhjään maaliin, Lebedeffin seistessä vielä toisella tolpalla. Varsinainen peliaika ei tuonut lisämaaleja ja voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoilta.

Vauhdikas jatkoaika ei tuo tulosta, Koistinen ratkoo rankkareissa

Jatkoaika aaltoili vaarallisesti päästä päähän, molemmilla oli monta paikkaa ratkaista voitto jatkoajalla mutta maalivahdit, ja varsinkin Lebedeff piti tilanteen muuttumattomana. Ajassa 61.31 pääsi TPS koittamaan ratkaisua rankkarista Nenosen rikottua Eemil Viroa läpiajossa. Rankkaria lähti ampumaan Kestner mutta Lebedeff otti laukauksen kiinni. Tämän jälkeen oli Innala puolittain läpi toiseen päähän jonka taas Kareyev hoiteli. Ja hetki tästä, oli TPS kahdella nollaa vastaan mutta Lebedeff piti luukut kiinni.

Jatkoajan lopussa otti TPS väärästä vaihdosta boksia ja Kerholla oli 49 sekuntia aikaa ratkaista ottelu. Vähän ylivoima meni kelloa vastaan taisteluksi ja siinä tuli pienoinen kiire, eikä maalia saatu joten ratkaisu venyi voittolaukauskilpailuun. Rankkareissa Lebedeff torjui kaikki Tepsin kolme laukausta ja Kerholta ainoana onnistui Ville Koistinen jäätävän kaunillaa nostolla maalin kattoon. Tällä maalilla Kerho otti kauden avausvoittonsa ja perjantaina lähdetään Tampereelle kiusaamaan Tapparaa Konnan johdolla! Lauantaina pelataan perhepelin merkeissä kotona! Osta perhepaketit ja muut liput Lippu.fistä.

14.10.2020 21:28

Jaa artikkeli: