Kloten niukasti Kerhoa parempi perjantaina

HPK-Kloten 4-5

Perjantaiehtoona HPK:n kauden kuntoa saapui mittaamaan sveitsiläisjoukkue Kloten. Ottelu tarjosi rutkasti maaleja ja myös pieni iskujenvaihtoepisodi nähtiin toisessa erässä. Ottelun Kloten voitti lopulta 4-5.

Itse ottelu alkoi HPK:laisittain heikosti. Vain 23 sekunnin jälkeen Klotenin Roman Wick kiersi HPK-puolustuksen ja veivasi kiekon maalivahti Järvisen taakse. Jo pelin ensimmäisessä erässä oli havaittavissa molemmilta joukkueilta tökkimistä tilanteiden jälkeen sekä pienimuotoisia turhautumisia.

Ensimmäisen erän loppuun HPK onnistui. Tasoituksesta vastasi Marek Zagrapan, joka survoi Tuukka Mäkelän laukoman kiekon sisään. Toisen syöttöpisteen maaliin ansaitsi Teemu Rautiainen.

Toisen erän hurlumhei

Toisen erän alkuun Scott Barney iski HPK:n johtoon. Niko Nieminen ja O-P Grönholm alustivat tekopaikan, josta Scotty ei erehtynyt. Johtoasema kesti kuitenkin vain vaivaiset puoli minuuttia. Klotenin Duval Westcott täräytti b-pisteen kaarelta tulisen lämärin HPK-maalin yläkulmaan. Maali syntyi ylivoimalla Janne Kolehmaisen kärsiessä rangaistusta.

Pari minuuttia edellisestä, ajassa 23.49 Kloten meni uudestaan johtoon. Roman Wickin illan toinen osuma syntyi läpiajon päätteeksi alivoimalla.

Toisen erän puolivälin lähestyessä HPK:ssa tryoutilla oleva Rasmus Juell pääsi limuttamaan kiekon Kloten-maaliin. Maaliin syöttöpisteet Otto Paajaselle ja Jaakko Turtiaiselle.

Toinen erä tarjosi myös nyrkkejä. Janne Kolehmainen ja Michael Dupont intoutuivat ottamaan miehestä mittaa, jonka seurauksena molemmat pääsivät suihkuun ennen aikojaan.

Scott Barney onnistui illan toisella täysosumallaan johdattamaan HPK:n erätauolle johtoasemassa. Jaakko Turtiaisen loistava syöttö löysi maalinkulmalla vaanineen Barneyn ja maali oli selviö. Toisen syötön maaliin antoi Santeri Alatalo.

Kolmas erä oli Klotenin. Erän alussa Roman Lemm toi Klotenin tasoihin HPK-puolustuksen pienen sähläyksen seurauksena. Paikkoja erässä oli myös HPK:lla mennä uudestaan johtoon, mutta esimerkiksi Scott Barneyn ohjaus kilahti tolppaan.

Ex-HPK Tommi Santala kuritti hämeenlinnalaisia vain minuutti ennen pelin loppua. Rannelaukaus sujahti verkkoon tuoden Klotenille 5-4 voiton.

Seuraavan kerran HPK on tositoimissa Kultakeskus-turnauksessa 26-27.8. Ritari-areenalla.

21.08.2011 08:30